• Search
    • Search
    • Βρες ότι χρειάζεσαι γρήγορα και απλά.
5ος Αγώνας - Γαλλία (Le Mans)
Ο αγώνας βρίσκεται σε εξέλιξη!
Image
Κατάρ 2015: Νωρίτερα ο αγώνας;
Αλλαγές για να αντιμετωπιστούν οι πολλές πτώσεις φέτος
Νέα 22/04/2014 - 16:47

Αλλαγές αναμένονται στον επόμενο αγώνα που θα διεξαχθεί του χρόνου στο Κατάρ, ώστε να αντιμετωπιστούν οι πολλές πτώσεις που είχαμε φέτος εξαιτίας της χαμηλής πρόσφυσης της πίστας. Οι Jorge Lorenzo, Stefan Bradl, Bradley Smith και Alvaro Bautista έχασαν όλοι τους το μπροστινό στον αγώνα που διεξήχθη εκεί πριν ένα μήνα.

 

Η Bridgestone επιβεβαίωσε ότι θα ζητήσει να ξεκινήσει ο αγώνας μια ώρα νωρίτερα (στις 21:00 τοπική ώρα, αντί στις 22:00 που ξεκινά τα τελευταία χρόνια), ώστε να μειωθεί ο αντίκτυπος από τις χαμηλές θερμοκρασίες και την υγρασία, δυο χαρακτηριστικά στην πίστα του Κατάρ, στον μόνο αγώνα του ημερολογίου του MotoGP ο οποίος διεξάγεται υπό το φως των προβολέων.

 

"Το πιο σημαντικό είναι η υγρασία και το γεγονός ότι η θερμοκρασία πέφτει πολύ μετά τις 10 το βράδυ στο Κατάρ", τόνισε ο Thomas Scholz, ο συντονιστής του γιαπωνέζικου εργοστασίου. "Όλες οι πτώσεις προήλθαν από μπροστινό και αυτό δεν είναι καλό για την Bridgestone. Αυτό πρέπει να το διορθώσουμε για του χρόνου. Πρώτη επιλογή είναι να γίνει ο αγώνας στις 21:00 ή να φέρουμε περισσότερα ελαστικά για τις δεδομένες συνθήκες στην πίστα μετά τις 22:00".

 

Η αλλαγή του προγράμματος δεν θα είναι εύκολη υπόθεση για την Dorna. Ο αγώνας της Moto3 - αν ισχύσει η πρώτη επιλογή της Bridgestone - θα πρέπει να ξεκινήσει στις 18:00, την ώρα δηλαδή που είναι προγραμματισμένο το ζέσταμα της μεγάλης κατηγορίας. Φυσικά είναι δύσκολο να δεχτούν οι ομάδες του MotoGP να κάνουν το ζέσταμα Σάββατο βράδυ, ή νωρίτερα από τις 18:00 σε πολύ διαφορετικές συνθήκες από τον αγώνα. Υπάρχουν και φήμες ότι ενδεχομένως ο αγώνας της Moto3 να διεξαχθεί το Σάββατο βράδυ, αλλά κάτι τέτοιο θα ήταν δύσκολο λόγω των τηλεοπτικών δικαιωμάτων.

 

Επόμενο άρθρο »

ΠΠ ΤΑΧΥΤΗΤΑΣ ΜΟΤΟΣΥΚΛΕΤΩΝ 1ος ΑΓΩΝΑΣ

« Προηγούμενο άρθρο

Vid: Συνέντευξη με τον Ν. Παπαπαύλου!

Χορηγοί
Σχετικά άρθρα