• Search
    • Search
    • Βρες ότι χρειάζεσαι γρήγορα και απλά.
5ος Αγώνας - Γαλλία (Le Mans)
Ο αγώνας βρίσκεται σε εξέλιξη!
Image
Η σταθερότητα πιο σημαντική από τις νίκες!
Ο Marquez μιλά για το πρώτο μισό της σεζόν!
Νέα 02/08/2013 - 13:41

Μετά τη συνέντευξη με τον Dani Pedrosa, η Repsol Honda έδωσε στη δημοσιότητα μια αντίστοιχη με τον έτερο εργοστασιακό της αναβάτη, Marc Marquez! Ο Ισπανός άσος, μετά και την τρίτη του φετινή νίκη στη Laguna Seca, βρίσκεται μόνος πρώτος στο βαθμολογικό πίνακα, με διαφορά 16 βαθμούς από τον δεύτερο!

 

Ποιοι αγώνες σου άρεσαν μέχρι τώρα;

 

Υπάρχουν αρκετοί, αλλά το Austin ήταν το κάτι άλλο, η πρώτη μου νίκη! Επίσης μ' άρεσε και η Laguna όπου δεν είχα αγωνιστεί ξανά και κατάφερα να κερδίσω. Παράλληλα πολύ καλός ήταν ο αγώνας στη Jerez, όπου και πίεσα στο 100%! Σε άλλους αγώνες θα μπορούσα να τα είχα πάει καλύτερα, αλλά σε γενικές γραμμές είμαι χαρούμενος εκτός από το GP του Mugello, όπου είχα πολλές πτώσεις κι έπεσα στον αγώνα με μόλις δυο γύρους να απομένουν, χάνοντας πολλούς βαθμούς".

 

Πως ένιωσες που κέρδισες σε αγώνα MotoGP;

 

Μετά το τεστ στο Austin είδα ότι είχα μια καλή ευκαιρία να κερδίσω, αλλά πάντα υπάρχουν οι αμφιβολίες επειδή τα τεστ δεν είναι όπως το Σ/Κ των αγώνων. Όταν κέρδισα στον αγώνα, στην αρχή ένιωσα όπως σε κάθε νίκη. Αλλά γυρίζοντας σπίτι είδα ότι η νίκη αυτή δεν ήταν σαν οποιαδήποτε άλλη, ήταν πολύ ιδιαίτερη και ήμουν κατενθουσιασμένος.

 

Θεωρείς ότι ήταν φυσιολογικό να κερδίζεις στον μόλις δεύτερο αγώνα σου;

 

Όχι, αλλά πολλά εξαρτώνται από τις συνθήκες. Νικώντας, σημαίνει ότι κάναμε κάτι σωστά. Η πίστα στο Τέξας μου ταίριαξε πολύ από την πρώτη στιγμή. Ήταν καινούργια πίστα για όλους και με βοήθησε πολύ το τεστ που κάναμε εκεί.

 

Λένε ότι τα 125cc και τα 250cc είναι η καλύτερη προετοιμασία για το MotoGP. Τι έμαθες από την εμπειρία σου στη Moto2;

 

Η αλήθεια είναι ότι δεν μπορώ να συγκρίνω τα 250cc με τη Moto2, γιατί δεν αγωνίστηκα εκεί. Αλλά μπορεί να δυσκολεύτηκα πιο πολύ από τη μετάβαση στη Moto2, παρά στο MotoGP. Η αλλαγή στο MotoGP από τη Moto2 δεν είναι τόσο μεγάλη όπως στα 250cc, διότι είχα οδηγήσει τετράχρονη και στη Moto2 και το βάρος της μοτοσυκλέτας είναι παρόμοιο με της Moto2. Θέλουν αρκετή συνήθεια τα ηλεκτρονικά, αλλά τα υπόλοιπα είναι περίπου τα ίδια. Στη Moto2 έμαθα πολλά. Στα 125cc ήταν διαφορετικά γιατί μπορείς να πάς στο όριο από την αρχή ως το τέλος, αλλά στη Moto2 πρέπει να μάθεις να διαχειρίζεσαι τα ελαστικά και να προσαρμόζεσαι στο γεμάτο ή άδειο ντεπόζιτο. Είναι αμφίρροπη κατηγορία, όπου ο αναβάτης και οι μηχανικοί του κάνουν τη διαφορά.

 

Είναι πιο διασκεδαστική από το MotoGP;

 

Εξαρτάται από τον αγώνα. Μ΄ αρέσει πολύ στο MotoGP, διότι στη Moto2 είχαμε chatter ή κάτι άλλο και η μοτοσυκλέτα ποτέ δεν ήταν τέλεια. Ήμασταν όλοι στο ίδιο επίπεδο και τη διαφορά την έκανε ο οδηγός. Το MotoGP είναι η πιο διασκεδαστική κατηγορία, αλλά οι πιο διασκεδαστικοί αγώνες γίνονται στη Moto2!

 

Πως προσπερνάς με τόσο βαριά μοτοσυκλέτα;

 

Στο MotoGP οι προσπεράσεις είναι δύσκολες, διότι η μοτοσυκλέτα ζυγίζει πολύ και πρέπει να έχεις μεγάλη σιγουριά όταν προσπερνάς. Ειδικά στο φρενάρισμα, διότι τα carbon φρένα είναι σωστά μέχρι την τελευταία στιγμή. Παράλληλα το ελαστικό σου επιτρέπει να φρενάρεις πολύ δυνατά, κι έτσι έχουμε λίγες προσπεράσεις. Τέλος, οι ταχύτητες είναι υψηλές και πρέπει να προγραμματίζεις από πριν τις προσπεράσεις!

 

Ο Marquez θα είναι Πρωταθλητής αν...

 

...αν είναι τυχερός! Δεν θέλω να το πολυσκέφτομαι, διότι είδαμε στους τελευταίους αγώνες ότι στο Πρωτάθλημα όλα μπορούν να γίνουν. Έχουμε μπροστά μας άλλη μισή σεζόν και πρέπει να δούμε τα πράγματα στις σωστές τους διαστάσεις, με τους Lorenzo και Pedrosa έτοιμους.


Σε όλους τους αγώνες που τερμάτισες, ήσουν στο βάθρο! Πως το εξηγείς;

 

Είναι μεγάλη έκπληξη και καλά νέα! Η σταθερότητα θα παίξει πρωτεύοντα ρόλο στο φετινό Πρωτάθλημα. Ίσως είναι και πιο εντυπωσιακή από τις νίκες!

 

Πως είναι να ανταγωνίζεσαι τους JorgeLorenzo, ValentinoRossi και DaniPedrosa;

 

Μαθαίνεις πολλά. Είναι αναβάτες που ποτέ δεν παραδίνονται. Μαθαίνεις πολλά οδηγώντας πίσω τους και δίπλα τους, βλέποντας τη στρατηγική τους και άλλα σημαντικά πράγματα, που στη συνέχεια προσπαθείς να τα χρησιμοποιήσεις προς όφελός σου.

 

Οι ιδανικές σου διακοπές; Έχεις κάνει τα πλάνα σου για το φετινό καλοκαίρι;

 

Θάλασσα, ήλιος και φίλοι! Δεν θα έχω και πολύ μεγάλο διάστημα, αλλά για μια περίπου εβδομάδα θα "αποσυνδεθώ" και μετά θα συνεχίσω την προπόνηση.

 

Θα μοιραστείς μαζί μας τις διακοπές σου μέσω twitter; Σ' αρέσουν τα socialmedia;

 

Το σκέφτομαι, αλλά νομίζω ότι είναι καλό να κάνω ένα διάλειμμα κι από το twitter και το facebook!

 

Επόμενο άρθρο »

Ο Cal Crutchlow στην Ducati και επίσημα

« Προηγούμενο άρθρο

O Hayden σε αγώνα Nascar!

Χορηγοί
Σχετικά άρθρα