• Search
    • Search
    • Βρες ότι χρειάζεσαι γρήγορα και απλά.
5ος Αγώνας - Γαλλία (Le Mans)
Ο αγώνας βρίσκεται σε εξέλιξη!
Image
Rossi: Καλός ο ρυθμός
Στόχος η 2η σειρά αύριο
Νέα 18/03/2016 - 23:56

Ικανοποιημένος ήταν ο Valentino Rossi με το ρυθμό του, αν και προέβλεψε ότι αύριο - στις κατατακτήριες - θα γίνει χαμός για μια θέση στη δεύτερη σειρά!

 

Με τους χρόνους των πρώτων να είναι πολύ κοντά, ο Vale γνωρίζει καλά ότι ακόμα και τα χιλιοστά του δευτερολέπτου θα παίξουν ρόλο για μια καλύτερη θέση.

 

Μπορεί ο Ιταλός θρύλος να ήταν μόλις έβδομος σήμερα, ωστόσο υπογράμμισε τη σημασία του να παραμείνει συγκεντρωμένος και στα 15 λεπτά των αυριανών κατατακτηρίων.

 

«Σήμερα ήταν λίγο πιο δύσκολα, ειδικά διότι περιμέναμε ότι η τρίτη επιλογή μπροστινού ελαστικού θα δούλευε καλύτερα από το χτεσινό».

 

«Δυστυχώς όμως ήταν χειρότερο. Χάσαμε εξαιτίας αυτού και χρόνο στις ΕΔ2, αλλά στις τρίτες ήμουν πιο δυνατός».

 

«Με την πρώτη μοτοσυκλέτα στην αρχή είχα πρόβλημα, αλλά με τη δεύτερη είχα καλό ρυθμό και αυτό είναι σημαντικό για τον αγώνα».

 

«Όμως για τον ένα γύρο είμαι στην έβδομη θέση και αυτό δεν είναι καλό. Αύριο πρέπει να βελτιωθούμε και να κάνουμε έναν πολύ καλό γύρο. Άλλωστε από την 4η ως την 7η θέση, η διαφορά είναι ένα δέκατο».

 

«Αν ξεκινήσεις τέταρτος θα είναι πολύ πιο εύκολα τα πράγματα στην πρώτη στροφή».

 

«Σήμερα φάνηκε ότι οι Iannone, Lorenzo και Marquez είναι λίγο πιο γρήγοροι. Αλλά από την 4η θέση και κάτω έχουμε αρκετούς που θα διεκδικήσουν μια θέση στη δεύτερη σειρά».

 

«Θα πρέπει να είμαστε συγκεντρωμένοι, διότι το ένα δέκατο θα κάνει τη διαφορά και θα κερδίσεις ή θα χάσεις 3-4 θέσεις».

 

Τη σημερινή ημέρα έγινα ακόμα πιο εμφανές το πλεονέκτημα που απολαμβάνει η Ducati σε τελική, με εφτά (!) μοτοσυκλέτες της στις εφτά πρώτες θέσεις της λίστας με τις καλύτερες τελικές!

 

Όπως είχε τονίσει και χτες ο Valentino Rossi, αυτό είναι ένα ανησυχητικό σημάδι.

 

«Φέτος είμαστε πιο κοντά στις Honda, αλλά η διαφορά μας με τις Ducati παραμένει μεγάλη».

 

«Όπως έλεγα και πριν, ήλπιζα ότι με τους ίδιους κινητήρες και με το ίδιο καύσιμο η διαφορά μας θα ήταν μικρότερη από 10χλμ/ώρα. Αλλά δεν συμβαίνει κάτι τέτοιο».

 

Τέλος, όταν τον ρώτησαν αν τα ελαστικά της Michelin θ’ αλλάξουν τον τρόπο διεξαγωγής των κατατακτηρίων, ο Vale αποκρίθηκε:

 

«Ναι, θα τον αλλάξουν λίγο, όπως θ’ αλλάξουν και τον αγώνα. Χρειάζεσαι έναν ή μισό γύρο παραπάνω κι έτσι πρέπει να ξεκινήσεις πιο ήρεμα. Θα δούμε όμως αύριο».

Επόμενο άρθρο »

Vinales: Νιώθω καταπληκτικά!

« Προηγούμενο άρθρο

Τέλος το GP του Qatar για Petrucci

Χορηγοί
Σχετικά άρθρα