• Search
    • Search
    • Βρες ότι χρειάζεσαι γρήγορα και απλά.
5ος Αγώνας - Γαλλία (Le Mans)
Ο αγώνας βρίσκεται σε εξέλιξη!
Image
Assen: Στατιστικά στοιχεία
Ποιός είναι ο πιο επιτυχημένος αναβάτης στην Ολλανδία;
Νέα 23/06/2015 - 16:59

Το Assen είναι η μοναδική πίστα στο Ημερολόγιο Αγώνων που φιλοξενεί ανελλιπώς αγώνες MotoGP από το 1949 - όταν και ξεκίνησε το Πρωτάθλημα - μέχρι και σήμερα. Ας δούμε μερικά από τα πιο ενδιαφέροντα στατιστικά στοιχεία.

 

- Φέτος θα γίνει αγώνας στο Assen για 85η φορά! Η πρώτη φορά ήταν το 1925, πριν την ίδρυση του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος και οι αγώνες γίνονταν κάθε χρόνο, με εξαίρεση τις χρονιές 1940-45 εξαιτίας του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου.

 

- Ο αγώνας με τη μεγαλύτερη διάρκεια έγινε το 1950 με 500cc. Στην τότε πίστα - που είχε μήκος 16,54χλμ - ο Umberto Masetti επικράτησε στους 18 γύρους του αγώνα σε 2 ώρες και 43,2δ οδηγώντας Gilera.

 

- Το 1975 στα 500cc, είχαμε τη μοναδική περίπτωση στα χρονικά του Πρωταθλήματος, όταν οι Barry Sheene και Giacomo Agostini τερμάτισαν με τον ίδιο χρόνο! Το τότε σύστημα χρονομέτρησης ήταν ακριβές μέχρι και ένα δέκατο, με τους αγωνοδίκες να μην μπορούν να ξεχωρίσουν ποιός ήταν πρώτος και ποιός δεύτερος!

 

- Η Yamaha είναι ο πιο επιτυχημένος κατασκευαστής στην τετράχρονη εποχή του MotoGP, με εφτά νίκες. Η Honda έχει πέντε νίκες και η Ducati μια και μοναδική το 2008.

 

- Η τελευταία νίκη της Suzuki στο Assen ήρθε το 1993 με τον Kevin Schwantz. Στην τετράχρονη εποχή του MotoGP, η Suzuki έχει δυο θέσεις στην πεντάδα με τους John Hopkins (5ος) και Chris Vermeulen να το κατορθώνουν το 2007 και 2009 αντίστοιχα.

 

- Ο Ben Spies είχε κερδίσει το 2011 στην Ολλανδία. Είναι η εξαίρεση στον κανόνα που θέλει εκεί να κερδίζει ένας από τους: Casey Stoner, Valentino Rossi, Dani Pedrosa, Marc Marquez και Jorge Lorenzo.

 

- Ο τελευταίος αναβάτης που έχει κερδίσει συνεχόμενους αγώνες στο Assen, ήταν ο Valentino Rossi το 2004 και το 2005.

 

- Πέρυσι, ο Aleix Espargaro είχε καταφέρει να πάρει την pole position στο Assen, οδηγώντας την OPEN μοτοσυκλέτα της Yamaha. Το κατάφερε στο 150ο Grand Prix της καριέρας του.

 

- Ο αναβάτης με τις περισσότερες νίκες στο Assen είναι ο Angel Nieto με 15 νίκες. Ο Giacomo Agostini ακολουθεί με 14.

 

- Από τους τωρινούς αναβάτες, ο πιο επιτυχημένος είναι ο Valentino Rossi με οχτώ νίκες, έξι στη μεγάλη κατηγορία και από μια στις υπόλοιπες δυο.

 

- Ο τελευταίος Ολλανδός που ανέβηκε στο βάθρο του Assen, ήταν ο Wilco Zeelenberg το 1994 όταν τερμάτισε στην τρίτη θέση.

Επόμενο άρθρο »

MotoGP: Δεν κάνει ντεμπούτο τελικά ο Van der Mark

« Προηγούμενο άρθρο

Ντεμπούτο Van der Mark στο MotoGP;

Χορηγοί
Σχετικά άρθρα