• Search
    • Search
    • Βρες ότι χρειάζεσαι γρήγορα και απλά.
5ος Αγώνας - Γαλλία (Le Mans)
Ο αγώνας βρίσκεται σε εξέλιξη!
Image
Catalunya ΚΑΤ: Η Suzuki σε πελάγη ευτυχίας!
Aleix Espargaro και Maverick Vinales έκαναν το 1-2
Νέα 13/06/2015 - 18:06

Ο Aleix Espargaro πήρε την πρώτη pole position της Suzuki από το 2007 και την πίστα του Assen, μια πίστα στην οποία πέρυσι - με OPEN μοτοσυκλέτα μάλιστα - ο Aleix είχε πανηγυρίσει την πρώτη pole της καριέρας του!

 

Η δεύτερη για τον Ισπανό ήρθε φέτος, λίγα λεπτά έξω από το σπίτι του, στην πίστα της Catalunya, εκεί όπου ο Maverick Vinales κατάφερε επίσης να πετύχει το καλύτερό του αποτέλεσμα σε κατατακτήριες στη μεγάλη κατηγορία και να σκορπίσει χαμόγελα ενθουσιασμού στον κατασκευαστή!

 

Το 1-2 λοιπόν για τη Suzuki είναι μόνο καλά νέα για το φετινό - το καλύτερο των τελευταίων ετών - Πρωτάθλημα, με τον Aleix κυρίως να έχει δείξει από χθες ότι έχει ρυθμό και με το μεσαίο ελαστικό, ώστε να μπορέσει να κάνει την έκπληξη και να ανέβει στο βάθρο!

 

Φυσικά κάτι τέτοιο θα είναι πολύ δύσκολο, κάτι που υπογράμμισε στις δηλώσεις του και ο Maverick Vinales, προσθέτοντας όμως ότι είναι σε καλή κατάσταση και - με τον καινούργιο κινητήρα - έχουν την ευκαιρία για ένα καλό αποτέλεσμα αύριο.

 

Ο χρόνος του Espargaro - το 1:40,546 - αποτελεί νέο απόλυτο χρόνο στην πίστα της Καταλονίας, παίρνοντάς τον από τον Dani Pedrosa (2013, 1:40,893). Ο Aleix ήταν φυσικά πολύ χαρούμενος μετά το τέλος και δήλωσε:

 

«Είναι απίστευτο, πίεσα πολύ με το πρώτο ελαστικό αλλά δεν ήμουν στο όριο και με το δεύτερο είπα στον εαυτό μου, όλα ή τίποτα! Ευχαριστώ την Suzuki για τη σκληρή δουλειά και για το νέο μοτέρ. Αύριο ο στόχος μας είναι το βάθρο».

 

Ο Jorge Lorenzo - ο οποίος είχε κρατήσει λάστιχο κι επιχείρησε την τακτική των τριών εξόδων στην πίστα - έδειξε δυνατός και στον ένα γύρο πάνω στην Μ1 του και ήταν η καλύτερη Yamaha στις σημερινές κατατακτήριες.

 

Εδώ να επισημάνουμε ότι ο αναβάτης της Movistar Yamaha έκανε το λάθος στο γρήγορο γύρο του και συγκεκριμένα στην Κ3, όπου ανοίχτηκε για λίγο περνώντας πάνω από μερικά σαμαράκια που του κόστισαν, όπως είπε, περίπου τρία δέκατα!

 

Ο Ισπανός άσος θα προσπαθήσει από την πρώτη σειρά του σχηματισμού εκκίνησης να πάρει - για πρώτη φορά στην καριέρα του - τέσσερεις συνεχόμενες νίκες!

 

Για τον Marquez ο εφιάλτης του Mugello αποτελεί μια κακή ανάμνηση με τον Ισπανό άσο να ξεκινά τον αυριανό αγώνα πρώτος από τη δεύτερη σειρά. Μαζί του, η GP15 του Andrea Dovizioso και ο ομόσταυλός του, ο Dani Pedrosa.

 

Ο τελευταίος δεν επανέλαβε τα λάθη του Marquez στο Mugello κι εξασφάλισε, με έναν ταχύτατο γύρο, την πρώτη θέση στις ΚΑΤ1. Μαζί του πέρασε και ο Andrea Iannone, ο οποίος όμως δεν κατάφερε τίποτα καλύτερο στο δεύτερο σκέλος, από την τελευταία θέση.

 

Οι λύσεις για τον Valentino Rossi στις κατατακτήριες δεν έρχονται κι έτσι ο Ιταλός θρύλος, για πέμπτη φορά σε εφτά αγώνες, θα αναγκαστεί να ξεκινήσει από την τρίτη σειρά του αγώνα.

 

Στην Tech3 κερδισμένος ήταν ο Bradley Smith, που θα πάρει θέση δίπλα στον Rossi, μιας και ο Pol Espargaro ήταν εμφανώς απογοητευμένος με την 11η θέση του, μετά από μια πτώση που είχε.

 

Πτώση είχε και ο Cal Crutchlow, χάνοντας - για μια ακόμη φορά - το μπροστινό της Honda του, τη χειρότερη δυνατή τη στιγμή. Όταν δηλαδή επιχειρούσε τον τελευταίο γρήγορο γύρο του για να ανέβει στη λίστα.

 

Όπως και στους δυο προηγούμενους Γύρους σε Le Mans και Mugello, ο Yonny Hernandez θα ξεκινήσει από την τέταρτη σειρά του σχηματισμού εκκίνησης.

Επόμενο άρθρο »

Catalunya Moto2: Φοβερός χρόνος από Zarco!

« Προηγούμενο άρθρο

Catalunya Moto3 ΚΑΤ: Pole με ρεκόρ για Bastianini!

Χορηγοί
Σχετικά άρθρα