• Search
    • Search
    • Βρες ότι χρειάζεσαι γρήγορα και απλά.
4ος Αγώνας - Ισπανία (Jerez)
Ο αγώνας βρίσκεται σε εξέλιξη!
Image
Moto3: Οι αναβάτες του 2014
Προσωρινή λίστα, Rins και Miller τα φαβορί
Νέα 21/11/2013 - 14:32

Η προσωρινή λίστα με τους αναβάτες που θα αγωνίζονται στη μικρή κατηγορία του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος έγινε γνωστή από την FIM. Παρά το γεγονός της απουσίας των Vinales και Salom, η Moto3 θα παραμείνει και του χρόνου μια άκρως ανταγωνιστική κατηγορία.

 

Τα μεγάλα φαβορί για τον Τίτλο του 2014 θα είναι ο Alex Rins - ένας από τους τρεις φετινούς διεκδικητές - και ο Jack Miller που εντυπωσίασε με την αδύναμη Honda του φέτος και ξεκίνησε δυνατά το τεστ της Jerez πάνω στην KTM της ομάδας του Ajo. Παράλληλα, πιο ανταγωνιστικό αναμένουμε τον rookie της φετινής σεζόν, Alex Marquez, ενώ ισχυρή θα είναι και η παρουσία του Danny Kent με την ομάδα της Red Bull KTM Ajo, ο οποίος επιστρέφει στην κατηγορία μετά τη σύντομη παρουσία του στην Moto2.

 

Στα αουτσάιντερ ο Miguel Oliveira, ο οποίος ήταν πολύ καλός τη φετινή σεζόν πάνω στη Mahindra του, μοτοσυκλέτα με την οποία θα αγωνίζεται το 2014 και ο "δικός μας" Θανάσης Σίσσης, ο οποίος μετά από δυο χρόνια παρουσίας στην ομάδα του Ajo, βρήκε στέγη στην εργοστασιακή Mahindra. Πολλά περιμένουμε και από την ομάδα του Valentino Rossi στην κατηγορία, την VR46, με αναβάτες τους Romano Fenati και Francesco Bagnaia, ενώ Team Manager θα είναι ο Vittoriano Guareschi που άφησε την εργοστασιακή ομάδα της Ducati στο MotoGP.

 

Ένα από τα μεγάλα ταλέντα της νέας γενιάς, ακούει στο όνομα Karel Hanika, με τους ανθρώπους στο paddock της Moto3 να μιλάνε με τα καλύτερα για τον ταχύτατο Τσέχο οδηγό, οι χρόνοι του οποίου στο τεστ ήταν ενθαρρυντικοί. Ένα από τα μεγαλύτερα ερωτηματικά, αποτελεί το πως θα παρουσιαστεί η Honda στην κατηγορία. Οι Rins και Marquez θα έχουν την ευκαιρία να χαρίσουν τις πρώτες νίκες στην αναβαθμισμένη μοτοσυκλέτα που έχει ετοιμάσει το HRC, με αποκλειστικό στόχο να κερδίσει τις κυρίαρχες στην κατηγορία, KTM. Βέβαια, δεν έχουμε δει ακόμα το ντεμπούτο αυτών των μοτοσυκλετών μέσα στις πίστες.

 

Η εργοστασιακή υποστήριξη του HRC στην Estrella Galicia είναι δεδομένη, αλλά γεννάται το ερώτημα τι θα γίνει με τις άλλες τέσσερεις συμμετοχές με Honda. Το HRC δεν δείχνει τη διάθεση να υποστηρίξει τις προσπάθειες των Caretta RTG και Ongetta. Σύμφωνα μάλιστα με πληροφορίες από γερμανικό site (Speedweek), οι δυο ομάδες θα έχουν τον αδύναμο κινητήρα της NSF250R, με τους Rins και Marquez να είναι οι μόνοι με το ολοκαίνουργιο μοτέρ της Honda.

 

Τα παραπάνω έχουν περιπλέξει τα πράγματα και για τον Efren Vazquez, ο οποίος έχει μεν συμβόλαιο με την Caretta RTG, αλλά το υπέγραψε πιστεύοντας ότι θα έχει το καινούργιο μοτέρ της Honda! Η Team Calvo ενδιαφέρεται για τον Ισπανό, αλλά αν δεν τα βρουν στο οικονομικό για να σπάσουν το συμβόλαιό του, τη θέση του ενδεχομένως να πάρει η Ana Carrasco. Η οδηγός από την Ισπανία ψάχνει να βρει χορηγούς να στηρίξουν τη δεύτερη χρονιά της στην Moto3 και με δεδομένο ότι ολοκλήρωσε εντυπωσιακά τη χρονιά (8η στη Βαλένθια), δεν θα είναι δύσκολο να βρει την απαιτούμενη στήριξη. Ένα ακόμα όνομα - όπως και της Carrasco - που λείπει από τη λίστα, είναι αυτό του Isaac Vinales, ο οποίος μάλλον είναι κοντά στο να υπογράψει με την ομάδα του Gresini.

 

Δείτε τη λίστα εδώ:

 

3 Matteo Ferrari ITA San Carlo TeamI talia (MAHINDRA)
4 Gabriel Ramos VEN Kiefer Racing (KALEX KTM)
5 Romano Fenati ITA Team Sky-VR46 (KTM)
7 Efren Vazquez SPA Caretta Technology (HONDA)
8 Jack Miller AUS Red Bull KTM Ajo (KTM)
10 Alexis Masbou FRA Ongetta-Rivacold (HONDA)
11 Livio Loi BEL MarcVDS Racing Team (KALEX KTM)
12 Alex Marquez SPA EstrellaGalicia 0,0 (HONDA)
14 Francesco Bagnaia ITA Team Sky-VR46 (KTM)
15 Bryan Schouten NED CIP Moto3 (MAHINDRA)
17 John McPhee GBR Caretta Technology (HONDA)
19 Alessandro Tonucci ITA CIP Moto3 (MAHINDRA)
23 Niccolo Antonelli ITA Go&Fun Gresini Moto3 (KTM)
31 Niklas Ajo FIN Avant Tecno (KTM)
41 Brad Binder RSA Ambrogio Racing (MAHINDRA)
42 Alex Rins SPA Estrella Galicia 0,0 (HONDA)
43 Luca Grunwald GER Kiefer Racing (KALEX KTM)
44 Miguel Oliveira POR Mahindra Racing (MAHINDRA)
52 Danny Kent GBR Red Bull KTM Ajo (KTM)
55 Andrea Locatelli ITA San Carlo Team Italia (MAHINDRA)
57 Eric Granado BRA Mapfre Aspar Team Moto3 (KALEX KTM)
58 Juanfran Guevara SPA Mapfre Aspar Team Moto3 (KALEX KTM)
61 Θανάσης Σίσσης AUS Mahindra Racing (MAHINDRA)
63 Zulfahmi Khairuddin MAL Ongetta-Air Asia (HONDA)
65 Philipp Oettl GER Interwetten Paddock (KALEX KTM)
80 Hafiq Azmi MAL Avant Tecno (KTM)
84 Jakub Kornfeil CZE Team Calvo (KTM)
95 Jules Danilo FRA AmbrogioRacing (MAHINDRA)
98 Karel Hanika CZE Red Bull KTM Ajo (KTM)
Άγνωστο (πιθανότατα ο IsaacVinales) Go&Fun Gresini Moto3 (KTM)
Άγνωστο RW Racing GP (KALEX KTM)
Άγνωστο RW Racing GP (KALEX KTM)
Άγνωστο Team Calvo (KTM)

 

Επόμενο άρθρο »

m.a.m. racing team 48, Δελτίο Τύπου

« Προηγούμενο άρθρο

Moto2: Η προσωρινή λίστα συμμετοχών

Χορηγοί
Σχετικά άρθρα