• Search
    • Search
    • Βρες ότι χρειάζεσαι γρήγορα και απλά.
6ος Αγώνας - Καταλωνία (Montmelo)
Ο αγώνας βρίσκεται σε εξέλιξη!
Image
Valencia: Πρωταθλητής MotoGP ο Marquez!
Αριστουργηματικός αγώνας, νίκη χωρίς αντίκρυσμα για Lorenzo
Νέα 10/11/2013 - 17:42

Ο Marc Marquez έσπασε ακόμα ένα ρεκόρ φέτος, μιας και κατάφερε να ολοκληρώσει στην πρώτη θέση της βαθμολογίας για το 2013 και να γίνει ο νεαρότερος ηλικιακά οδηγός που κατακτά τον Τίτλο του Παγκόσμιου Πρωταθλητή στη μεγάλη κατηγορία! Παράλληλα, ο 20χρονος οδηγός επαναλαμβάνει - μετά από 35 χρόνια - τον άθλο του Kenny Roberts, που πήρε το Πρωτάθλημα στην παρθενική του παρουσία στη μεγάλη κατηγορία.

 

Ο rookie της χρονιάς, ο οποίος με τις έξι του νίκες στην πρώτη του απόπειρα στο MotoGP σπάει ακόμα ένα ρεκόρ, άφησε στη δεύτερη θέση για τέσσερεις μόλις βαθμούς τον Jorge Lorenzo, με τον νεαρό να τερματίζει στην τρίτη θέση του αγώνα. Ο Marquez απέδειξε ότι εκτός από τεράστιο ταλέντο διαθέτει και γερό στομάχι, καταφέρνοντας να ανταπεξέλθει σ' έναν τρομερό αγώνα τακτικής που έκανε ο Lorenzo, ο οποίος ήταν στην πρώτη θέση και εσκεμμένα δεν ξεμάκρυνε από τους διώκτες του.

 

Ο Jorge - ο οποίος ήθελε πάση θυσία να τερματίσει εκτός τετράδας ο αντίπαλός του - ξεκίνησε εντυπωσιακά τον αγώνα αναλαμβάνοντας τα ηνία και από εκεί και πέρα έριξε το ρυθμό του, δημιουργώντας ένα γκρουπ πρώτων αποτελούμενο από πέντε οδηγούς. Ο Pedrosa ήταν εξαιρετικά δυνατός και συνεχώς παρενοχλούσε τον συμπατριώτη του προσπαθώντας να του πάρει την πρώτη θέση, μόνο και μόνο για να συναντήσει τη μανιασμένα αντίδραση του τεράστιου Jorge Lorenzo, ο οποίος είχε - σε κάθε κίνηση του Pedrosa - την απάντησή του.

 

O Pedrosa οδηγούσε για να πάρει τη νίκη για τον εαυτό του και την ομάδα, βοηθώντας παράλληλα και τον ομόσταυλό του, μια βοήθεια που απεγνωσμένα έψαχνε από τις υπόλοιπες Yamaha ο Lorenzo... ο τελευταίος κρατούσε την πρώτη θέση και απέκρουε τις συνεχόμενες επιθέσεις της Honda πίσω του, ωστόσο ο Valentino Rossi δεν είχε το ρυθμό να απειλήσει το δίδυμο του HRC μπροστά, την ώρα που με δυσκολία περνούσε τον Alvaro Bautista. Ξεπερνώντας τον τελευταίο, ήταν φανερό ότι δεν είχε - για μια ακόμη φορά φέτος - το ρυθμό να ακολουθήσει τους τρεις Ισπανούς.

 

Σαν να μην έφτανε αυτό για τον Lorenzo, ένας ακόμα δυνατός αναβάτης της Yamaha - στην τελευταία του σεζόν με M1 - ο Cal Crutchlow έπεσε στα μισά περίπου του αγώνα και δεν κατάφερε να ολοκληρώσει τον τελευταίο του αγώνα με την Tech 3 με ένα καλό αποτέλεσμα.

 

Η μάχη μπροστά ήταν από τις πιο δυνατές φέτος, με τον Lorenzo να είχε αντίπαλό του αυτή τη φορά τη Honda του Pedrosa! Οι δυο τους οδηγούσαν εξαιρετικά, αλλά δεν έλειψαν τα λάθη όπως και οι επαφές κι μια από αυτές θα στοίχιζε και στους δυο. Στη δεύτερη στροφή της πίστας και καθώς ο Lorenzo ξαναπερνούσε μπροστά από τον αντίπαλό του που τον είχε περάσει λίγα δευτερόλεπτα πριν, ο Ισπανός έκανε επιθετική κίνηση αναγκάζοντας τον Dani να ανοιχτεί, χάνοντας όμως κι αυτός τη γραμμή του, κάτι που εκμεταλλεύτηκε ο προσεχτικός πίσω από τους δυο Marc Marquez! Μέχρι εκείνο το σημείο, ο 20χρονος δεν εμπλεκόταν στη μάχη των δυο μπροστά του και δικαιώθηκε στη συνέχεια. Ο Pedrosa μετά από αυτό το συμβάν ξαναμπήκε στην πίστα στην 5η θέση. Με το τέλος του αγώνα, ο Lorenzo πάντως δήλωσε ότι λυπάται για αυτό που έγινε στη δεύτερη στροφή. Να σημειωθεί ότι αυτό το γεγονός θα τύχει έρευνας από την Επιτροπή Αγώνων.

 

Παρά το ότι ήταν πρώτος, ο Marquez αρνούνταν να εμπλακεί σε οποιαδήποτε μάχη και παρέδωσε εύκολα το προβάδισμα στον Lorenzo, αφού προηγουμένως υπερασπίστηκε τη θέση του σ' ένα πέρασμα, περισσότερο για την τιμή των όπλων. Στη συνέχεια ο τελευταίος άλλαξε τακτική και ανέβασε το ρυθμό του ξεφεύγοντας από τους πίσω του, ωστόσο και πάλι αντιδρώντας ώριμα ο 20χρονος δεν παρασύρθηκε και συνέχισε στο δικό του σταθερό ρυθμό.

 

Με την καρώ σημαία να πέφτει, ο Jorge Lorenzo πήρε την όγδοη φετινή του νίκη στο Πρωτάθλημα, ενώ ο Marquez - ο οποίος άφησε ουσιαστικά και τον Pedrosa (σημείωσε ρεκόρ πίστας 1:31.628 καθώς από την πέμπτη θέση ξεπέρασε εύκολα τα εμπόδια των Bautista και Rossi) να τον περάσει πέντε γύρους πριν το τέλος - πέρασε τη γραμμή τερματισμού με σηκωμένα τα χέρια, προτού κατέβει από τη μοτοσυκλέτα του για να "πνιγεί" στις αγκαλιές των δικών του, των μηχανικών, των ανθρώπων της ομάδας του, ενώ πήγε και στην κερκίδα των οπαδών του για να πανηγυρίσει μαζί τους.

 

Σε ηλικία 20 χρονών, ο Marquez έγινε ο πιο μικρός Πρωταθλητής της μεγάλης κατηγορίας, με τον Freddie Spencer να κρατούσε μέχρι σήμερα αυτό το ρεκόρ. Στο parc-ferme ο Lorenzo αγκάλιασε κι έσφιξε το χέρι του αντιπάλου του, ενώ στις σύντομες δηλώσεις του, τόνισε ότι η σημερινή ημέρα - παρά τη δική του νίκη - ανήκει στον Marquez.

 

Ο τελευταίος - όπως δήλωνε - ήταν στους εφτά ουρανούς, πανευτυχής και με το χαρακτηριστικό του χαμόγελο να μην φεύγει από το πρόσωπό του! "Δεν μπορώ να εκφράσω αυτό που νιώθω. Είναι ένα όνειρο που γίνεται πραγματικότητα, μόνο που δεν το περίμενα να τα καταφέρω στην πρώτη μου χρονιά!" τόνισε, ενώ δεν ξέχασε να αναφέρει και πόσο καλή δουλειά έκανε ο μεγάλος του αντίπαλος, Jorge Lorenzo, σε όλο το Πρωτάθλημα.

 

Παρά τις περί του αντιθέτου προβλέψεις πολλών στην αρχή της σεζόν - οι οποίοι έλεγαν ότι ο Marquez με το επιθετικό του στυλ θα έχει πολλές πτώσεις - ο Ισπανός κατάφερε να βρεθεί σε όλα τα βάθρα των αγώνων, πλην δυο σε Mugello και Αυστραλία. Παρά τα λάθη από την ομάδα του, παρά το γεγονός ότι συγκέντρωσε τους περισσότερους βαθμούς-ποινή (3) από οποιονδήποτε αντίπαλό του και παρά την πίεση φυσικά για τη μάχη που έδινε για τον Παγκόσμιο Τίτλο, ο Marquez τα κατάφερε περίφημα και του αξίζουν πολλά συγχαρητήρια.

 

Δείτε αναλυτικά τα αποτελέσματα του αγώνα και τη βαθμολογία, στα συνοδευτικά μας αρχεία!

 

Επόμενο άρθρο »

Marquez: Παγκόσμιος Πρωταθλητής 2013

« Προηγούμενο άρθρο

Valencia Moto2: Η νίκη στον Terol!

Χορηγοί
Σχετικά άρθρα