• Search
    • Search
    • Βρες ότι χρειάζεσαι γρήγορα και απλά.
5ος Αγώνας - Γαλλία (Le Mans)
Ο αγώνας βρίσκεται σε εξέλιξη!
Image
Lorenzo: Ανησυχούσα για το μπροστινό
Αυτή τη φορά όμως σταθήκαμε τυχεροί
Νέα 18/05/2015 - 09:13

Μετά την Jerez, ο Jorge Lorenzo κυριάρχησε και στην πίστα του Le Mans για να πάρει τη δεύτερη συνεχόμενη νίκη του και να μπει, παράλληλα, για τα καλά στη μάχη του Τίτλου!

 

Ο Ισπανός πήρε το προβάδισμα στον αγώνα από τη δεύτερη στροφή του πρώτου γύρου και από τότε δεν το έχασε μέχρι την καρώ σημαία, εξαλείφοντας τις άσχημες αναμνήσεις από τους πρώτους τρεις Γύρους της σεζόν.

 

«Πριν τον αγώνα ανησυχούσα για τη δεξιά πλευρά του ελαστικού, μιας και στον αγώνα είναι χειρότερα τα πράγματα, με τη ζέστη να είναι περισσότερη, το ντεπόζιτο να είναι γεμάτο και να πιέζεις περισσότερο στα φρένα».

 

«Στον τρίτο ή τέταρτο γύρο άρχισε να μου διπλώνει και άρχισα να ανησυχώ ότι θα χειροτερέψει στη συνέχεια, αλλά ευτυχώς έμεινε λίγο-πολύ στα ίδια επίπεδα. Ήταν κοντά σε όλο τον αγώνα, αλλά δεν χειροτέρευσε».

 

«Πίεζα συνεχώς και μόλις έπεσε το επίπεδο του καυσίμου, πίεσα λιγότερο. Αυτή τη φορά σταθήκαμε τυχεροί. Ξέρω ότι και οι άλλοι δυσκολεύτηκαν με το μπροστινό σήμερα».

 

«Μπορούσα να βελτιωθώ σε κάποιους τομείς της πίστας, διότι έχανα σε κάποιες στροφές. Ήταν σημαντικό που ήμουν δεύτερος και πέρασα τον Marc στην αρχή και τον Dovizioso στη συνέχεια».

 

«Έτσι μ’ αρέσει να οδηγώ, διότι με κανέναν μπροστά μου, μπορώ να φρενάρω καλύτερα, να διατηρήσω την ταχύτητά μου στις στροφές και να αυξήσω το προβάδισμά μου, όπως κι έγινε».

 

«Ήταν δύσκολο όμως, διότι ο Andrea κρατούσε τη διαφορά κάτω από ένα δευτερόλεπτο για μεγάλο χρονικό διάστημα, αλλά στο τέλος κατάφερα κι έμεινα μπροστά με απόσταση στο 1,2 και 1,4δ».

 

«Μετά, όταν είδα τον Valentino στη δεύτερη θέση και σε κάποια σημεία να μειώνει τη διαφορά, έπρεπε να πιέσω πάρα πολύ και ειδικά στα φρένα. Μπορούσα να φρενάρω όλο και πιο μέσα στις στροφές κι έκανα το 1:33.004 που μου έδωσε το πλεονέκτημα που ήθελα για να κερδίσω».

 

«Η αντίθεση είναι μεγάλη, ειδικά αν σκεφτείς ότι κέρδισα τους δυο συνεχόμενους αγώνες ενώ στους πρώτους τρεις δεν είχα ανέβει καν στο βάθρο. Πρέπει όμως να παραμείνουμε προσγειωμένοι».

 

«Τα πράγματα άλλωστε μπορεί ν’ αλλάξουν στο μέλλον και να φέρω και πάλι κάποια άσχημα αποτελέσματα. Το Mugello είναι μια καλή πίστα για εμένα και την Yamaha. Είναι η αγαπημένη μου».

 

«Όμως και ο Valentino είναι πολύ δυνατός εκεί, έτσι θα δούμε τι θα γίνει».

Επόμενο άρθρο »

Dovizioso: Μας λείπει ένα μικρό κάτι!

« Προηγούμενο άρθρο

Rossi: Τέσσερεις για τον Τίτλο!

Χορηγοί
Σχετικά άρθρα