• Search
    • Search
    • Βρες ότι χρειάζεσαι γρήγορα και απλά.
6ος Αγώνας - Καταλωνία (Montmelo)
Ο αγώνας βρίσκεται σε εξέλιξη!
Image
Έκπληκτος ο Ajo με τον Marquez
Δεν περίμενε να κάνει ένα τόσο καλό ξεκίνημα
Νέα 19/06/2013 - 17:14

Ο Marc Marquez έκανε το ντεμπούτο του στα 125cc το 2008 και δυο χρόνια αργότερα θα κατακτούσε τον Τίτλο του Παγκόσμιου Πρωταθλητή, με την ομάδα στην οποία αφεντικό ήταν ο Aki Ajo. Από τότε ο Marquez κατάφερε να κατακτήσει τον Τίτλο και στη μεσαία κατηγορία (2012), ενώ στο MotoGP μετράει ήδη μια νίκη, πέντε βάθρα, δυο pole positions και τέσσερα ρεκόρ ταχύτερου γύρου, σε έξι μόλις αγώνες! Ένα ξεκίνημα που άφησε έκπληκτο και τον Ajo, παρά το ότι ο ίδιος γνώριζε το ταλέντο του πρώην αναβάτη του.

 

Marc είναι ένας πολύ ιδιαίτερος οδηγός", ξεκίνησε να λέει ο Ajo. "Θα έχει πάντα μια θέση στη καρδιά μου. Δεν θα ξεχάσω ποτέ τη χρονιά που δουλέψαμε μαζί. Θα είμαστε πάντα φίλοι και κάθε φορά που τον βλέπω νιώθω ένα θετικό συναίσθημα. Είναι ένας πολύ ταλαντούχος αναβάτης. Όταν ήταν 16 χρονών τον συνάντησα και μιλούσε λες και ήταν 35-40 χρονών! Έχει κάτι το μοναδικό. Παράλληλα έχει και κάποια στοιχεία απαραίτητα στον κόσμο των αγώνων, συμπεριλαμβανομένης της τύχης αλλά και της δίψας του για νίκες και σκληρή δουλειά. Πάντοτε ψάχνει γι' αυτό που θα τον κάνει πιο δυνατό. Δεν τα παρατάει ποτέ!"

 

Παρά τα θετικά σχόλια για τον Ισπανό rookie του HRC, ο Ajo παραδέχεται ότι δεν περίμενε από τον 20χρονο να κάνει ένα τόσο εντυπωσιακό ξεκίνημα στην παρθενική του παρουσία στη μεγάλη κατηγορία. "Πρέπει να παραδεχτώ ότι με εξέπληξε", πρόσθεσε και ολοκλήρωσε: "Ήλπιζα ότι θα πάρει μερικά καλά αποτελέσματα, αλλά όχι τόσο καλά όσο αυτά που έχει ήδη πετύχει. Κάποιοι λένε ότι είναι υπερενθουσιώδης, αλλά πιστεύω ότι ο Marc γνωρίζει το ρόλο του φέτος. Όλοι λένε ότι πρέπει να είναι πιο ήρεμος και να μην κάνει λάθη, αλλά σκέφτομαι: είναι πρωτοεμφανιζόμενος και μπορεί να κάνει λάθη διότι όταν δουλεύεις για να βρεις το όριο, αυτά μπορεί να συμβούν. Το δέχομαι αυτό".

 

Επόμενο άρθρο »

Αύριο δοκιμάζει την RC213V του 2014 ο Marquez

« Προηγούμενο άρθρο

MotoGP: Η χρήση κινητήρων

Χορηγοί
Σχετικά άρθρα