• Search
    • Search
    • Βρες ότι χρειάζεσαι γρήγορα και απλά.
4ος Αγώνας - Ισπανία (Jerez)
Ο αγώνας βρίσκεται σε εξέλιξη!
Image
SBK... όπως λέμε MotoGP!
Περισσότερες ομοιότητες στα δυο Πρωταθλήματα
Νέα 21/11/2013 - 11:55

Η Επιτροπή των SBK ανακοίνωσε αλλαγές στο Πρωτάθλημα, σε μια προσπάθεια να έρθει ακόμα πιο κοντά στο αντίστοιχο του MotoGP.

 

Η πιο σημαντική αλλαγή, είναι η υιοθέτηση του νέου συστήματος κατατακτηρίων του MotoGP στα SBK, με τους δέκα πρώτους σε χρόνους να προκρίνονται μετά τα ελεύθερα δοκιμαστικά στις ΚΑΤ2. Στο πρώτο σκέλος των κατατακτηρίων, οι δυο καλύτεροι θα πάρουν και αυτοί την πρόκριση για τις ΚΑΤ2. Τα δυο σκέλη θα έχουν 15λεπτη διάρκεια.

 

Παράλληλα, το παράδειγμα του MotoGP στο νέο σύστημα ποινών, θα ακολουθήσουν και τα SBK το 2014. Η Επιτροπή θα έχει το δικαίωμα να επιβάλλει ποινές από 1 έως δέκα πόντους (δεν αφαιρούνται από τη βαθμολογία) σε κάθε αναβάτη. Αυτός που θα συγκεντρώσει 4 βαθμούς θα ξεκινήσει τον επόμενο αγώνα από την τελευταία θέση του grid, αν φτάσει στους 7 θα ξεκινήσει από την pit lane, ενώ στους 10 αποκλείεται από τον επόμενο αγώνα.

 

Η διαφορά έγκειται ότι οι πόντοι αυτοί θα ισχύουν για ένα ημερολογιακό έτος και δεν θα σβήνονται με την έναρξη της σεζόν. Αυτό έγινε για να αποφευχθούν περιστατικά όπως αυτό της Βαλένθια στο MotoGP, όταν ο Lorenzo οδηγούσε επικίνδυνα προσπαθώντας να ρίξει το ρυθμό του αγώνα και παρά το ότι η Επιτροπή ερεύνησε το περιστατικό, δεν είχε νόημα να του επιβληθεί κάποια ποινή μιας και ήταν ο τελευταίος αγώνας της σεζόν.

 

Τέλος, θα έχουμε περιορισμούς στις δοκιμαστικές εκκινήσεις - όπως στο MotoGP - ενώ θα υπάρξει και νέα συνάντηση στις 10 Δεκεμβρίου για να αποσαφηνιστούν μερικά ακόμα ζητήματα.

 

Επόμενο άρθρο »

Moto2: Η προσωρινή λίστα συμμετοχών

« Προηγούμενο άρθρο

MotoGP 2014

Χορηγοί
Σχετικά άρθρα