• Search
    • Search
    • Βρες ότι χρειάζεσαι γρήγορα και απλά.
5ος Αγώνας - Γαλλία (Le Mans)
Ο αγώνας βρίσκεται σε εξέλιξη!
Image
Lorenzo: Σαν τένις!
Μιλώντας για τα νέα ελαστικά της Bridgestone
Νέα 16/07/2015 - 11:43

Ο Jorge Lorenzo συνέκρινε τις δυσκολίες που αντιμετωπίζει σε κάποιες πίστες με τα νέα γενιάς ελαστικά της Bridgestone, με τις αντίστοιχες ενός επαγγελματία αθλητή του τένις!

 

Στην αρχή της περασμένης σεζόν, η Bridgestone έφερε νέας κατασκευής ελαστικά και ο Lorenzo - που βασίζεται κυρίως στην ικανότητά του να κρατάει ταχύτητα σε μεγάλες κλίσεις - ήταν αυτός που υπέφερε περισσότερο από τους άλλους.

 

Ήδη από πέρυσι είχε γίνει μια μικρή αλλαγή στα πλάγια των ελαστικών που βοήθησε τον Ισπανό, ωστόσο κάθε φορά που η Bridgestone επέστρεφε στην αρχική - πιο σκληρή - κατασκευή (όπως στο Assen πρόσφατα), οι δυσκολίες ήταν δεδομένες για τον Lorenzo.

 

«Είναι σαν ένα παίκτη του τένις. Αν δεν του αρέσει το τερέν και είναι αναγκασμένος να παίξει σε ένα τέτοιο για τρεις ή τέσσερεις γύρους, τότε είναι βέβαιο ότι δεν θα αποδώσει σύμφωνα με τις δυνατότητές του», σχολίασε ο άσος της Yamaha.

 

«Αυτό συμβαίνει και μ’ εμένα. Έχουμε κάποια προβλήματα. Τα δυνατά μου σημεία είναι η επιτάχυνση και η ταχύτητα στις στροφές και μ’ αυτό το ελαστικό, δεν είμαι σε θέση να οδηγήσω σαν τον Valentino».

 

Βέβαια, ο Jorge είναι ανταγωνιστικός με αυτό το ελαστικό σε κάποιες πίστες όπως το Mugello ή η Indy που ακολουθεί.

 

«Στην Indy ήμουν δεύτερος κι έτσι εξαρτάται κι από την άσφαλτο αν θα έχω πολλά ή λίγα θέματα. Ελπίζω να μπορώ να παλέψω για τη νίκη όπως και πέρυσι. Μετά στο Brno είμαστε γρήγοροι και θα έχουμε τα πιο μαλακά στα πλάγια ελαστικά κι έτσι θα είναι καλύτερα τα πράγματα».

 

Βέβαια τα πάντα θα αλλάξουν το 2016, για προφανείς λόγους.

 

«Του χρόνου θα έχουμε νέο προμηθευτή, διαφορετικά ελαστικά και σίγουρα δεν θα έχω τα ίδια προβλήματα. Για την ώρα όμως θα προσπαθήσω να είμαι όσο πιο ανταγωνιστικός γίνεται».

 

Την περασμένη σεζόν, μετά το καταστροφικό του πρώτο μισό, ο Jorge Lorenzo κατάφερε να πάρει τους περισσότερους βαθμούς από κάθε άλλον στους εναπομείναντες εννέα αγώνες. Όμως:

 

«Δεν ξέρω τι θα γίνει στο μέλλον. Κάθε χρόνο η απόδοση των αναβατών είναι διαφορετική. Πέρυσι ήμουν σταθερός και γρήγορος, κέρδισα αγώνες και ανέβηκα στο βάθρο στους άλλους. Επίσης ο Marc έκανε πολλά λάθη».

 

«Φέτος είναι διαφορετικά. Ο Marc δεν γίνεται να κάνει κι άλλα λάθη και δείχνει ανταγωνιστικός και πάλι. Είναι ζήτημα χρόνου να φτάσουμε σε πίστα με καλά για εμάς ελαστικά».

 

«Όταν συμβεί αυτό, τότε θα πρέπει να κερδίσουμε και να τερματίσουμε μπροστά από τον Marc και τον Valentino ώστε να πάρουμε κάποιους βαθμούς τους οποίους θα χάσουμε σε άλλους Γύρους».

 

«Το καλό είναι ότι σ’ έναν κακό αγώνα για εμένα, ο Vale δεν κατάφερε κάτι καλύτερο από την τρίτη θέση. Οι τρεις βαθμοί δεν είναι πολλοί, ειδικά για τα προβλήματα που είχα. Στο μέλλον θα είμαι πιο γρήγορος όμως απ’ ότι στους δυο τελευταίους αγώνες».

 

«Θα είναι δύσκολο όμως να περιμένω τρεις εβδομάδες μέχρι τον επόμενο Γύρο του Πρωταθλήματος στην Indianapolis».

Επόμενο άρθρο »

Marquez: Βρήκαμε κάτι καλό

« Προηγούμενο άρθρο

Ξεκίνησε το τεστ της Honda

Χορηγοί
Σχετικά άρθρα