• Search
    • Search
    • Βρες ότι χρειάζεσαι γρήγορα και απλά.
3ος Αγώνας - HΠΑ
Ο αγώνας βρίσκεται σε εξέλιξη!
Image
MotoGP Jerez: Ο Marquez εντός έδρας!
Lorenzo και Rossi θέλουν να μειώσουν τη διαφορά
Νέα 18/04/2016 - 13:02

Στην Jerez συνεχίζεται το φετινό Πρωτάθλημα, σε μια πίστα που φιλοξένησε για πρώτη φορά Grand Prix το 1987 και στην πορεία μας έχει δώσει μερικές πολύ δυνατές μάχες.

 

Οι νίκες χάνονται και κερδίζονται συνήθως στην τελευταία στροφή, την 13, που έχει το όνομα του Jorge Lorenzo, αν και σχεδόν όλες οι στροφές της έχουν τη δική τους ιστορία στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα!

 

Μετά τις δυσκολίες στα χειμερινά τεστ, η Honda και ο Marc Marquez έχουν φέρει τα πάνω κάτω και προηγούνται στη βαθμολογία μετά τους πρώτους τρεις αγώνες.

 

Ο ιδιαίτερος και θεαματικός τρόπος με τον οποίο ο Ισπανός της Repsol Honda οδηγεί την RC213V, του έχει αποδώσει 66 βαθμούς και δυο νίκες, καθώς επιστρέφει στην πατρίδα του.

 

Οι αντίπαλοί του έχουν πολλή δουλειά μπροστά τους για να καλύψουν τη διαφορά που φτάνει τους 21β από τον δεύτερο Lorenzo και τους 33β από τον τρίτο Rossi.

 

Το θετικό για τους αντιπάλους του Marquez είναι ότι δυσκολεύεται και δεν του αρέσει τόσο πολύ η πίστα της Jerez, αλλά το αρνητικό είναι ότι βρίσκεται συνεχώς στο βάθρο εκεί, τα τελευταία πέντε χρόνια.

 

Στην πραγματικότητα δεν έχει χάσει βάθρο σε κανέναν αγώνα που έχει τερματίσει στη μεγάλη κατηγορία, ενώ τερματίζει πάντα στις δυο πρώτες θέσεις.

 

Θα χρειαστεί λοιπόν υπερπροσπάθεια από τους αντιπάλους του να τον αφήσουν πίσω τους αυτό το Σ/Κ στην Ισπανία, αλλά όπως έχει φανεί στους πρώτους τρεις Γύρους, ο καθένας μπορεί να κάνει το λάθος.

 

Το χαμένο έδαφος από την πτώση του στην Αργεντινή θέλει να συνεχίσει να καλύπτει ο Jorge Lorenzo, ο οποίος ήταν δεύτερος στο Τέξας, χωρίς να μπορεί όμως να ακολουθήσει το ρυθμό του Marquez μπροστά.

 

Το σίγουρο είναι ότι μπροστά στους συμπατριώτες του, για πρώτη φορά τη φετινή αγωνιστική σεζόν, ο Jorge Lorenzo θα είναι διψασμένος για τη νίκη και τους 25 πολύτιμους βαθμούς.

 

Ο Ισπανός, από το 2008 που αγωνίστηκε για πρώτη φορά στη μεγάλη κατηγορία, έχει χάσει μόνο δυο φορές το βάθρο στην Jerez, ενώ έχει κερδίσει σε τρεις αγώνες.

 

Πέρυσι, μετά από ένα πολύ μέτριο ξεκίνημα, η νίκη του στην Jerez ήταν η αρχή τεσσάρων συνεχόμενων επιβλητικών εμφανίσεων του Lorenzo στην Ευρώπη, μπαίνοντας δυνατά και πάλι στη μάχη του Τίτλου.

 

Περίπου σε παρόμοια κατάσταση είναι και φέτος, μιας και βρίσκεται αρκετούς βαθμούς πίσω από τον Marquez, αλλά είναι και ο μόνος που θα μπορέσει - εκμεταλλευόμενος κάποιο λάθος του 23χρονου - να βρεθεί στην κορυφή της βαθμολογίας.

 

Τρίτος στη βαθμολογία είναι ο Valentino Rossi, ο οποίος στον αγώνα του Τέξας δεν κατάφερε να τερματίσει κι έπεσε για πρώτη φορά μετά την Aragon το 2014!

 

Φυσικά οι μηδέν βαθμοί άφησαν αρκετά πίσω τον Ιταλό θρύλο στο βαθμολογικό πίνακα, σε σχέση με τον Marquez, ωστόσο στην Jerez έχει μια πολύ δυνατή παράδοση.

 

Ο Valentino βρίσκεται στο βάθρο εκεί τα τελευταία δυο χρόνια, ενώ συνολικά έχει έντεκα βάθρα, συμπεριλαμβανομένων έξι νικών στην πίστα. Ο Vale δοκίμασε το ντεπόζιτο στην πίσω θέση στο Τέξας, όπως είχε κάνει και στις δοκιμές.

 

Ένας από τους μόλις εφτά αναβάτες που έχουν καταφέρει να μην πέσουν στους πρώτους τρεις αγώνες της σεζόν, είναι και ο Pol Espargaro, που έχει την 4η θέση στη βαθμολογία με δυο 7ες και μια 6η θέση.

 

Ο κορυφαίος, μέχρι στιγμής, δορυφορικός αναβάτης έχει 28β και ψάχνει το πρώτο του βάθρο, την ώρα που ο ομόσταυλός του θέλει στην Jerez να επιστρέψει μέσα στη δεκάδα.

 

Το Grand Prix της Αμερικής ήταν καταστροφικό για τον Bradley Smith, ο οποίος αφού έκανε ένα ολικό reset στις ρυθμίσεις της μοτοσυκλέτας του, σημείωσε πρόοδο αλλά έπεσε στον αγώνα, σηκώθηκε και τερμάτισε 17ος.

 

Πτώση είχε και ο Dani Pedrosa στο Τέξας, αλλά ο Ισπανός οδεύει στην Jerez έχοντας κερδίσει - για μια ακόμη φορά - το σεβασμό όλου του φίλαθλου κόσμου του MotoGP.

 

Ο Dani αφού έκανε το λάθος και παρέσυρε τον Dovizioso στην Αμερική, σηκώθηκε αμέσως και αντί να πάει στη μοτοσυκλέτα του πήγε στον Ιταλό της Ducati να δει αν είναι καλά και να του ζητήσει συγγνώμη!

 

Στη συνέχεια - και καθώς οι δυο οδηγοί είχαν επιστρέψει στα γκαράζ των ομάδων τους - ο Pedrosa βγήκε και πήγε στο box της Ducati για να απολογηθεί και πάλι στον Dovizioso!

 

Αφού τον παρέσυραν εκτός πίστας σε δυο συνεχόμενους αγώνες, ο Dovi έχει πέσει στην έβδομη θέση της βαθμολογίας. Την ώρα μάλιστα που ο ίδιος έχανε βαθμούς στην Αμερική, ο ομόσταυλός του κέρδιζε την τρίτη θέση.

 

Ήταν το πρώτο βάθρο του Iannone για φέτος και οι πρώτοι του βαθμοί στο φετινό Πρωτάθλημα. Ο δεύτερος αναβάτης της εργοστασιακής ομάδας της Ducati είναι μόλις στην 11η θέση με 16β.

 

Αν χρειαζόμαστε ένα παράδειγμα για το πόσο οι νέοι κανονισμοί έχουν βοηθήσει στο να εξισορροπηθεί η κατάσταση στο φετινό grid, τουλάχιστον πίσω από τους fantastic 3 (για την ώρα), δεν θα βρούμε καλύτερο από τον Hector Barbera.

 

Αναγεννημένος, γρήγορος στον ένα γύρο αλλά και σταθερός στους αγώνες - έχει και στους τρεις Γύρους θέση μέσα στη δεκάδα - ο Barbera έχει κατορθώσει να πάρει 25β, δηλαδή μόλις 8 λιγότερους από όσους είχε όλη την περσινή σεζόν!

 

Η Suzuki κατάφερε στον προηγούμενο Γύρο να έχει και τους δυο αναβάτες της μέσα στην πεντάδα, κάτι που συνέβη για πρώτη φορά από τότε που ο κατασκευαστής επέστρεψε στο Πρωτάθλημα.

 

Η ομάδα παρέμεινε στο Τέξας για μια επιπλέον ημέρα κάνοντας ιδιωτικές δοκιμές, με τον Vinales ιδιαίτερα να «χτυπά το κεφάλι του» καθώς αποδείχτηκε ότι το πλαίσιο του 2016 - που είχε απορρίψει από τα χειμερινά τεστ - δούλεψε καλύτερα στην COTA!

 

Ο Ισπανός άσος δεν θέλει να σκέπτεται ακόμα τα μεταγραφικά καθώς πλησιάζει όλο και περισσότερο στο στόχο του, το πρώτο του βάθρο στη μεγάλη κατηγορία!

 

Η πρόοδος συνεχίζεται και στο στρατόπεδο της Aprilia. Η ομάδα, μετά τις δυο θέσεις στη δεκάδα στην Αργεντινή, είδε τον Bradl για δεύτερο συνεχόμενο αγώνα εκεί. Από την πλευρά του ο Bautista έχει πάρει βαθμούς και στους τρεις πρώτους αγώνες.

 

Στο Γύρο της Jerez θα επιστρέψει στη δράση και ο Jack Miller. Ο Αυστραλός άσος δεν είχε πάρει μέρος στον αγώνα της Αμερικής έχοντας διαγνωστεί με κάταγμα στο 5ο μετατάρσιο του δεξιού του ποδιού. 

 

Οι φωτογραφίες είναι από τον περσινό Γύρο στην Jerez.

Επόμενο άρθρο »

Ήρεμος κι έξυπνος ο Rea!

« Προηγούμενο άρθρο

Davies: Περιμέναμε πολύ!

Χορηγοί
Σχετικά άρθρα