• Search
    • Search
    • Βρες ότι χρειάζεσαι γρήγορα και απλά.
6ος Αγώνας - Καταλωνία (Montmelo)
Ο αγώνας βρίσκεται σε εξέλιξη!
Image
Sachsenring: Μπορεί ο Marquez το 9 στα 9;
Αν συνεχίσει έτσι, εξασφαλίζει τον Τίτλο από την Aragon!
Νέα 08/07/2014 - 11:24

Ο επόμενος γύρος του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος, πριν το καλοκαιρινό διάλειμμα, θα διεξαχθεί στο Sachsenring της Γερμανίας και το μεγάλο ερώτημα είναι αν ο Marc Marquez μπορεί να κάνει το 9 στα 9!

 

Ο 21χρονος άσος έχει καταφέρει να ανέβει στο ψηλότερο σκαλί του βάθρου της Γερμανίας και τις τέσσερεις τελευταίες φορές που έχει αγωνιστεί εκεί: το 2010 στα 125cc, το 2011-12 στη μεσαία κατηγορία και πέρυσι στον παρθενικό του αγώνα στη μεγάλη κατηγορία.

 

Το αξιοσημείωτο είναι ότι κέρδισε όλους τους παραπάνω αγώνες από την pole position κι έτσι, εύλογα συμπεραίνει κανείς ποιός είναι το μεγάλο φαβορί τόσο στις κατατακτήριες δοκιμές του Σαββάτου, όσο και στον αγώνα της Κυριακής. Μάλιστα, αν συνεχίσει έτσι ο μικρός, θα έχει εξασφαλίσει τον Τίτλο του Πρωταθλητή από το γύρο της Aragon, ανεξαρτήτως του τι θα κάνουν οι αντίπαλοί του!

 

Ο Marquez είναι ήδη ο 13ος πιο επιτυχημένος αναβάτης όλων των εποχών (σε όλες τις κατηγορίες του Πρωταθλήματος) έχοντας πάρει την 40η του νίκη στις δύσκολες συνθήκες του Assen, πριν δυο περίπου εβδομάδες. Πλέον, ο στόχος του οδηγού-φαινόμενο, είναι να πάρει το 25ο βάθρο του στη μεγάλη κατηγορία, έχοντας ήδη ισοφαρίσει ονόματα όπως οι Surtees, Luca Cadalora, Jack Findlay και Carlos Checa.

 

Επιπρόσθετα, ο εκπληκτικός Marquez έγινε ο μόνος αναβάτης του κερδίζει τους πρώτους οκτώ αγώνες μιας σεζόν, από τότε που ξεκίνησε - το 2002 - η τετράχρονη εποχή του MotoGP. Παράλληλα, μόλις έξι είναι οι αναβάτες στην ιστορία του θεσμού, που έχουν καταφέρει να κερδίσουν οχτώ ή περισσότερους αγώνες σε μια σεζόν: οι Hailwood, Agostini, Doohan, Rossi, Stoner και Lorenzo, με τον Marquez να έχει την ευκαιρία να τους ξεπεράσει όλους φέτος.

 

Πέρα από τον αήττητο Ισπανό του HRC, η μάχη για τη δεύτερη θέση του βαθμολογικού πίνακα είναι αμφίρροπη, με τον Valentino Rossi να ισοβαθμεί με τον Dani Pedrosa. Ο Ιταλός θρύλος πάει στην Γερμανία έχοντας ανεβασμένη ψυχολογία μετά την ανανέωση του συμβολαίου του με την Yamaha και για τα επόμενα δυο χρόνια.

 

Αν και η διαφορά του από τον πρωτοπόρο είναι μεγάλη, στους 72 βαθμούς, εν τούτοις ο Vale θα έχει την ευκαιρία στο Sachsenring να γράψει ιστορία όντας ο πρώτος οδηγός στην ιστορία του Πρωταθλήματος που θα φτάσει τους 4.000 βαθμούς στην καριέρα του! Για να το καταφέρει αυτό, πρέπει να ανέβει στο βάθρο αυτή την Κυριακή.

 

Στην τέταρτη θέση της βαθμολογίας ο Andrea Dovizioso, με τον Ιταλό να είναι χαρούμενος μετά τον πρόσφατο αγώνα του Assen, όπου και κατάφερε να ισοφαρίσει το καλύτερο αποτέλεσμα των κόκκινων από το Misano το 2012 (με οδηγό τον Rossi τότε) περνώντας τη γραμμή τερματισμού του Assen στη δεύτερη θέση. Πέμπτος είναι ο Jorge Lorenzo, ο οποίος θέλει γρήγορα να ξεχάσει τις μεικτές συνθήκες του αγώνα στην Ολλανδία, που του θύμισαν την πτώση και το σπάσιμο της κλείδας του πέρυσι, στην ίδια πίστα.

 

Τέλος, ιδιαίτερο ενδιαφέρον θα έχει το GP της Γερμανίας για τους Lorenzo, Pedrosa και Marquez, οι οποίοι - με τη συνδρομή των συμπατριωτών τους στις μικρότερες κατηγορίες - θα έχουν την ευκαιρία να γράψουν ιστορία στο Sachsenring! Συγκεκριμένα, αν και στους τρεις αγώνες επικρατήσει Ισπανός, τότε η χώρα της Ιβηρικής χερσονήσου θα γίνει το δεύτερο έθνος - μετά την Ιταλία - που θα φτάσει τις 500 νίκες σε Grand Prix!

 

Τη μεγαλύτερη συνεισφορά σ’ αυτό, θα έχει ο Angel Nieto ο οποίος έχει κερδίσει σε 90 αγώνες, χάρη στην τεράστια επιτυχία του στις κατηγορίες 125cc, 80cc και 50cc. Ακόμα ένα ενδιαφέρον Σ/Κ μας περιμένει, με τα πρώτα ελεύθερα να ξεκινούν αυτή την Παρασκευή!

 

Επόμενο άρθρο »

Σφάζονται για τον Jack Miller!

« Προηγούμενο άρθρο

Η Aprilia Racing καινοτομεί!

Χορηγοί
Σχετικά άρθρα