• Search
    • Search
    • Βρες ότι χρειάζεσαι γρήγορα και απλά.
5ος Αγώνας - Γαλλία (Le Mans)
Ο αγώνας βρίσκεται σε εξέλιξη!
Image
Ducati Test @ Misano
Στο κυνήγι «δεδομένων»
Νέα 16/07/2015 - 18:24

Το τριήμερο τεστ της Ducati στην Ιταλική πίστα του Misano θα έχει ως βασικό άξονα τη δουλειά κυρίως στο στήσιμο της GP15.

 

Η κόκκινη μοτοσυκλέτα είχε βρεθεί στην ίδια πίστα και στις αρχές του χρόνου, τότε που ήταν ακόμα ολοκαίνουργια και χωρίς κανέναν βασικό set-up.

 

Αυτό ήταν το κύριο μέλημα χτες, τόσο του Andrea Dovizioso όσο και του Andrea Iannone, οι οποίοι δοκίμαζαν συνεχώς αλλαγές στις ρυθμίσεις της μοτοσυκλέτας τους, ένας ιδιότυπος αγώνας για δεδομένα.

 

Σε δηλώσεις που έκανε ο Dovi στο gpone.com, η δουλειά της πρώτης ημέρας ήταν «... θεμελιώδης» για την κατανόηση και την ανάλυση του πως οι αλλαγές στο στήσιμο επηρεάζουν τη συμπεριφορά της GP15.

 

Τα συμπεράσματα της πρώτης ημέρας, θα τους βοηθήσουν να βρουν την κατεύθυνση που θα πρέπει να ακολουθήσουν στη συνέχεια. Πάνω-κάτω τα πράγματα κύλησαν με τον ίδιο τρόπο και για τον Andrea Iannone.

 

Το δίδυμο της ομάδας δεν δοκίμασε χτες κάποιες από τις μικρές αναβαθμίσεις που οι κόκκινοι έφεραν στην πίστα.

 

Αντίθετα συνέλεξαν πολύτιμα δεδομένα για τους επόμενους αγώνες που θα ακολουθήσουν. Παρά το ότι οι χρόνοι περνούν σε δεύτερη μοίρα, κανείς από τους αναβάτες της ομάδας δεν ήταν χαρούμενος μ’ αυτούς.

 

Εδώ να επισημάνουμε ότι όλοι οι αναβάτες που βρίσκονται στο Misano (Honda, Ducati, Suzuki) εκθείασαν την κατάσταση της νέας ασφάλτου και μάλιστα ειδικά - το δίδυμο της Honda - έκανε πολύ καλούς χρόνους σε θερμοκρασία ασφάλτου που ξεπέρασε τους 50o C!

 

Επιστρέφοντας στις Ducati, η βασική ενασχόληση της πρώτης ημέρας ήταν να κάνουν μικρές προσομοιώσεις των 5-6 γύρων με διαφορετικό set-up κάθε φορά.

 

Ο Dovi - σύμφωνα με ανεπίσημες πληροφορίες - έκανε χρόνο στο 1:32,8 και ο Iannone στο 1:33,4. Τον ίδιο χρόνο έκανε και ο Danilo Petrucci που βρίσκεται και αυτός στην πίστα.

 

Ο αναβάτης της Pramac έχει στη διάθεσή του την GP14,2 του Hernandez, με την οποία - όπως δήλωσε - ήταν πολύ πιο εύκολο να κάνει έναν γρήγορο γύρο σε σχέση με την προηγούμενη έκδοση που έχει αυτός.

Επόμενο άρθρο »

Χρήσιμο τεστ για τον Dovi

« Προηγούμενο άρθρο

Στο Misano και η Suzuki

Χορηγοί
Σχετικά άρθρα