• Search
    • Search
    • Βρες ότι χρειάζεσαι γρήγορα και απλά.
6ος Αγώνας - Καταλωνία (Montmelo)
Ο αγώνας βρίσκεται σε εξέλιξη!
Image
GP Κίνας: Oι πρωταγωνιστές σχολιάζουν
Για τέταρτο συνεχή αγώνα μια Yamaha M1 με λάστιχα της Michelin βρίσκεται στην pole position. Αυτή τη φορά δεν ήταν ο Jorge Lorenzo, αλλά ο Colin Edwards, της «δορυφορικής» Tech 3 που έκλεψε την παράσταση.
Νέα 03/05/2008 - 00:00
Για τέταρτο συνεχή αγώνα μια Yamaha M1 με λάστιχα της Michelin βρίσκεται στην pole position. Αυτή τη φορά δεν ήταν ο Jorge Lorenzo, αλλά ο Colin Edwards, της «δορυφορικής» Tech 3 που έκλεψε την παράσταση.

Ο Texas Tornado ήταν εκπληκτικός στις κατατακτήριες δοκιμές της Κίνας διαλύοντας την record pole που είχε από πέρσι ο καλός του φίλος Valentino Rossi.

Ο Doctor ήταν και ο πρώτος άνθρωπος που έτρεξε να πανηγυρίσει μαζί με τον πρώην μόσταβλό του την pole. Ο Ιταλός πολυπρωταθλητής δείχνει σε καλή κατάσταση και εμφανίζεται αισιόδοξος ενόψει του αυριανού αγώνα, τονίζει όμως ότι δεν θέλει τη βροχή.

Ευχαριστημένος από την μοτοσυκλέτα του δηλώνει ο Casey Stoner που δεν σταμάτησε να ευχαριστεί την ομάδα του και την Bridgestone για τη δουλειά που έκαναν.«Έχω καλό ρυθμό με τα λάστιχα αγώνα», λέει ο Pedrosa

«Έχω καλό ρυθμό με τα λάστιχα αγώνα», λέει ο Pedrosa

Τέλος, υπάρχει και το παιδί-θαύμα, ο Jorge Lorenzo που κατάφερε κάτι απίστευτο, σημειώνοντας τον τέταρτο καλύτερο χρόνο των κατατακτήριων δοκιμών. Ο 20χρονος πιτσιρικάς δηλώνει έτοιμος για τον αγώνα της Κυριακής.

Τέλος, ο Dani Pedrosa δήλωσε ικανοποιημένος από το γυρολόγιό του με τα λάστιχα αγώνα. Και αυτός πάντως δεν θέλει να γίνει ο αγώνας υπό βροχή.

Ας δούμε αναλυτικά τι είπαν οι πρωταγωνιστές:

Colin Edwards (Tech 3 Yamaha, pole position): «Η αλήθεια είναι ότι χθες δυσκολευτήκαμε αρκετά. Αλλάξαμε δραστικά τη μοτοσυκλέτα για τη σημερινή μέρα και όταν βγήκα στην πίστα το πρωί αισθάνθηκα τέλεια και έκανα κάποιους καλούς γύρους. Δεν ξέρω αν έχουμε τον καλύτερο ρυθμό αγώνα, αλλά νομίζω ότι είμαστε αρκετά καλοί. Θα πάμε στον αυριανό αγώνα με νέα λάστιχα και θα δούμε τι θα κάνουν και οι αντίπαλοί μας και αν θα μπορέσουμε να παλέψουμε για τη νίκη» Δεν θέλει τη βροχή ο Rossi

Δεν θέλει τη βροχή ο Rossi

Valentino Rossi (Fiat Yamaha, 2oς): «Είμαι αρκετά ευχαριστημένος από αυτή τη θέση. Τρίτος στο Εstoril, δεύτερος εδώ... Ελπίζω την επόμενη φορά να πάω καλύτερα! Από την αρχή των δοκιμών ήμουν γρήγορος εδώ και δουλέψαμε τόσο σκληρά με την ομάδα και την Bridgestone ώστε να βελτιώσουμε την κατάσταση με τα qualifiers, οπότε σίγουρα αξίζουμε που βρισκόμαστε σε αυτή τη θέση. Σήμερα διασκέδασα αρκετά την οδήγηση και ήμουν σε θέση να παλέψω με τους αντιπάλους μου. Επίσης μου άρεσε πάρα πολύ που είχα τη δυνατότητα να οδηγήσω στο όριο σε αυτήν την πίστα. Όταν είδα το 1.58.8 σκέφτηκα ότι είχα καλή πιθανότητα να πάρω την pole, αλλά μετά ο Caolin έκανε το 1.58.1 και ήταν πού δύσκολο για μας. Όπως και να χει αυτό που μετράει είναι ότι βρισκόμαστε στην πρώτη σειρά εκκίνησης, ειδικά τώρα που οι υπάρχουν προβλέψεις για βροχή. Ευχαριστώ τους μηχανικούς μου για την εξαιρετική δουλειά που έκαναν και ας ελπίσουμε τώρα ότι η βροχή δεν θα έρθει ποτέ». Ευχαριστημένος από την δουλειά που έγινε στην Desmosedici δηλώνει ο Stoner

Ευχαριστημένος από την δουλειά που έγινε στην Desmosedici δηλώνει ο Stoner

Casey Stoner (Ducati Marlboro, 3ος): «Πρώτα απ' όλα θέλω να πω ένα μεγάλο ευχαριστώ στην ομάδα. Είχαμε ένα εξαιρετικό αποτέλεσμα στο Κατάρ και ξέραμε ότι στη Jerez και στο Estoril τα πράγματα θα ήταν δύσκολα, αλλά δεν είχαμε συνειδητοποιήσει πόσο δύσκολα. Παρά τα άσχημα αποτελέσματα, όλοι έμειναν ήρεμοι και ενωμένοι, δείγμα εξαιρετικής ομάδας. Ήρθαμε σε αυτόν τον αγώνα χωρίς πανικό και χωρίς να κάνουμε δραστικές αλλαγές στη μοτοσυκλέτα. Ακόμα δεν είναι τέλεια αλλά οι χρόνοι είναι αρκετά καλοί και είναι εξαιρετικό να γνωρίζεις ότι είσαι και πάλι ανταγωνιστικός. Επίσης θέλω να ευχαριστήσω την Bridgestone γιατί έφερε ένα πραγματικά ανταγωνιστικό λάστιχο δοκιμών που μας επέτρεψε να βρεθούμε στην πρώτη σειρά του γκριντ για πρώτη φορά φέτος. Όλοι περιμένουμε να δούμε τι καιρό θα έχει αύριο, αλλά νίκησα τον αγώνα των 250cc το 2005 υπό βροχή, ενώ πέρσι νίκησα τον αγώνα των MotoGP στο στεγνό. Σίγουρα λοιπόν δεν έχουμε τίποτα να φοβηθούμε». Την πρώτη του νίκη στα motoGP θα κυνηγήσει ο Edwards στην Κίνα

Την πρώτη του νίκη στα motoGP θα κυνηγήσει ο Edwards στην Κίνα

Jorge Lorenzo (Fiat Yamaha, 4ος): «Έτσι όπως αισθανόμουν χτες, δεν μπορούσα να φανταστώ αυτό το αποτέλεσμα. Είναι ένα απίστευτο αποτέλεσμα για μένα, το ίδιο καλό με τις pole positions που πήρα στους προηγούμενους αγώνες και με γεμίζει με αυτοπεποίθηση παρά τον πόνο. Τώρα πρέπει να ηρεμήσω και να με φροντίσουν. Αύριο θα κάνει ό,τι καλύτερο μπορώ, ποιος ξέρει τι μπορεί να συμβεί στον αγώνα. Πονάω πολύ και στα δύο πόδια και είναι δύσκολο να χειριστώ τη μοτοσυκλέτα, αλλά να που τα καταφέρνω. Το χθεσινό ατύχημα ήταν μεγάλο, ίσως το μεγαλύτερο της καριέρας μου, αλλά είμαι τυχερός γιατί τα πράγματα θα μπορούσαν να είναι χειρότερα. Οι γιατροί στην κλινική δουλεύουν σκληρά για να με βοηθήσουν και τώρα θα επιστρέψω εκεί για θεραπεία. Ελπίζω ότι αύριο θα αισθάνομαι καλύτερα και να μπορέσω να κάνω ό,τι καλύτερο, είτε βρέξει είτε όχι».

Dani Pedrosa (Repsol Honda, 5ος): «Βελτιωθήκαμε σε σχέση με το πρωί. Έχουμε καλό ρυθμό με τα λάστιχα αγώνα, αλλά δυστυχώς δεν μπορέσαμε να βελτιώσουμε τον χρόνο μας με τα qualifiers, καθώς δεν είχαμε καλό κράτημα. Δεν ξέρω γιατί, αλλά πολλοί αναβάτες σημείωσαν πτώσεις κατά τη διάρκεια των κατατακτήριων δοκιμών. Δεν είναι και τόσο άσχημα το ότι ξεκινάμε από την δεύτερη σειρά του γκριντ. Αν ο αγώνας είναι στεγνός τότε χρειάζεται να βελτιώσουμε λίγο τον ρυθμό μας. Ελπίζω να έχουμε στεγνό αγώνα γιατί οι τελευταίες προβλέψεις κάνουν λόγο για βροχή. Σε αυτήν την περίπτωση θα έχουμε 20 λεπτά στη διάθεσή μας για να προετοιμάσουμε τη μοτοσυκλέτα μας για το βρεγμένο».

Επόμενο άρθρο »

GP Κίνας: Ο Stoner ταχύτερος στο βρεγμένο warm up

« Προηγούμενο άρθρο

Σοβαρό ατύχημα για Lorenzo

Χορηγοί