• Search
    • Search
    • Βρες ότι χρειάζεσαι γρήγορα και απλά.
5ος Αγώνας - Γαλλία (Le Mans)
Ο αγώνας βρίσκεται σε εξέλιξη!
Image
H PBM αποχωρεί στο τέλος της χρονιάς
Θα εστιάσει τις προσπάθειές της στα BSB
Νέα 12/08/2014 - 17:55

Η PBM θα φύγει στο τέλος της σεζόν από το MotoGP και θα ρίξει το βάρος της στο Βρετανικό Πρωτάθλημα (BSB), με τον ιδιοκτήτη της ομάδας - Paul Bird - να προσθέτει μια δεύτερη ομάδα στα BSB του χρόνου.

Ο Bird μίλησε τόσο σε βρετανικά, όσο και γερμανικά μέσα, εξηγώντας τους λόγους που τον οδήγησαν να αποχωρήσει.

Πέρα από τις αναμφίβολες δυσκολίες που συναντά μια μικρή ιδιωτική ομάδα, δυσκολίες που πολλαπλασιάστηκαν φέτος μιας και χωρίς την υποστήριξη κάποιου εργοστασίου είναι αδύνατον να είναι κανείς ανταγωνιστικός, ο βασικότερος λόγος ήταν οι χορηγοί της ομάδας.

Η PBM βασίζεται στην οικονομική υποστήριξη χορηγών από την Αγγλία, οι οποίοι προτιμούν να δουν την ομάδα στα BSB και όχι τόσο στο MotoGP. Επιπροσθέτως, υπάρχουν και οικονομικοί λόγοι. Με την Aprilia να επιστρέφει - πιθανότατα - το 2015 αντί του 2016, η PBM θα πάρει χρήματα για να παραχωρήσει τη θέση της στη σχάρα εκκίνησης.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο Bird ζητάει περίπου 2 εκατ. ευρώ, αλλά αυτό που έχει ενδιαφέρον είναι το γεγονός ότι δεν μιλά απευθείας με την Aprilia! Προτίμησε να κάνει δημοπρασία μέσω της IRTA (ομάδες) για δυο λόγους. Πρώτον επειδή έτσι πιστεύει ότι θα πάρει περισσότερα χρήματα και δεύτερον επειδή είναι απογοητευμένος από την Aprilia.

«Προτίμησαν (σ.σ. η Aprilia) να διαπραγματευτούν απευθείας με την Dorna και όχι μαζί μου», δήλωσε στο γερμανικό speedweek οBird, προσθέτοντας: «Πέρα απ’ αυτό, δεν μας βοήθησαν καθόλου φέτος. Έγιναν υποσχέσεις κατά τη διάρκεια του χειμώνα, ωστόσο δεν υλοποιήθηκαν στη συνέχεια».

Επόμενο άρθρο »

SBK: Ακυρώθηκε ο γύρος στη Ν. Αφρική!

« Προηγούμενο άρθρο

Redding: Η καλύτερη OPEN στην Indy!

Χορηγοί
Σχετικά άρθρα