• Search
    • Search
    • Βρες ότι χρειάζεσαι γρήγορα και απλά.
5ος Αγώνας - Γαλλία (Le Mans)
Ο αγώνας βρίσκεται σε εξέλιξη!
Image
Jerez Test Moto3
Μια ημέρα δοκιμών για τις ομάδες
Νέα 06/05/2015 - 12:03

Στην πίστα της Jerez, την Τρίτη που μας πέρασε, η KTM έφερε ένα καινούργιο πλαίσιο για να προσπαθήσει να κλείσει τη διαφορά από τις κυρίαρχες Honda στην κατηγορία.

 

Πριν την έναρξη της φετινής σεζόν, υπήρξε μια αλλαγή στους κανονισμούς και ως εκ τούτου οι κατασκευαστές επιτρέπεται να κάνουν μόνο μια αναβάθμιση σε πλαίσιο και ψαλίδι ανά σεζόν.

 

Αυτό σημαίνει ότι αν γίνει η αλλαγή, θα είναι μόνιμη μέχρι το τέλος της σεζόν στην Valencia. Επιπρόσθετα, όλες οι αλλαγές θα ισχύουν για όλες τις μοτοσυκλέτες του κατασκευαστή στο grid.

 

Έτσι καταλαβαίνει κανείς το πόσο σημαντικό ήταν το τεστ για τους Miguel Oliveira, Brad Binder και Romano Fenati, που κλήθηκαν να αξιολογήσουν αυτή την αναβάθμιση.

 

Σύμφωνα πάντως με τα πρώτα τους σχόλια, δεν τους άρεσε ιδιαίτερα το νέο πλαίσιο κι έτσι δεν θα υπάρξει καμία αλλαγή για το Grand Prix του Le Mans.

 

Ο Danny Kent και οι άλλοι αναβάτες της Honda δεν είχαν κάτι το ιδιαίτερο για να δοκιμάσουν. Έτσι, οι αναβάτες όπως ο Enea Bastianini, ο John McPhee και ο Alexis Masbou δούλεψαν κυρίως στις ρυθμίσεις των μοτοσυκλετών τους.

 

Το άλλο σημαντικό για την κατηγορία, ήταν η εισαγωγή δυο νέων ελαστικών από την Dunlop: ένα πίσω - με την ανεπίσημη ονομασία Μ1 (μια εξέλιξη του μεσαίου με το οποίο αγωνίστηκαν την Κυριακή) - κι ένα μπροστά.

 

Το πίσω έχει σχεδιαστεί για να παρέχει ακόμα μεγαλύτερη πρόσφυση, χωρίς να χάνει ωστόσο σε αντοχή. Το μπροστινό από την άλλη έχει διαφορετικό προφίλ, 90/80 σε σχέση με το 95/75.

 

Αυτό έχει σχεδιαστεί για μεγαλύτερη ευστάθεια, καλύτερη απόδοση στις εισόδους των στροφών, αλλά και βελτιωμένη αντοχή.

 

Στην Mahindra, οι Stefano Manzi και Matteo Ferrari δοκίμασαν κάποιες αναβαθμίσεις στο πλαίσιο, αλλά και μια νέα εξάτμιση του Ινδού κατασκευαστή.

 

Στην Mapfre δεν υπήρχαν σημαντικές αναβαθμίσεις, ενώ τα πράγματα πήγαν πίσω για την ομάδα μετά την πτώση - αρκετά νωρίς - του Jorge Martin.

 

Οι περισσότεροι αναβάτες έδωσαν το παρόν στο τεστ της Τρίτης, με ελάχιστες εξαιρέσεις. Ο Efren Vazquez απουσίαζε λόγω αρρώστιας, ο Guevarra επειδή ήταν τραυματίας και οι Loi - Hanika για εκπαιδευτικούς λόγους.

Επόμενο άρθρο »

A.Espargaro: Πιο ανταγωνιστικοί με ό,τι έχουμε!

« Προηγούμενο άρθρο

Ένας αναβάτης της Gas Gas στην Ελλάδα

Χορηγοί
Σχετικά άρθρα