• Search
    • Search
    • Βρες ότι χρειάζεσαι γρήγορα και απλά.
4ος Αγώνας - Ισπανία (Jerez)
Ο αγώνας βρίσκεται σε εξέλιξη!
Image
MotoGP: Αέρας αλλαγών από το 2017!
Περισσότερο θέαμα, μεγαλύτερος ανταγωνισμός
Νέα 24/04/2015 - 18:13

Το μέλλον του MotoGP δείχνει ευοίωνο, μετά τις πρόσφατες δηλώσεις του Carmelo Ezpeleta ότι από το 2017 η Dorna θα πάρει μέτρα για να προστατέψει το μέλλον του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος.

 

Κατά τη διάρκεια του Grand Prix στην Αργεντινή, ο ισχυρός άνδρας της Dorna έκανε μερικές προτάσεις ώστε να διασφαλιστεί ότι οι ιδιωτικές ομάδες θα είναι σε θέση να προμηθεύονται απρόσκοπτα δορυφορικές μοτοσυκλέτες.

 

«Ελπίζουμε ότι θα καταλήξουμε κατ’ αρχήν σε συμφωνία αναφορικά με τις προτάσεις που κάναμε στους κατασκευαστές και τις ιδιωτικές ομάδες», σχολίασε ο Ezpeleta.

 

«Συζητάμε τις αρχές για τις τεχνικές διαστάσεις του πράγματος και για να ισχύουν αυτοί οι κανονισμοί, χωρίς να μπορούν να αλλάζουν παρά μόνο αν υπάρχει ομοφωνία».

 

«Δευτερευόντως, προτείνουμε στους έξι κατασκευαστές που θα συμμετέχουν στο Πρωτάθλημα από το 2017 - εξαιρείται η KTM που θα μπορεί να έχει δυο μοτοσυκλέτες - να μισθώνουν υποχρεωτικά μοτοσυκλέτες σε ιδιώτες με ανώτατο όριο τιμής».

 

«Πρακτικά εμείς είμαστε αυτοί που θα πληρώσουμε όλα τα έξοδα του μισθώματος. Αυτό σημαίνει ότι οικονομικά θα πάρουν μια ανάσα οι ομάδες και η ανταγωνιστικότητα του Πρωταθλήματος με την ενιαία ECU θα είναι εξασφαλισμένη».

 

Πρόκειται πραγματικά για μια κίνηση/πρόταση που αν ευοδωθεί, θα έχουμε ένα πανίσχυρο και εξαιρετικά ανταγωνιστικό σχηματισμό εκκίνησης το 2017.

 

Ως εκ τούτου, το θέαμα θα είναι ακόμα πιο συναρπαστικό και επομένως ιδιαίτερα ελκυστικό για προβολή σε ακόμη περισσότερες χώρες.

 

«Ο κόσμος έχει αλλάξει, σε σχέση με μερικά χρόνια πριν», πρόσθεσε ο Ezpeleta. «Όταν υπήρχαν οι μεγάλες χορηγίες από τις καπνοβιομηχανίες, είχαμε μεγάλους χορηγούς και όχι μεγάλες ομάδες».

 

«Τώρα συμβαίνει το αντίθετο. Αυτό το άθλημα, όπως και κάθε άθλημα, θα πρέπει να σκεφτεί το μοντέλο διαχείρισης και αυτό επειδή ο κόσμος έχει αλλάξει».

 

«Πρέπει να στηρίξουμε τις δορυφορικές ομάδες, διότι το ενδιαφέρον των κατασκευαστών είναι μεγάλο και χρειαζόμαστε τις δορυφορικές για να γεμίσει το grid».

 

«Πρέπει να γίνουν αυτές οι αλλαγές, διότι είναι πιο εύκολο πλέον να πάρεις χρήματα από τα τηλεοπτικά δικαιώματα, παρά από τους χορηγούς».

Επόμενο άρθρο »

Rossi: Αγγίζοντας τα 200!

« Προηγούμενο άρθρο

Tsokos Racing: Δελτίο Τύπου Τρίπολης

Χορηγοί
Σχετικά άρθρα