• Search
    • Search
    • Βρες ότι χρειάζεσαι γρήγορα και απλά.
5ος Αγώνας - Γαλλία (Le Mans)
Ο αγώνας βρίσκεται σε εξέλιξη!
Image
Silverstone: Διέλυσε τα χρονόμετρα ο Marquez!
6η φετινή pole για τον Ισπανό, στην 1η σειρά Lorenzo-Pedrosa
Νέα 29/08/2015 - 18:31

Ο Marc Marquez διέλυσε το δικό του απόλυτο χρόνο στην πίστα του Silverstone από το 2013 και κατάφερε να πάρει την έκτη φετινή του pole position!

 

Ο Ισπανός έκανε μια τρομερή ανατροπή σήμερα, καθώς ήδη από τις ΕΔ4 έδειξε ένα ανίκητο πρόσωπο, «γυρίζοντας» σταθερά στο 2:01 και με μεγάλες διαφορές από κάθε άλλον, φορώντας μάλιστα το σκληρό πίσω ελαστικό!

 

Το επιστέγασμα για τον Marquez ήταν η pole position και μάλιστα ίσως θα μπορούσε να κάνει και χρόνο κάτω από τα 2 λεπτά, αν απέφευγε ένα μικρό λάθος στο γρήγορο γύρο του!

 

«Στις κατατακτήριες πάντα προσπαθείς στο όριο και δίνεις το 100%. Από πριν η αίσθησή μου ήταν καλή και είχα καλό ρυθμό. Μπορεί να μην κάναμε το 1:59, αλλά η pole είναι σημαντική».

 

«Αύριο περιμένω να γίνει μεγάλη μάχη ανάμεσα σε μένα και τον Jorge, αλλά πρέπει να περιμένουμε να δούμε και σε τι κατάσταση θα είναι οι Dani και Valentino αντίστοιχα», σχολίασε ο Marquez.

 

Ο Jorge Lorenzo χώρισε στη μέση τους δυο ομόσταυλους της Repsol Honda, γράφοντας το δεύτερο καλύτερο χρόνο 0,288δ από την κορυφή.

 

«Δεν περίμενα τέτοια βελτίωση σήμερα στους χρόνους. Σχεδόν όλοι βελτιώθηκαν 1δ σχεδόν από το πουθενά, οπότε αν δεν κάνεις τον τέλειο γύρο είναι πολύ δύσκολα τα πράγματα».

 

«Είμαι χαρούμενος με τη 2η θέση και πρέπει να βελτιώσουμε κάποιες μικρές λεπτομέρειες για αύριο. Είμαι υπερήφανος για τους δυο γρήγορους γύρους που έκανα», σχολίασε ο Lorenzo, χωρίς να φαίνεται να ανησυχεί από τον τρομερό ρυθμό του Marquez στις ΕΔ4.

 

Στην πρώτη σειρά για τρίτη φορά στους τέσσερεις τελευταίους Γύρους και τέταρτη συνολικά φέτος, θα βρεθεί στον αυριανό αγώνα του Silverstone ο Dani Pedrosa.

 

«Στο τέλος πέτυχα λίγο κίνηση ενώ δεν ήμουν και απολύτως συγκεντρωμένος. Με τη δεύτερη έξοδο δεν βελτίωσα το χρόνο μου και πρέπει να βελτιωθούμε κι άλλο για αύριο».

 

«Οι Jorge και Marc είναι πολύ γρήγοροι και πρέπει να δούμε αν θα μπορέσουμε να μείνουμε κοντά τους και να τους ακολουθήσουμε. Ο Marc ήταν πολύ γρήγορος στις ΕΔ4. Θα δούμε όμως τι θα γίνει και με τον καιρό».

 

Πολύ καλή ήταν και η παρουσία του Valentino Rossi, ο οποίος κατάφερε στο Silverstone να πετύχει το στόχο του για μια θέση στις δυο πρώτες σειρές του σχηματισμού εκκίνησης.

 

Μαζί με τον Ιταλό, στη δεύτερη σειρά του σχηματισμού εκκίνησης, οι δυο ομόσταυλοι της Tech3, Pol Espargaro και Bradley Smith, με τη μεταξύ τους διαφορά (υπέρ του πρώτου) να είναι στο ένα δέκατο.

 

Επιβεβαίωσε τις καλές του εμφανίσεις στις ελεύθερες δοκιμές και κατάφερε να πάρει την έβδομη θέση ο Scott Redding, μπροστά από τον συμπατριώτη του Cal Crutchlow.

 

Στο γκαράζ των κόκκινων θα θέλουν να ξεχάσουν τις σημερινές κατατακτήριες δοκιμές, με τον Iannone να είναι μόλις ένατος (το χειρότερό του αποτέλεσμα μετά τη 12η θέση στην Catalunya) και τον Dovi να ολοκληρώνει στη χειρότερη φετινή του θέση (12ος).

 

Ο 11ος Yonny Hernandez ξεπέρασε την απογοήτευση των έντονων φημών που τον θέλουν εκτός Pramac και έκανε εντυπωσιακή παρουσία στις ΚΑΤ1 όπου και πήρε την 1η θέση, με τον Aleix Espargaro 2o (10ος στις ΚΑΤ2).

Επόμενο άρθρο »

Silverstone Moto2: Super Sam, super pole!

« Προηγούμενο άρθρο

Silverstone Moto3: Σαρωτική pole ο Navarro!

Χορηγοί
Σχετικά άρθρα