• Search
    • Search
    • Βρες ότι χρειάζεσαι γρήγορα και απλά.
6ος Αγώνας - Καταλωνία (Montmelo)
Ο αγώνας βρίσκεται σε εξέλιξη!
Image
COTA MotoGP: Δεν έχει αντίπαλο!
Νίκη για Marquez, πτώση για Rossi!
Νέα 11/04/2016 - 00:39

Κάνοντας έναν δυνατό αγώνα, ο Marc Marquez πήρε τη νίκη στο Τέξας, επικρατώντας εύκολα του Lorenzo που πήρε τη δεύτερη θέση.

 

Στο βάθρο ανέβηκε και ο Andrea Iannone εκμεταλλευόμενος τις πτώσεις οδηγών μπροστά του, ένας από αυτούς ήταν και ο Rossi, ο οποίος εγκατέλειψε αγώνα για πρώτη φορά μετά την Aragon το 2014!

 

Στην αρχή μόνο του αγώνα οι Lorenzo και Dovizioso πέρασαν από την πρώτη θέση, προτού βρει το ρυθμό του ο Marquez και τους αφήσει όλους πίσω του!

 

Ο 23χρονος δεν είχε κανένα πρόβλημα να πάρει την τέταρτη συνεχόμενη νίκη του στην πίστα και την 8η συνεχόμενή του επί Αμερικανικού εδάφους!

 

Παράλληλα ήταν η δεύτερη συνεχόμενη νίκη του Ισπανού φέτος, μετά την Αργεντινή, που τον διατηρεί στην πρώτη θέση της βαθμολογίας.

 

Η διαφορά του από τον δεύτερο, Jorge Lorenzo πια, είναι στους 21β και στους 33β από τον Valentino Rossi.

 

Ο τελευταίος έπεσε πολύ νωρίς στον αγώνα, στη δεύτερη στροφή, λέγοντας στη συνέχεια ότι είχε πρόβλημα με το συμπλέκτη του.

 

Χαρακτηριστικό ήταν επίσης το γεγονός ότι ήταν τελευταίος στις τελικές με 318,8χλμ/ώρα ενώ η καλύτερη Yamaha - του Pol Espargaro - είχε 336,2χλμ/ώρα!

 

Μια άλλη πτώση που σημάδεψε τον αγώνα ήταν αυτή του Dani Pedrosa, ο οποίος χάνοντας τον έλεγχο στην 1, παρέσυρε μαζί του τον Dovi!

 

Για δεύτερο συνεχόμενο αγώνα ο Dovizioso ήταν απαρηγόρητος καθώς έχανε την ευκαιρία να διεκδικήσει μια θέση στο βάθρο.

 

Κατά τη διάρκεια του αγώνα, ο Dani Pedrosa ιπποτικά μπήκε στο γκαράζ του Andrea Dovizioso για να του ζητήσει εκ νέου συγγνώμη, κάτι που έκανε αμέσως μόλις έπεσαν.

 

Ο αγώνας δεν διεκδικούσε δάφνες ποιότητας, μέχρι τα μισά του ο Marquez είχε κάνει διαφορά 5δευτ. επί του Lorenzo, με τον Iannone άλλα τέσσερα πίσω.

 

Ο Ισπανός ήταν ιδιαίτερα χαρούμενος στις πρώτες του δηλώσεις:

 

«Είμαι πολύ χαρούμενος. Έκανα καλό αγώνα, νιώθω καλά σ’ αυτή την πίστα και μ’ αρέσει πολύ το αμερικανικό στυλ».

 

«Ο αγώνας δεν ήταν τόσο διασκεδαστικός, αλλά το πιο σημαντικό για εμάς ήταν ότι πήραμε τους 25β».

 

Από την πλευρά του, ο Jorge Lorenzo τόνισε: «Ξεκίνησα καλά, αλλά στην πρώτη στροφή ανοίχτηκα. Δεν μπορούσαμε να σταματήσουμε καλά στα φρένα».

 

«Και γι’ αυτό μόλις πέρασα τον Marquez πιο μετά, ανοίχτηκα και πάλι. Δεν ήταν εύκολα, αλλά σώσαμε μια δύσκολη κατάσταση, ειδικά μετά την πτώση στο ζέσταμα».

 

«Και αν σκεφτεί κανείς ότι σήμερα η πίστα ήταν πολύ γλιστερή, ήταν ένα καλό αποτέλεσμα».

 

Η κατάσταση της πίστας, όπως έλεγαν και άλλοι οδηγοί μετά το τέλος του αγώνα, δεν ήταν καθόλου καλή και γι’ αυτό ο Marquez έκανε φέτος χρόνο 10,9δ πιο αργό από τον περσινό του!

 

Τελευταίος στο βάθρο ήταν ο αρνητικός πρωταγωνιστής της Ducati στην Αργεντινή, που εξιλεώθηκε με το πρώτο του φετινό βάθρο (και τους πρώτους του βαθμούς) στο Τέξας.

 

«Επιτέλους ήρθε το βάθρο αυτό, το πρώτο της σεζόν, μετά από πολλή σκληρή δουλειά και αυτό επειδή οι δυο πρώτοι αγώνες ήταν πολύ δύσκολοι».

 

«Αυτό το βάθρο είναι πολύ σημαντικό και το αφιερώνω σε όλη την Ducati και σε όλη την ομάδα μου, το ελάχιστο που μπορώ να κάνω μετά την Αργεντινή».

 

«Ήταν δύσκολος αγώνας, δύσκολες οι συνθήκες και πονούσα πολύ στον ώμο μου και ήταν δύσκολο να διαχειριστώ την κατάσταση».

 

«Επίσης η πίστα ήταν πολύ γλιστερή και δεν ξέρω το γιατί και για όλους ήταν πολύ δύσκολο να σταματήσουν τη μοτοσυκλέτα».

 

Οι δυο Suzuki έδωσαν ωραία μάχη για την 4η θέση, την οποία πήρε τελικά με ευκολία ο Maverick Vinales που άφησε πίσω τον ομόσταυλό του για 2,3δ.

 

Πίσω τους, ο Redding ήταν έκτος, με μεγάλη διαφορά μπροστά από τον Pol Espargaro.

 

Τη μάχη για την όγδοη θέση κέρδισε ο Michele Pirro - που αντικαθιστά τον Petrucci - μπροστά από τους Barbera και Bradl που έφερε την Aprilia του για δεύτερο συνεχόμενο αγώνα στη δεκάδα.

Επόμενο άρθρο »

Rossi: Κάνεις ένα μικρό λάθος

« Προηγούμενο άρθρο

COTA Moto2: Εύκολη νίκη για Rins!

Χορηγοί
Σχετικά άρθρα