• Search
    • Search
    • Βρες ότι χρειάζεσαι γρήγορα και απλά.
6ος Αγώνας - Καταλωνία (Montmelo)
Ο αγώνας βρίσκεται σε εξέλιξη!
Image
Moto2: Τεχνικό πρόβλημα
Γι’ αυτό καθυστέρησαν οι ποινές στον αγώνα
Νέα 22/03/2016 - 16:46

Ο αλυτάρχης Mike Webb, εξήγησε το λόγο που άργησαν να δοθούν οι ποινές σε όσους αναβάτες της Moto2 έκαναν άκυρη εκκίνηση.

 

Στον αγώνα της Κυριακής, είχαμε άμεση τιμωρία των Alex Rins, Sam Lowes, Johann Zarco (τα φαβορί για νίκη) και Marcel Schrotter που εξέτισαν ποινή ride through.

 

Λίγο αργότερα τιμωρήθηκαν επίσης για άκυρη εκκίνηση οι Takaaki Nakagami και Robin Mulhauser.

 

Το πρόβλημα όμως δημιουργήθηκε με τους Franco Morbidelli και Sandro Cortese που έγινε γνωστό ότι έκαναν άκυρη στον τελευταίο γύρο του αγώνα και τιμωρήθηκαν στη συνέχεια με 20 δευτ. στο χρόνο τους.

 

Γιατί η τόσο μεγάλη καθυστέρηση;

 

«Είχαμε ένα τεχνικό πρόβλημα με την κάμερα που ελέγχει για άκυρες εκκινήσεις. Το πρόβλημα δεν επηρέασε τους πρώτους έξι αναβάτες, αλλά τους δυο τελευταίους που έπρεπε να περιμένουμε να διορθωθεί για να έχουμε εικόνα».

 

Βέβαια οι υπόλοιποι οδηγοί και κυρίως ο Rins με τον Lowes, έχουν κάθε δικαίωμα να αισθάνονται αδικημένοι, καθώς χρειάζονται παραπάνω από 20 δευτ. για να περάσεις από την pit lane και να ξαναμπείς στον αγώνα.

 

«Το γνωρίζουμε αυτό και γι’ αυτό ζητήσαμε από την Επιτροπή να εξετάσει το συγκεκριμένο κανονισμό».

 

Στη συνέχεια απάντησε σ’ αυτούς που λένε ότι ήταν τόσο ξεκάθαρη η άκυρη εκκίνηση του Morbidelli από την τηλεόραση, που θα έπρεπε να του επιβληθεί νωρίτερα η ποινή.

 

«Η τηλεόραση δείχνει στην εκκίνηση τις μοτοσυκλέτες, αλλά όχι και τα κόκκινα φώτα στο ίδιο καρέ για κάθε μοτοσυκλέτα».

 

«Επομένως ακόμα κι αν φαίνεται στην τηλεόραση ότι έκανε άκυρη εκκίνηση, δεν σημαίνει τίποτα, καθώς ενδεχομένως οι άλλοι δίπλα να έκαναν αργή εκκίνηση»

Επόμενο άρθρο »

Vinales: Οι προσδοκίες ήταν πολύ υψηλές!

« Προηγούμενο άρθρο

Το απέκλεισε ο Stoner!

Χορηγοί
Σχετικά άρθρα