• Search
    • Search
    • Βρες ότι χρειάζεσαι γρήγορα και απλά.
5ος Αγώνας - Γαλλία (Le Mans)
Ο αγώνας βρίσκεται σε εξέλιξη!
Image
Aragon: Νίκη Lorenzo, επική μάχη Pedrosa-Vale!
Στους 14β η διαφορά στο Πρωτάθλημα, έπεσε ο Marquez
Νέα 27/09/2015 - 16:42

Το Πρωτάθλημα παίρνει ακόμα πιο άγρια ομορφιά στους τελευταίους γύρους, μετά από έναν πολύ καλό αγώνα που είχαμε σήμερα στην Aragon!

 

Ο Jorge Lorenzo δεν κοίταξε ποτέ πίσω του κι έχοντας τον καλύτερο ρυθμό οδήγησε την κούρσα από τον πρώτο μέχρι τον τελευταίο γύρο!

 

Ο Ισπανός άσος πανηγύρισε δεόντως την 60η νίκη της καριέρας του, την έκτη του φετινή νίκη και το πρώτο του βάθρο μετά το Brno της Τσεχίας!

 

Τα απειλητικά μαύρα σύννεφα δεν έφεραν τη βροχή κι έτσι ο αγώνας ξεκίνησε στο στεγνό. Κι ήταν ένας πολύ σημαντικός αγώνας για τον Lorenzo!

 

Ο άσος της Movistar Yamaha εφάρμοσε τη γνωστή τακτική του να πιέζει από την αρχή κι έτσι κατάφερε να ξεφύγει.

 

Ο Marquez τον ακολούθησε, αλλά παρασύρθηκε από το γρήγορο ρυθμό του αντιπάλου του και χωρίς να φτάσει τα ελαστικά του σε σωστή θερμοκρασία είχε ακόμα μια πτώση στην Aragon.

 

Για τον Marquez ήταν η πέμπτη φετινή του εγκατάλειψη - ο νέος κινητήρας της Honda δεν τον βοήθησε καθόλου - και παρά το ότι μαθηματικά έχει ελπίδες, η υπόθεση Τίτλος έχει κλείσει για τον Ισπανό.

 

Αντίθετα η μάχη για το μεγαλύτερο βραβείο στο χώρο του μηχανοκίνητου αθλητισμού έχει ανάψει, με τον Lorenzo να μειώνει τη διαφορά του από τον Rossi στους 14β!

 

«Ως συνήθως έκανα καλή εκκίνηση και η στρατηγική μου ήταν να πιέσω και να οδηγήσω στο maximum από την αρχή», σχολίασε ο Lorenzo.

 

«Δεν περίμενα να πέσει τόσο νωρίς ο Marc, αλλά μόλις το είδα η αλήθεια είναι ότι ανέπνευσα καλύτερα μέσα από το κράνος».

 

«Είχα καλή διαφορά από τον δεύτερο αλλά δεν μπορούσα να τη μεγαλώσω κι έτσι πίεζα σε όλο τον αγώνα για να τη διατηρήσω σ’ αυτά τα επίπεδα», σχολίασε ο Lorenzo, ο οποίος μετά τον αγώνα έγραψε σ’ έναν πίνακα: «Ναι, μπορούμε!»

 

Αν και ο αγώνας ήταν μοναχικός μπροστά για τον Lorenzo, δεν συνέβαινε το ίδιο για τη μάχη της δεύτερης θέσης.

 

Εκεί έλαμψε πραγματικά το άστρο του Dani Pedrosa! Ο Ισπανός έκανε τον καλύτερό του φετινό αγώνα και πρόσφερε πλούσιο θέαμα, μαζί με τον Vale, σε όλους τους θεατές.

 

Για τον Vale ήταν πολύ σημαντικό να έπαιρνε τη δεύτερη θέση και τους 20β, αλλά σήμερα βρήκε μπροστά του έναν γίγαντα κυριολεκτικά Pedrosa!

 

Ο Ισπανός απέδειξε σε όλους όσοι τον κατηγορούν ότι είναι δικαίως ένας από τους fantastic 4 και ότι παράλληλα το έχει μέσα του όταν πρόκειται να δώσει μάχες σώμα με σώμα!

 

Και ήταν μια εκπληκτική μάχη που έδωσε με τον Rossi, προτού περάσει αυτός δεύτερος τη γραμμή τερματισμού!

 

Άλλωστε, η προσπέραση που του έκανε ο Pedrosa στην έβδομη στροφή της πίστας, θα τη θυμάται για καιρό ο Vale!

 

Πάντως και ο Ιταλός κατάφερε να βρει λύσεις με τα χτεσινά του προβλήματα και να δώσει στα ίσα μάχη με τον Pedrosa, που είχε φανεί ότι είχε πολύ καλό ρυθμό.

 

Εν τέλει δεν τα κατάφερε, αλλά σε κανένα σημείο δεν άφησε ήσυχο τον αντίπαλό του, που χρειάστηκε να ιδρώσει πολύ για να πάρει τους 20β.

 

«Ήταν πολύ δύσκολη μάχη», σχολίασε ο Pedrosa, ο οποίος βοήθησε ουσιαστικά σήμερα τον Lorenzo, με τον τελευταίο να πηγαίνει να τον αγκαλιάζει μετά το τέλος!

 

«Έπρεπε να είμαι απολύτως συγκεντρωμένος στο να είμαι αρκετά γρήγορος, αλλά παράλληλα να μην αφήνω αρκετό χώρο για τον Vale πίσω μου».

 

«Στο τέλος καταλάβαινα ότι είχα λιγότερη πρόσφυση στις εξόδους, αλλά το πάλεψα».

 

«Ήταν μια ωραία μάχη με πολλές προσπεράσεις και το χάρηκα που πήρα το βάθρο μπροστά στους συμπατριώτες μου».

 

Για τον Pedrosa ήταν μόλις το τρίτο του φετινό βάθρο και το πρώτο μετά το Γύρο στο Sachsenring.

 

Από την πλευρά του ο Rossi παραδέχτηκε ότι ήταν πολύ δύσκολο να κερδίσει σήμερα τον Dani Pedrosa.

 

«Τα έδωσα όλα, αλλά κάθε φορά που έκανα την κίνησή μου έβρισκε τρόπο να απαντήσει».

 

«Είμαι χαρούμενος για το βάθρο. Σήμερα βελτιωθήκαμε σε σχέση με χτες, αλλά ήξερα ότι δύσκολα θα κέρδιζα τον Pedrosa».

 

Για πρώτη φορά μετά το Le Mans οι δυο Ducati επέστρεψαν στην πεντάδα, με τον Iannone να ξεπερνά τους πόνους και να παίρνει την 4η θέση μπροστά από τον ομόσταυλό του.

 

Τον καλύτερο φετινό του αγώνα έκανε ο Aleix Espargaro και πήρε την καλύτερή του θέση - την 6η - μπροστά από τους Crutchlow και Smith, με τον πρώτο να κερδίζει τη μάχη της καλύτερης δορυφορικής.

Επόμενο άρθρο »

Rossi: Έδωσα τα ρέστα μου!

« Προηγούμενο άρθρο

Aragon Moto2: Θρίαμβος Rabat!

Χορηγοί
Σχετικά άρθρα