• Search
    • Search
    • Βρες ότι χρειάζεσαι γρήγορα και απλά.
4ος Αγώνας - Ισπανία (Jerez)
Ο αγώνας βρίσκεται σε εξέλιξη!
Image
Ο Suppo μιλά για τη χρονιά που φεύγει
Για τον Marquez, τον Pedrosa και τον Lorenzo
Νέα 04/12/2013 - 17:11

Τα πράγματα δεν θα μπορούσαν να πάνε καλύτερα για τον Livio Suppo, στην πρώτη του σεζόν ως Προϊστάμενος στην Αγωνιστική ομάδα της Honda στο MotoGP. Ο Ιταλός είχε τη χαρά να δει το HRC να κατακτά όλους τους διαθέσιμους Τίτλους: των Αναβατών, των Κατασκευαστών και των Ομάδων!

 

Ο ίδιος μίλησε για την εξαιρετικά επιτυχημένη φετινή σεζόν, σε συνέντευξη που έδωσε στο motogp.com. Παρακάτω μπορείτε να διαβάσετε τα κυριότερα σημεία της!

 

Μια πολύ επιτυχημένη σεζόν για την ομάδα, το περίμενες;

 

Ως ένα σημείο ναι, αλλά όπως πάντα υπάρχουν τα πάνω και τα κάτω. Στα θετικά, φυσικά η απίστευτη χρονιά που έκανε ο Marc και είμαστε υπερήφανοι που σπάσαμε πρακτικά όλα τα ρεκόρ στο άθλημα!

 

Από την άλλη λυπάμαι, διότι για μια ακόμη φορά χωρίς να φταίει ο ίδιος, ο Dani έχασε τη δυνατότητα να παλέψει για τον Τίτλο μέχρι τέλος. Τερμάτισε 34 βαθμούς πίσω από τον Marc, αλλά αν δεν ήταν το Sachsenring και η Aragon, πιθανότατα θα ήταν στη μάχη μέχρι τέλος. Όχι πιθανότατα, σίγουρα!

 

Πάντως κάναμε καλή σεζόν και οι μηχανικοί έδωσαν μια καταπληκτική μοτοσυκλέτα. Τώρα ανυπομονούμε για τη νέα σεζόν. Οι αναβάτες μας θα είναι οι ίδιοι, αλλά και ο Jorge θα είναι πολύ δυνατός και του χρόνου, έτσι θα είναι δύσκολα τα πράγματα.

 

Πως έχεις δει τον Pedrosa να ωριμάζει ως αναβάτης και ως άνθρωπος; Έχει τις καλές, αλλά και τις κακές του στιγμές...

 

Για μια ακόμη φορά ο Dani έδειξε ότι είναι πολύ δυνατός. Όχι μόνο πάνω στη μοτοσυκλέτα, αλλά και από πνευματικής άποψης καθώς ανέκαμψε από ό, τι έγινε στο Sachsenring και στην Aragon, κάτι που δεν είναι εύκολο. Έκανε καλό αγώνα στη Βαλένθια και κέρδισε στη Sepang και είμαι πολύ υπερήφανος που συνεργάζομαι με τον Dani.

 

Για τον νέο Παγκόσμιο Πρωταθλητή, τον Marc Marquez;

 

Είναι γεμάτος φρεσκάδα, νέος σε όλα αυτά και πάντα με το χαμόγελο στα χείλη. Έχει καταπληκτικό χαρακτήρα, κάτι που μαζί με το ταλέντο του είναι και το μεγαλύτερο πλεονέκτημά του και θα τον βοηθήσει να έχει μια μακρόχρονη καριέρα. Είμαστε πάρα πολύ ευχαριστημένοι.

 

Τη νέα χρονιά, ο Marquez θα έχει αρκετούς από τους μηχανικούς που ήταν μαζί του στην Moto2. Μπορείτε να μας πείτε περισσότερα για τις προσωπικές αυτές επιλογές στο γκαράζ του;

 

Δεν υπάρχει καμμία μεγάλη αλλαγή. Στο κάτω-κάτω, οι μηχανικοί σχετίζονται με τους αναβάτες και σχεδόν όλοι στο γκαράζ του Marc φέτος, είχαν έρθει εξαιτίας του Casey. Έτσι οι αναβάτες και οι μηχανικοί έχουν συνηθίσει σ' αυτές τις καταστάσεις. Όπως και να 'χει, τους βρήκαμε άλλη δουλειά στο HRC κι έτσι και αυτοί είναι χαρούμενοι κι εμείς αλλά και ο Marc.

 

Είμαι πολύ καιρό σ' αυτό το χώρο, αλλά δεν έχω δει αναβάτη να είναι τόσο δεμένος με τους μηχανικούς του. Τρώει πάντα δείπνο μαζί τους, έχει ανάγκη να τους έχει κοντά του και αυτό βοηθά πολύ στις δύσκολες στιγμές. Όπως είπα και στο παρελθόν, στο Phillip Island ήταν εύκολο για εκείνον να χάσει τη ψυχραιμία του και να εκνευριστεί για το λάθος, αλλά στην πραγματικότητα ήταν εκείνος που κράτησε την ομάδα δυνατή και με κίνητρο να κερδίσει τον Παγκόσμιο Τίτλο.

 

Τη νέα χρονιά θα έχετε νέες προκλήσεις, όπως το να αγωνίζεστε με 20 λίτρα καυσίμου. Είναι μεγάλη διαφορά, έτσι δεν είναι;

 

Σίγουρα, αλλά δόξα τω Θεώ η τεχνογνωσία της Honda είναι πολύ καλή και ας μην ξεχνάτε ότι δουλεύουμε με την Repsol για 20 χρόνια! Οι τεχνικοί μας έχουν συνεργαστεί μαζί τους για μεγάλο χρονικό διάστημα και αυτό θα μας βοηθήσει να βρούμε το κατάλληλο καύσιμο για να βοηθήσουμε τον κινητήρα να ολοκληρώσει τον αγώνα.

 

Επόμενο άρθρο »

Το φάντασμα του Ayrton Senna στη Suzuka

« Προηγούμενο άρθρο

Madrid Motor Days

Χορηγοί
Σχετικά άρθρα