• Search
    • Search
    • Βρες ότι χρειάζεσαι γρήγορα και απλά.
5ος Αγώνας - Γαλλία (Le Mans)
Ο αγώνας βρίσκεται σε εξέλιξη!
Image
Διθύραμβοι από τον Τύπο για Marquez!
Ο νεαρότερος ποτέ Παγκόσμιος Πρωταθλητής!
Νέα 11/11/2013 - 17:05

Τέσσερεις βαθμοί ήταν αρκετοί για να εκτοξεύσουν τον Marc Marquez στους εφτά ουρανούς, χαρίζοντάς του τον πολυπόθητο Τίτλο μετά το τέλος ενός καταπληκτικού αγώνα στη Βαλένθια.

 

Ο Marquez πανηγύρισε την επιτυχία του μπροστά σε 104.000 - δεν έπεφτε καρφίτσα κυριολεκτικά - με την τηλεοπτική κάλυψη να έχει περάσει κάθε προηγούμενο!

 

Η Washington Post έκανε ιδιαίτερη αναφορά στον νέο Παγκόσμιο Πρωταθλητή του 2013, ενώ το CNN αναφερόταν στον 20χρονο αναβάτη ως τον νέο βασιλιά της μεγάλης κατηγορίας. Σε ηλικία 20 ετών και 266 ημερών, ο Marquez έγινε ο μικρότερος σε ηλικία Παγκόσμιος Πρωταθλητής στην ιστορία της μεγάλης κατηγορίας, παίρνοντας το ρεκόρ από τον Αμερικανό Freddie Spencer (21χρ και 258 ημερών το 1983).

 

Στην Αγγλία οι έγκυρες The Guardian και The Times έκαναν αναφορά στο νέο φαινόμενο του MotoGP, ενώ δικές τους αναφορές για τον θρίαμβο του Marquez, έκαναν οι Repubblica (Ιταλία), Le Monde (Γαλλία), Frankfurter Algemeine Zeitung (Γερμανία). Αναφορά στον καλύτερο οδηγό του κόσμου έκαναν και τα site TheAustralian.com και DNAIndia.com.

 

Ο προαναφερθείς Spencer έγραψε στο λογαριασμό του Marquez στο twitter: "Συγχαρητήρια Marc σ' εσένα και την ομάδα σου! Δεν θα μπορούσα να είμαι πιο χαρούμενος για εσένα! Ζήσε την κάθε στιγμή!"

 

Παράλληλα, δυο μεγάλα ονόματα από το χώρο του αθλητισμού, ο Gerard Pique και ο Mark Webber - ο τελευταίος αποσύρθηκε από την F1 - συνεχάρησαν τον Marquez. Ο Pique ήταν VIP καλεσμένος στην πίστα της Βαλένθια την Κυριακή και αγκάλιασε τον rookie της Honda αμέσως μετά το τέλος του αγώνα. Ο Webber έγραψε στο twitter: "Ήταν ένα μικρό παιδί όταν τον γνώρισα για πρώτη φορά. Συγχαρητήρια για τον Παγκόσμιο Τίτλο".

 

Επόμενο άρθρο »

Valencia Test 1η μέρα: Φωτογραφικό αφιέρωμα

« Προηγούμενο άρθρο

Φωτό: To 35 στην Ducati!

Χορηγοί
Σχετικά άρθρα