• Search
    • Search
    • Βρες ότι χρειάζεσαι γρήγορα και απλά.
6ος Αγώνας - Καταλωνία (Montmelo)
Ο αγώνας βρίσκεται σε εξέλιξη!
Image
Με τον «πνευματικό» V4 στην Κίνα η Honda;
Σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες, στη Shanghai, Pedrosa και ο Hayden θα έχουν την ευκαιρία να δοκιμάσουν τον νέο V4 με τις πνευματικές βαλβίδες...
Νέα 30/04/2008 - 00:00
Ο Dani Pedrosa θέλει να συνεχίσει στους ρυθμούς που ξεκίνησε τη σεζόν. Μετά από τρεις αγώνες ισοβαθμεί στην κορυφή του βαθμολογικού πίνακα με τον συμπατριώτη του Jorge Lorenzo και στην Κίνα ελπίζει ότι θα ανέβει για ακόμα μια φορά στο πόντιουμ.

Σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες, στη Shanghai, τόσο ο Ισπανός όσο και ο Hayden θα έχουν την ευκαιρία να δοκιμάσουν τον νέο V4 με τις πνευματικές βαλβίδες... «Ξεκινήσαμε καλά τη χρονιά, με παρουσίες στο πόντιουμ και στους τρεις αγώνες και δουλεύουμε σκληρά για να συνεχίσουμε να είμαστε ανταγωνιστικοί. Οι δοκιμές που κάναμε στο Estoril ήτνα πολύ χρήσιμες καθώς δουλέψαμε πάνω σε κάποια πράγματα που θα μας βοηθήσουν στην Κίνα, όπως να βελτιώσουμε την αίσθηση του μπροστινού, αλλά και τη σταθερότητα στα φρένα. Αυτό που μου αρέσει περισσότερο στην πίστα είναι το πλάτος της. Το οδόστρωμα είναι πολύς καλής ποιότητας, αλλά λίγο άγριο πιθανότατα λόγω των μονοθεσίων της F1. Ένα από τα πιο σημαντικά μέρη της πίστας είναι η πίσω ευθεία, η οποία είναι πολύ μεγάλη και χρειάζεσαι πολύ καλή απόδοση από τον κινητήρα. Πολύ σημαντικό είναι και το φρενάρισμα. Είναι μια ασυνήθιστη πίστα και πρέπει να οδηγείς χαλαρά και άνετα. Η ατμόσφαιρα είναι σχεδόν ανύπαρκτη καθώς το κοινό είναι μιρκό και χάνεται στις μεγάλες εξέδρες της πίστας». Στην Κίνα ίσως δοκιμαστεί ο νέος κινητήρας με τις πνευματικές βαλβίδες

Στην Κίνα ίσως δοκιμαστεί ο νέος κινητήρας με τις πνευματικές βαλβίδες

Στις δοκιμές του Estoril, ήταν να δοκιμαστεί από τους αναβάτες της Repsol Honda ο νέος κινητήρας με τις πνευματικές βαλβίδες, κάτι που τελικά δεν συνέβη. Οι τελευταίες πληοροφορίες αναφέρουν ότι ο εν λόγω κινητήρας θα βρίσκεται στη διάθεση των Pedrosa - Hayden στην Κίνα.

Οι δυο αναβάτες θα έχουν την ευκαιρία να τον δοκιμάσουν στις ελεύθερες δοκιμές της Παρασκευής 2/5 και οι ίδιοι θα αποφασίσουν αν θα τον χρησιμοποιήσουν ή όχι στον αγώνα.

Σε πρόσφατη συνέντευξή του σε ιταλικό site, ο Pedrosa ρωτήθηκε σχετικά. «Δεν γνωρίζω τα πλάνα για την Κίνα, αλλά αυτό ίσως εμπεριέχει ρίσκο. Από τη στιγμή που οι διαφορές από τους αντιπάλους μας δεν είναι τόσο μεγάλες, δεν νομίζω ότι θα ήταν καλή ιδέα να τον χρησιμοποιήσουμε αμέσως στον αγώνα γιατί μπορεί να υπάρξουν προβλήματα αξιοπιστίας. Είδαμε τι συνέβη πέρσι με τον Rossi προς το τέλος της σεζόν όταν αντμετώπισε προβλήματα με τον νέο κινητήρα. Όλα χρειάζονται το χρόνο τους», απάντησε ο Ισπανός.

Επόμενο άρθρο »

Σοβαρό ατύχημα για Lorenzo

« Προηγούμενο άρθρο

Lorenzo: «Σε τέλεια κατάσταση στην Κίνα»

Χορηγοί