• Search
    • Search
    • Βρες ότι χρειάζεσαι γρήγορα και απλά.
6ος Αγώνας - Καταλωνία (Montmelo)
Ο αγώνας βρίσκεται σε εξέλιξη!
Image
Lorenzo και Marquez για την επαφή τους
Δεύτερη συνεχόμενη μετά τη Μαλαισία!
Νέα 21/10/2013 - 14:03

Για δεύτερη συνεχή φορά σε αγώνα του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος MotoGP, οι Lorenzo και Marquez έχουν επαφή! Φυσικά είχε προηγηθεί κάτι αντίστοιχο στον αγώνα της Jerez, όταν ο Marquez προσπέρασε τον συμπατριώτη του στην τελευταία στροφή της πίστας!

 

Στον προηγούμενο αγώνα, οι περισσότεροι θα θυμάστε την επαφή των δυο στη χορταστική τους μάχη που ανέβασε την αδρεναλίνη στα ύψη στη Μαλαισία! Τέλος, το δίδυμο είχε ακόμα μια μικρή σύγκρουση στο Phillip Island, όταν ο Marquez βγήκε από τα pits με τη δεύτερή του μοτοσυκλέτα.

 

"Νομίζω ότι ανοίχτηκε λίγο, διότι συνήθως εκεί έχεις μια πιο κλειστή γραμμή και μετά ακουμπήσαμε λίγο, αλλά αυτό δεν ήταν το μεγαλύτερό μου πρόβλημα στον αγώνα", δήλωσε ο Marquez, ο οποίος λίγο αργότερα θα έβλεπε τη μαύρη σημαία του αποκλεισμού, δίνοντας την ευκαιρία στον αντίπαλό του να ονειρεύεται τη μεγάλη ανατροπή στο Πρωτάθλημα!

 

"Φτάσαμε την ίδια στιγμή στην ίδια στροφή", εξήγησε από την πλευρά του ο Παγκόσμιος Πρωταθλητής. "Αν ο Marc κοιτούσε λίγο στα δεξιά του, ίσως να με άφηνε να περάσω διότι ο αναβάτης στην πίστα έχει προτεραιότητα. Έκανα όμως κι εγώ το λάθος και φρέναρα αργά. Δεν ξέρω λοιπόν ποιανού είναι το λάθος. Νομίζω 50-50". Στη συνέχεια αναφέρθηκε στην απόφαση της Επιτροπής να αποκλείσει τον Marquez. "Νομίζω ότι πήραν αργά την απόφαση να τον αποκλείσουν. Καθυστέρησαν 3-4 γύρους. Αν το έκαναν νωρίτερα γνωστό, θα σταματούσε και δεν θα έβγαινε στην πίστα κι έτσι θα είχε αποφευχθεί το περιστατικό αυτό".

 

Λίγο πιο πίσω από τον Lorenzo, στη φάση που ακούμπησε με τον Marquez, ήταν ο έτερος εργοστασιακός της Honda, Dani Pedrosa. Jorge πήγαινε με 200 χλμ/ώρα και ο Marc με 100 πιο κάτω. Ακούμπησαν, το είδα κι άφησα το γκάζι", είπε ο Dani. "Όμως ο Marc είχε κρύα ελαστικά και θα έχανε τη θέση του. Προσωπικά πιστεύω ότι ήταν επιθετική κίνηση σε μια γρήγορη στροφή... γνώμη μου είναι ότι ο αναβάτης μέσα στην πίστα έχει προτεραιότητα από τον άλλον που μπαίνει από τα pits".

 

Τη γνώμη του έδωσε και ο Valentino Rossi: "Για μένα ήταν 50-50", σχολίασε, συμφωνώντας με την άποψη του Lorenzo. "Τον Marc δεν τον ενδιέφερε, αλλά και ο Jorge είχε ανοίξει τη γραμμή του".

 

Επόμενο άρθρο »

Για λίγο εκτός βάθρου ο Crutchlow!

« Προηγούμενο άρθρο

Με πρόβλημα στο φρενάρισμα 5ος ο Παπασταύρου

Χορηγοί
Σχετικά άρθρα