• Search
    • Search
    • Βρες ότι χρειάζεσαι γρήγορα και απλά.
6ος Αγώνας - Καταλωνία (Montmelo)
Ο αγώνας βρίσκεται σε εξέλιξη!
Image
Lowes: Γιατί διάλεξα τη Moto2 από τα SBK!
"Ο υπέρτατος στόχος μου είναι το MotoGP"
Νέα 31/10/2013 - 11:04

Ο Sam Lowes, ο Παγκόσμιος Πρωταθλητής στην κατηγορία Supersport του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος SBK, εξήγησε την απόφασή του να αγωνίζεται του χρόνου στη Moto2, αντί να κάνει το άλμα και να πάει στα SBK. Ο 23χρονος θεωρεί ότι αυτή του η επιλογή είναι το καλύτερο εισιτήριο για να του ανοίξει ο δρόμος προς το MotoGP, που αποτελεί και το μεγάλο του όνειρο.

 

"Μ' αρέσουν τα SBK", παραδέχτηκε σε πρόσφατες δηλώσεις του και συνέχισε εξηγώντας την απόφασή του να αγωνιστεί για τα επόμενα δυο χρόνια στη Moto2 με την Speed Up. "Ήταν δύσκολη η απόφασή μου και οι διαφορές που θα συναντήσω μεγάλες, διότι δεν έχω οδηγήσει ποτέ ξανά σε GP, αλλά για μένα ο υπέρτατος στόχος είναι το MotoGP, αν τα καταφέρω...".

 

"Έτσι, έπρεπε να κοιτάξω για τον καλύτερο τρόπο να βρεθώ στο MotoGP. Στα SBK, όσο κι αν ξέρω ότι είναι πολύ ανταγωνιστικό Πρωτάθλημα, κάποιοι από τα GP δεν τα κοιτούν και με τους νέους EVO κανονισμούς θα τα κοιτούν ακόμα λιγότερο", πρόσθεσε. "Έπρεπε να αποφασίσω αν θα πήγαινα στα SBK ή στα GP που είναι και το παιδικό μου όνειρο...!"

 

Αν και έχει επιβεβαιωθεί η συμμετοχή του στη μεσαία κατηγορία του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος MotoGP, εν τούτοις δεν έχει ξεκαθαριστεί η ακριβής δομή της παρουσίας του στη Moto2. Ο Lowes έχει δυο χρόνια συμβόλαιο με την Speed Up και θα αγωνίζεται με το πλαίσιο που η εταιρεία παρέχει και στις Forward Racing, AGR και QMMF.

 

Συνεχίζοντας, αποκάλυψε τις φιλοδοξίες του που συμπεριλαμβάνουν - όπως είναι φυσικό για κάθε αναβάτη - το πρώτο σκαλί του βάθρου, μια δυνατότητα που δεν θα είχε στα SBK. "Αν μπορούσα όμως να πάω στα SBK με Aprilia ή Kawasaki θα πήγαινα. Η καλύτερη όμως προσφορά που είχα ήταν από τη Suzuki και μ' αυτή δεν θα κέρδιζα! Στη Moto2 μπορώ να κερδίσω. Η κατηγορία είναι σκληρή, πολύ ανταγωνιστική και δεν λέω ότι αμέσως θα ξεκινήσω να κερδίζω, αλλά μπορώ να παρουσιαστώ ανταγωνιστικός από το ξεκίνημα".

 

"Αντίθετα στα SBK, αν δεν έχεις τη μοτοσυκλέτα, δεν παίζει ρόλο ποιος είσαι... δεν κερδίζεις. Αν βάλεις τον Marquez σε μια MV Agusta δεν θα κερδίσει γιατί δεν είναι αρκετά καλή. Άλλωστε, κοιτάξτε τους Melandri, Biaggi ή Checa... έχουν αγωνιστεί στα GP και επέστρεψαν στα SBK, έτσι κι εγώ μπορώ να επιστρέψω αν είμαι επιτυχημένος. Αν δεν είμαι τότε απλά δεν θα το αξίζω και μπορώ να το δεχτώ αυτό".

 

Υπάρχουν εικασίες από αγγλικά site, ότι ο δίδυμος αδελφός του, Alex Lowes - ο νέος πρωταθλητής στα BSB - βρίσκεται σε συνομιλίες με την ομάδα του Paul Bird και δεν αποκλείεται στα paddock του Πρωταθλήματος MotoGP να έχουμε τα δυο αδέλφια! Υπάρχει βέβαια και το ενδεχόμενο να αγωνίζεται στα SBK του χρόνου, με την Fixi Crescent Suzuki, τη μοτοσυκλέτα της οποίας δοκίμασε αυτή την εβδομάδα στη Jerez.

 

Επόμενο άρθρο »

Marquez και Lorenzo: Οι αριθμοί!

« Προηγούμενο άρθρο

Honda τεστ στην πίστα του Sugo

Χορηγοί