• Search
    • Search
    • Βρες ότι χρειάζεσαι γρήγορα και απλά.
5ος Αγώνας - Γαλλία (Le Mans)
Ο αγώνας βρίσκεται σε εξέλιξη!
Image
Rossi: Πρώτος στόχος η νίκη!
Δεύτερος, να αυξήσω τη διαφορά από τον Jorge
Νέα 26/06/2015 - 22:43

Με μια άκρως εντυπωσιακή παρουσία στις σημερινές κατατακτήριες δοκιμές, ο Valentino Rossi κατάφερε να πάρει μόλις την τρίτη pole position στα τελευταία έξι χρόνια, μετά το 2010 στο Le Mans και το 2014 στη Valencia!

 

Ο 36χρονος αναβάτης έκανε νέο απόλυτο χρόνο για την πίστα του Assen και ήταν 0,213δ μπροστά από τον Aleix Espargaro στη δεύτερη θέση και 0,259δ από τον Παγκόσμιο Πρωταθλητή, Marc Marquez.

 

«Είναι πολύ σημαντικό. Φέτος είμαι ανταγωνιστικός στον αγώνα, αλλά την ίδια στιγμή δυσκολεύομαι στις κατατακτήριες. Όχι την pole, αλλά δεν ήμουν καν στην πρώτη σειρά του σχηματισμού», σχολίασε ο Vale.

 

«Όταν ξεκινάς από πίσω, δεν είναι ότι δεν μπορείς να πάρεις ένα καλό αποτέλεσμα, αλλά είναι πάντα πιο δύσκολο. Όταν ξεκινά ο Jorge από την κορυφή είναι αδύνατον να τον πιάσεις».

 

Στο γύρο που του χάρισε την pole, ο Rossi είχε μια παραλίγο επαφή με τον Aleix Espargaro!

 

«Ο Aleix ήταν στην άκρη, αλλά το θέμα ήταν ότι έφτασα γρήγορα και στα φρένα παραλίγο να πέσω πάνω του! Κατάφερα όμως να αλλάξω κατεύθυνση την τελευταία στιγμή. Μετά κάναμε πλάκα στο parc ferme γιατί τον νίκησα για την pole».

 

Μπορεί η Yamaha να έχει φέρει στο Assen το καινούργιο πλαίσιο, ωστόσο για τον Valentino Rossi το μυστικό της επιτυχίας ήταν μια αλλαγή που έγινε στο GP της Catalunya.

 

«Ειλικρινά δεν αλλάξαμε και πολλά, αλλά από την Βαρκελώνη κάτι άλλαξε, κάναμε ένα βήμα. Το Σάββατο στο Montmelo αποφασίσαμε να αλλάξουμε αρκετά την ισορροπία της μοτοσυκλέτας. Και από την πρώτη στιγμή ένιωσα πολύ καλύτερα».

 

«Παράλληλα και το νέο πλαίσιο που έχουμε είναι καλό για εμένα. Έχει καλύτερη πρόσφυση με το φθαρμένο ελαστικό. Αυτός ήταν ο στόχος και ειλικρινά στην αρχή είχα κάποιες αμφιβολίες διότι ήδη είμαστε σε πολύ καλό σημείο μ’ αυτό».

 

«Όταν όμως το δοκίμασα ένιωσα πολύ καλά. Είναι πιο εύκολο στην οδήγηση, ειδικά μετά τους 10-15 γύρους. Έτσι έφτασα εδώ με μεγάλη αυτοπεποίθηση, μιας και η Yamaha τα πάει καλά στο Assen».

 

«Από την πρώτη ημέρα ήμουν ανταγωνιστικός και αυτό σημαίνει ότι μπορείς να δουλέψεις καλύτερα και να φτάσεις στις κατατακτήριες πιο δυνατός. Στόχος μου ήταν η πρώτη σειρά και σίγουρα η pole position είναι ιδιαίτερο συναίσθημα».

 

Όπως όμως έσπευσε να προσθέσει, το «... σημαντικό συμβαίνει αύριο στις 14:00 (σ.σ. 15:00 ώρα Ελλάδας)».

 

Οι περισσότεροι μιλάνε ήδη για μια άνετη νίκη του Valentino Rossi, με τον Ιταλό όμως να ξέρει πολύ καλά ότι θα έχει σκληρό ανταγωνισμό τόσο από τον Marquez, όσο και από τον Lorenzo.

 

«Πρώτος στόχος είναι η νίκη. Αυτό είναι φυσιολογικό, έχοντας καλό ρυθμό στα ελεύθερα και στις κατατακτήριες. Θα είναι δύσκολο όμως, διότι όχι μόνο ο Jorge αλλά και ο Marc και τα άλλα παιδιά είναι δυνατοί εδώ».

 

«Ο δεύτερος στόχος είναι να πάρω περισσότερους βαθμούς από τον Jorge και να διευρύνω λίγο το προβάδισμα στο βαθμολογικό πίνακα».

 

«Θεωρώ ότι αύριο ο Jorge θα κάνει πολύ καλό αγώνα, διότι είναι ανταγωνιστικός και στο τέλος των ελεύθερων δοκιμών είχε καλό ρυθμό με φθαρμένο ελαστικό. Σήμερα όμως ήταν σημαντική ημέρα, διότι συνήθως ο Jorge ήταν μπροστά κι εγώ πίσω».

Επόμενο άρθρο »

Marquez: Με του 2015 πιο γρήγορος

« Προηγούμενο άρθρο

Assen Moto2: Η pole στον Zarco!

Χορηγοί
Σχετικά άρθρα