• Search
    • Search
    • Βρες ότι χρειάζεσαι γρήγορα και απλά.
6ος Αγώνας - Καταλωνία (Montmelo)
Ο αγώνας βρίσκεται σε εξέλιξη!
Image
Portimao 1ο σκέλος: Σαρωτικός ο Sykes!
Νίκησε το ψιλόβροχο και τους αντιπάλους του!
Νέα 06/07/2014 - 15:56

Ο Tom Sykes δεν έχασε τη ψυχραιμία του ούτε από το ψιλόβροχο που άρχισε να πέφτει στην πορτογαλική πίστα και πήρε μια ακόμα σπουδαία νίκη, την έβδομη φετινή του, διευρύνοντας ακόμα περισσότερο το προβάδισμά του στη βαθμολογία.

 

Ο αγώνας δεν ξεκίνησε ιδανικά για τον Βρετανό, ο οποίος έχασε λίγο τη γραμμή του στην πρώτη στροφή της πίστας, ενώ οι Melandri και Rea κατάφεραν να ξεφύγουν για λίγο από τον αντίπαλό τους.

 

Στο ίδιο σημείο όμως, μερικούς γύρους αργότερα, ο ανεβασμένος Tom Sykes θα ξεπερνούσε τον πρωτοπόρο Jonathan Rea, με τον Melandri να τον μιμείται λίγο αργότερα. Από εκεί και πέρα κανείς δεν μπορούσε να πιάσει το ρυθμό του Sykes πάνω στην Kawasaki του.

 

Σ’ αυτό είχε τη βοήθεια και του Melandri, ο οποίος πάλευε με όλες του τις δυνάμεις να κρατήσει τη δεύτερη θέση από τους συναθλητές του που ακολουθούσαν πιο πίσω. Πάντως ο μεγαλύτερος αντίπαλος του Sykes αποδείχτηκε ο καιρός, με τα μαύρα σύννεφα πάνω από το Portimao να φέρνουν τη βροχή στον 11ο από τους 20 γύρους.

 

Σε τέτοιες συνθήκες το πρόβλημα το έχει αυτός που είναι μπροστά και «δοκιμάζει» τις συνθήκες κι έτσι, το προβάδισμα των 3,2δ που είχε φτιάξει νωρίτερα ο Βρετανός, μειώθηκε κάτω από 1,5δ μέσα σε τρεις γύρους, με τον Guintoli - που είχε εν τω μεταξύ περάσει δεύτερος - να διεκδικεί τη νίκη.

 

Πέντε γύρους πριν από το τέλος όμως, οι συνθήκες στην άσφαλτο είχαν βελτιωθεί και αντίστοιχα επανήλθε η ταχύτητα του Sykes, με τον οδηγό της Kawasaki να περνάει πρώτος τη γραμμή τερματισμού με διαφορά στα 2,5δ.

 

Ο Guintoli πάλεψε και πήρε τελικά τη δεύτερη θέση, με το προβάδισμα του Sykes να αυξάνεται μόλις πέντε βαθμούς, αν και στο σύνολο πλέον απολαμβάνει έναν «αέρα» 44 βαθμών από τον Γάλλο.

 

Ο Sykes ήταν αλάνθαστος στην κορυφή, αλλά ο Guintoli χρειάστηκε να προσέξει ιδιαίτερα, καθώς οι Melandri, Rea, Baz και Chaz Davies διεκδικούσαν όλοι τους τις δυο θέσεις του βάθρου.

 

Στο τέλος ο Guintoli τα κατάφερε, με το ψιλόβροχο να «σπάει» το παραπάνω γκρουπ και τον Baz να κατορθώνει να κερδίζει τη μάχη του με τον Melandri και να κατακτά ακόμα ένα βάθρο με την Kawasaki του. Ο Rea - παρά το ότι έδειχνε δυνατός στην αρχή του αγώνα - έπεσε στην πέμπτη θέση τελικά.

 

Ο ομόσταυλός του, Leon Haslam, προσπάθησε να προσπεράσει τον Chaz Davies και οι δυο τους ακούμπησαν, με αποτέλεσμα να πέσουν και να κατρακυλήσουν στην κατάταξη. Έτσι, ο Alex Lowes πήρε την έκτη θέση, κερδίζοντας τη διασκεδαστική μάχη που έδωσε με τον έβδομο Davide Giugliano και τον όγδοο Eugene Laverty.

 

Το καλό - θεωρητικά - αποτέλεσμα του Lowes, απέκρυψε πάντως την αλήθεια ότι η Suzuki δεν ήταν ανταγωνιστική στις συνθήκες αγώνα. Στις EVO δόθηκε καταπληκτική μάχη ανάμεσα σε David Salom και Sylvain Barrier, με τον πρώτο να επικρατεί για μόλις 20 χιλιοστά και να τερματίζει στην ένατη θέση!

 

Δείτε τα αποτελέσματα στο συνοδευτικό μας αρχείο!

 

Επόμενο άρθρο »

H MOTOGAS RACING στα Μέγαρα

« Προηγούμενο άρθρο

ΠΠΤ Μέγαρα: Ο Συνιώρης 1ος στην Superstock!

Χορηγοί
Σχετικά άρθρα