• Search
    • Search
    • Βρες ότι χρειάζεσαι γρήγορα και απλά.
4ος Αγώνας - Ισπανία (Jerez)
Ο αγώνας βρίσκεται σε εξέλιξη!
Image
Ηλεκτρικό Scooter που δεν θέλει φόρτιση!
Καινοτομία από την Gogoro!
Τεστ-Μοντέλα 07/01/2015 - 12:47

Μια νέα εταιρεία που εισέρχεται στο χώρο της ηλεκτροκίνησης, σκοπεύει να λύσει ένα από τα μεγαλύτερα προβλήματα των ηλεκτροκίνητων οχημάτων: την ανάγκη για συνεχή φόρτιση των μπαταριών!

Η Gogoro, αυτό είναι το όνομα της φίρμας, έχει συλλάβει ένα φιλόδοξο σχέδιο και θέλει να αναπτύξει ένα δίκτυο σταθμών σε όλες τις μεγάλες πόλεις ανά την υφήλιο, στους οποίους θα είναι δυνατόν να αλλάζει κανείς τη συστοιχία μπαταριών.

Το νέο της μοντέλο, με την ονομασία Smartscooter, έχει μια αποσπώμενη μπαταρία που - σύμφωνα με την εταιρεία - μπορεί να αλλαχτεί μέσα σε μόλις έξι δευτερόλεπτα, σ’ έναν από τους παραπάνω σταθμούς (Gogoro Energy Network).

Το Smartscooter παρουσιάστηκε στο Las Vegas και υποτίθεται ότι η τελική του αγγίζει τα 97χλμ/ώρα, ενώ η αυτονομία του φτάνει τα 100 περίπου χιλιόμετρα, με μια σταθερή ταχύτητα στα 40χλμ/ώρα. Η ιπποδύναμή του είναι στους 8,6 ίππους.

Η Gogoro είναι μια εταιρεία που ίδρυσαν οι Horace Luke και Matt Taylor, πρώην διευθυντικά στελέχη της εταιρείας κινητών τηλεφώνων, HTC. Η εταιρεία τους έχει ήδη καταφέρει να εξασφαλίσει χορηγίες ύψους 150 εκατομμυρίων δολαρίων.

«Το Smartscooter και το δίκτυο Gogoro Energy Network, θα κλέψουν τις καρδιές της νέας γενιάς και θα αποτελέσουν τον καταλύτη για πιο αποτελεσματικές, πιο καθαρές και πιο έξυπνες επιλογές ενέργειας για τις πόλεις μας», σχολίασε ο Luke.

Επόμενο άρθρο »

Στην παραγωγή η Recursion;

« Προηγούμενο άρθρο

SUZUKI GSX 1300R HAYABUSA

Χορηγοί
Σχετικά άρθρα