• Search
    • Search
    • Βρες ότι χρειάζεσαι γρήγορα και απλά.
4ος Αγώνας - Ισπανία (Jerez)
Ο αγώνας βρίσκεται σε εξέλιξη!
Image
MotoGP: Και τώρα το Le Mans!
Η μάχη συνεχίζεται στη θρυλική πίστα!
Νέα 12/05/2015 - 10:27

Το paddock του MotoGP μεταφέρεται στη θρυλική πίστα του Le Mans, όπου και θα συνεχιστεί η συναρπαστική μάχη του φετινού Πρωταθλήματος!

 

Το Le Mans φιλοξένησε αγώνα το 1969 και από τότε έχουν διεξαχθεί 27 Grand Prix, λίγα όμως με την προοπτική να είναι τόσο συναρπαστικά όσο αυτό που περιμένουμε!

 

Ο Valentino Rossi έρχεται στη Γαλλία με προβάδισμα 15 βαθμών, ωστόσο έχει να κερδίσει στο Le Mans από το 2008. Πάντως, ο Ιταλός θρύλος με τα 200 βάθρα θα πρέπει να νιώθει άνετα σε μια πίστα που έχει τρεις νίκες (2002,2005,2008) και ήταν δεύτερος πέρυσι.

 

Μόλις 20 βαθμούς πίσω από τον ομόσταυλό του, ο Jorge Lorenzo είναι ένας από τους πιο επιτυχημένους αναβάτες στη Γαλλική πίστα με 4 νίκες (μια στα 250cc το 2007 και τρεις στη μεγάλη κατηγορία: 2009-10-12) και θέλει να προσθέσει ακόμα μια νίκη στις 34 της καριέρας του στη μεγάλη κατηγορία.

 

Από την άλλη, ο Marc Marquez δεν έχει χάσει βάθρο στο Le Mans σε αγώνα που έχει καταφέρει να τερματίσει. Ο Ισπανός της Repsol Honda - τέταρτος στη βαθμολογία, 26β πίσω από τον Rossi - είχε περίπου δυο εβδομάδες να ξεκουράσει το τραυματισμένο του δάχτυλο.

 

Στο Le Mans αναμένεται να δούμε τον Dani Pedrosa που έχασε τους τρεις προηγούμενους Γύρους εξαιτίας της επέμβασης που έκανε για arm-pump στο δεξί του χέρι. Ο Pedrosa έχει κι αυτός 4 νίκες, μια στα 125cc, δυο στα 250cc και μια στη MotoGP (2013).

 

Σε μια πίστα που στο παρελθόν έχει ανέβει δυο φορές στο βάθρο (2010-11), ο Andrea Dovizioso θέλει να δείξει ότι η ένατη θέση στη Jerez ήταν απλά μια κακή παρένθεση στη μέχρι τώρα εξαιρετική του πορεία.

 

Η Ducati δεν έχει κερδίσει στη Γαλλική πίστα, με το τελευταίο βάθρο για τους κόκκινους να το κατακτά ο Valentino Rossi το 2012. Ο Dovizioso κρατά τη δεύτερη θέση στη βαθμολογία, 15β πίσω από τον Ιταλό θρύλο.

 

Πολύ καλύτεροι είναι φέτος οι οιωνοί για τον Andrea Iannone, που επιστρέφει σε μια πίστα όπου πέρυσι είχε εγκαταλείψει τον αγώνα εξαιτίας πτώσης, ενώ η καλύτερή του θέση είναι μόλις η 11η.

 

Σημαντικά βήματα προόδου για την Suzuki, που μόλις για λίγο δεν είχε τους δυο αναβάτες της στη δεκάδα του αγώνα της Jerez.

 

Ο Aleix Espargaro ήταν ένατος πέρυσι, το καλύτερό του αποτέλεσμα στη μεγάλη κατηγορία στη συγκεκριμένη πίστα, ενώ ο Vinales είχε κερδίσει τον αγώνα εκεί το 2013 (Moto3).

 

Ο εξαιρετικός φέτος πάνω στην RC213V του Cal Crutchlow, ήταν στο βάθρο του Le Mans το 2013, αν και πέρυσι έχει εμπλακεί σ’ ένα περιστατικό στον πρώτο γύρο και το μόνο που κατάφερε ήταν να τερματίσει στην 11η θέση.

 

Πέρυσι ο Pol Espargaro είχε τερματίσει στην τέταρτη θέση κι έχασε το βάθρο για τέσσερα μόλις δέκατα. Ο ομόσταυλός του ήταν περίπου 20δ πίσω του, στη 10η θέση, αλλά φέτος είναι βελτιωμένος και δυο θέσεις μπροστά από τον Ισπανό στη βαθμολογία.

 

Ο Redding είχε κερδίσει τον αγώνα της Moto2 στη Γαλλία το 2013, ενώ ήταν 12ος πέρυσι, με τον Yonny Hernandez να τερματίζει στην 13η θέση. Ο Barbera εξακολουθεί να προηγείται στην OPEN, με δέκα βαθμούς ενώ ο Miller έχει έξι και ο Nicky Hayden τρεις.

Επόμενο άρθρο »

«Στο σωστό δρόμο» ο Sykes

« Προηγούμενο άρθρο

Misano: Ένας γύρος με την Aprilia RSV4 RF!

Χορηγοί
Σχετικά άρθρα