• Search
    • Search
    • Βρες ότι χρειάζεσαι γρήγορα και απλά.
6ος Αγώνας - Καταλωνία (Montmelo)
Ο αγώνας βρίσκεται σε εξέλιξη!
Image
Portimao 2ο σκέλος: Τέταρτη νίκη για Rea!
Προσεχτικός στο βρεγμένο ο Sykes, συγκρούστηκαν οι Aprilia!
Νέα 06/07/2014 - 23:01

Μετά το ψιλόβροχο στο πρώτο μέρος, το δεύτερο σκέλος έγινε σε βρεγμένη πίστα, με τον Jonathan Rea να δείχνει δυνατός με το καλημέρα και να παίρνει το προβάδισμα από την πρώτη στροφή της πίστας, μπροστά από τον Sykes που έδειξε να βολεύεται και με τη δεύτερη θέση.

 

Ο Rea - νικητής στο βρεγμένο Assen νωρίτερα στη σεζόν - συνέχιζε να αυξάνει τη διαφορά του τόσο από τον Sykes, όσο και από τον Chaz Davies που κρατούσε την τρίτη θέση, τουλάχιστον στους πρώτους γύρους.

 

Στη συνέχεια ανέβηκαν και οι Aprilia των Guintoli και Melandri και αφού ξεπέρασαν το εμπόδιο του Davies, προσπέρασαν μάλλον εύκολα και τον πρωτοπόρο του Πρωταθλήματος, για να βρεθούν στη ρόδα του Jonathan Rea στον 12ο από τους 18 γύρους.

 

Οι δυο τους φαινόταν ότι εύκολα ή δύσκολα θα ξεπερνούσαν και τον Rea, ωστόσο στο ίδιο σημείο όπου στον πρώτο αγώνα οι Daviesκαι Haslam είχαν επαφή, ο Guintoli έκανε επίθεση στον ομόσταυλό του! Ο Melandri δεν το περίμενε και οι δυο τους συγκρούστηκαν με μεγάλο χαμένο τον Melandri που μεταφέρθηκε εκτός πίστας κρατώντας το χέρι του.

 

Ο Guintoli μπόρεσε να επανέλθει και μπήκε στην πίστα όγδοος, καθώς η βροχή είχε δημιουργήσει τεράστιες διαφορές στους οδηγούς και του έδωσε την ευκαιρία να πάρει πολύτιμους βαθμούς. Παράλληλα έβλεπε τον μεγάλο του αντίπαλο (Sykes) να μην πιέζει καθόλου στις δύσκολες συνθήκες, κάνοντας έναν προσεχτικό αγώνα και τερματίζοντας στην όγδοη θέση.

 

Αντίθετα ο Rea ήταν δυνατός στο βρεγμένο και πήρε πανάξια την τέταρτη φετινή του νίκη, για να εδραιωθεί στην τέταρτη θέση του βαθμολογικού πίνακα, μόλις έξι βαθμούς πίσω από τον δεύτερο. Αντιμετωπίζοντας πολλές δυσκολίες στο στεγνό, ο Giugliano αναστήθηκε στο βρεγμένο κι εκμεταλλευόμενος το δράμα μπροστά του, πήρε τη δεύτερη θέση που είναι και η καλύτερή του πάνω στην 1199 Panigale.

 

Τα χαμόγελα στο γκαράζ των κόκκινων ήταν εμφανή, καθώς έβλεπαν και τον Chaz Davies να είναι πολύ δυνατός στο φινάλε και να κατακτά ακόμα ένα βάθρο και να δίνει την ευκαιρία στους Ιταλούς να πανηγυρίζουν - για πρώτη φορά μετά το Portimao το 2012 - δυο βάθρα σε έναν αγώνα!

 

Πάντως ο Davies χρειάστηκε να επιστρατεύσει όλες τους τις ικανότητες για να υπερνικήσει τόσο τον Lowes, όσο και τον Haslam που κυνηγούσαν το βάθρο. Οι δυο τελευταίοι πλήρωσαν τα λάθη τους στο τέλος και τερμάτισαν στην 4η και 5η θέση αντίστοιχα. Πολλοί θα περίμεναν τον Loris Baz να παλέψει για τη νίκη - με δεδομένη την ευχέρειά του στο βρεγμένο - ωστόσο ο Γάλλος επέλεξε να κάνει κι αυτός προσεχτικό αγώνα, τερματίζοντας στην έκτη θέση.

 

Μακριά από τον καλό του εαυτό το απόγευμα, ο Eugene Laverty βρέθηκε να παλεύει με την EVO μοτοσυκλέτα του Badovini, από τον οποίο μάλιστα κι έχασε την ένατη θέση, την οποία πήρε στα χαρτιά λόγω του ότι η Bimota δεν βαθμολογείται ακόμα επίσημα.

 

Ο Toni Elias ολοκλήρωσε τη δεκάδα, με τον Sylvain Barrier να παίρνει τον τίτλο της καλύτερης EVO, μετά την ακύρωση της θέσης του Ιταλού της Bimota. Στη βαθμολογία, παρά το μέτριο αποτέλεσμά του στο δεύτερο σκέλος, ο Tom Sykes φεύγει από την Πορτογαλία με διευρυμένη διαφορά, που έφτασε τους 43 βαθμούς από τον Guintoli.

 

Δείτε στο συνοδευτικό μας αρχείο τα αποτελέσματα του δεύτερου σκέλους!

 

Επόμενο άρθρο »

Rabat, Bautista και A.Espargaro συζητούν με τον Aspar!

« Προηγούμενο άρθρο

H MOTOGAS RACING στα Μέγαρα

Χορηγοί
Σχετικά άρθρα