• Search
    • Search
    • Βρες ότι χρειάζεσαι γρήγορα και απλά.
5ος Αγώνας - Γαλλία (Le Mans)
Ο αγώνας βρίσκεται σε εξέλιξη!
Image
Ενθουσιασμένος ο Lorenzo
Θέλει να εξορκίσει τις κακές αναμνήσεις του Assen
Νέα 24/06/2015 - 13:26

Ο Jorge Lorenzo φτάνει στο Assen με μια απίστευτη δυναμική μετά από τέσσερεις συνεχόμενες νίκες στο φετινό Πρωτάθλημα, που τον έφεραν σε απόσταση αναπνοής από την πρώτη θέση της βαθμολογίας.

 

Η πίστα του Assen ωστόσο είναι ιδιαίτερη για τον Ισπανό άσο. Την τελευταία φορά που αναδείχθηκε νικητής, ήταν το 2010 τη χρονιά δηλαδή που πήρε τον πρώτο του Τίτλο στη μεγάλη κατηγορία.

 

Το 2011 ο αείμνηστος Marco Simoncelli τον έριξε, ενώ την αμέσως επόμενη σεζόν ήταν ο Alvaro Bautista αυτός που έφταιγε για την πτώση των δυο τους. Η μοναδική φορά, την τελευταία 4ετία, που πήρε θέση στην πεντάδα ήταν το 2013.

 

Τη χρονιά δηλαδή που απέδειξε την υπεράνθρωπη αντοχή του στον πόνο, όταν - αφού έπεσε στη βρεγμένη άσφαλτο - ταξίδεψε μια ημέρα πριν τον αγώνα στην Βαρκελώνη για να υποβληθεί σε επέμβαση για τη σπασμένη του κλείδα!

 

Στη συνέχεια επέστρεψε στην Ολλανδία και κέρδισε τον θαυμασμό όλων, όταν στο τέλος του αγώνα πήρε μια ηρωική πέμπτη θέση!

 

Το 2014 όμως, έχοντας κατά νου το τι είχε συμβεί την προηγούμενη χρονιά, ήταν διστακτικός στην πίστα της Ολλανδίας και τερμάτιζε στην 13η θέση. Παρ’ όλα αυτά, ο Lorenzo ισχυρίζεται ότι το Assen είναι μια από τις «... αγαπημένες του πίστες».

 

«Μπορεί να έχω κάποιες άσχημες αναμνήσεις, αλλά είναι μια πίστα στην οποία μ’ αρέσει να βρίσκομαι. Πρώτον διότι είναι μια πίστα σχεδιασμένη για μοτοσυκλέτες, με απίστευτη δομή. Είναι τόσο γρήγορη και λατρεύω μερικές από τις γρήγορες στροφές της».

 

Φυσικά πέρα από τις προσωπικές άσχημες αναμνήσεις, το Assen και η Ολλανδία δεν φημίζονται για τις ιδανικές καιρικές συνθήκες.

 

«Δεν μπορείς να κάνεις ασφαλής πρόβλεψη κι έτσι θα πρέπει να περιμένουμε για να δούμε αν θα βρέξει ή όχι. Ο αγώνας στην Βαρκελώνη ήταν δύσκολος στο τέλος, όταν ο Valentino έδειξε σε καταπληκτική κατάσταση».

 

«Η μοτοσυκλέτα αποδίδει πραγματικά πάρα πολύ καλά και θεωρώ ότι το Assen θα μας ταιριάξει μια χαρά. Βέβαια ποτέ δεν ξέρεις...».

Επόμενο άρθρο »

Vid: Η RC213V-S στην Catalunya

« Προηγούμενο άρθρο

Lorenzo: Σκαρφαλώνοντας στη λίστα με τις νίκες!

Χορηγοί
Σχετικά άρθρα