• Search
    • Search
    • Βρες ότι χρειάζεσαι γρήγορα και απλά.
3ος Αγώνας - HΠΑ
Ο αγώνας βρίσκεται σε εξέλιξη!
Image
Μείωση δύναμης
Για την ZZR1400
Τεστ-Μοντέλα 18/12/2015 - 12:40

Για αρκετά χρόνια η Kawasaki, ενσυνειδήτως, υποτιμούσε την ιπποδύναμη της ZZR1400, ωστόσο το 2016 φαίνεται ότι η πραγματική ιπποδύναμη θα εξισωθεί με την επίσημη.

 

Εδώ να σημειώσουμε ότι οι δοκιμές που κάνει η Αμερικανική Υπηρεσία Προστασίας Περιβάλλοντος, πέρα από τις εκπομπές ρύπων, αφορούν και σε μετρήσεις ιπποδύναμης.

 

Αυτές οι μετρήσεις από την EPA (US Environmental Protection Agency) πολλές φορές δεν συμφωνούν με αυτές που ανακοινώνει ο εκάστοτε κατασκευαστής.

 

Εν προκειμένω, για πολλά χρόνια η Kawasaki δήλωνε επίσημα ότι η ZZR1400 έχει ιπποδύναμη 200hp, την ώρα που σύμφωνα με τα τεστ της EPA απέδιδε 210,7hp!

 

Τώρα πλέον η ανακοινωθείσα ιπποδύναμη του μοντέλου από την Kawasaki είναι 199,9hp.

 

Παρά το ότι μιλάμε για μετρήσεις που έγιναν στην Αμερική, η πιθανή εξήγηση είναι ότι το μοντέλο δέχθηκε και εκεί αλλαγές, για να συμφωνεί με τις πιο αυστηρές προδιαγραφές Euro 6.

 

Τέλος, να αναφέρουμε ότι σύμφωνα με τα τεστ της EPA, η ZZR1400 πέρα από την ιπποδύναμη, έχει και μειωμένες εκπομπές μονοξειδίου του άνθρακα.

 

Το συμπέρασμα είναι ότι η Kawasaki συνεχίζει να δηλώνει ως επίσημη ιπποδύναμη της ZZR1400 τους 200hp, αλλά πλέον έχουμε χάσει το μπόνους των 10hp.

Επόμενο άρθρο »

ΓΝΗΣΙΟ R

« Προηγούμενο άρθρο

ΚΕΡΑΥΝΟΣ ΕΝ ΑΙΘΡΙΑ

Χορηγοί
Σχετικά άρθρα