• Search
    • Search
    • Βρες ότι χρειάζεσαι γρήγορα και απλά.
3ος Αγώνας - HΠΑ
Ο αγώνας βρίσκεται σε εξέλιξη!
Image
Η Kawasaki της team65 GREEN-MACNA
Οδηγούμε τη νέα ΖΧ10R στα Μέγαρα
Τεστ-Μοντέλα 08/10/2016 - 12:12

κείμενο: Δημήτρης Διατσίδης

Φωτογραφίες: Γιώργος Νιαουνάκης

 

Η ομάδα Kawasaki team65 GREEN-MACNA μας κάλεσε στην πίστα των Μεγάρων, στη διάρκεια του track day της Team65, για να γνωρίσουμε και να οδηγήσουμε τη νέα Kawasaki ZX10R του 2016, που είναι η μοτοσυκλέτα με την οποία ο Θάνος Σοφούλης και ο Ανδρέας Παπατριανταφύλλου θα αγωνιστούν στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Ταχύτητας. Μαζί και ο αιεθαλής Τάκης Λιναράς που φρόντισε για τις δερμάτινες φόρμες της ομάδας που προέρχονται από την Ιταλική Manca. H Ermax του Άκη Γεωργόπουλου φρόντισε για τις ζελατίνες, ο Νίκος Μουράτης φρόντισε για το πολυεστερικό κοστούμι της Sebimoto, ο Νίκος Περιστεράς φρόντισε για τα Dunlop ενώ ο μηχανικός Γιώργος Παρσωτάκης έφερε τη μοτοσυκλέτα που οδηγήσαμε στο επίπεδο να είναι έτοιμη για την πίστα, με μόνη βελτίωση στον κινητήρα ένα τελικό εξάτμισης. H Kawasaki TEOMOTO, η Ελληνική αντιπροσωπεία των ιαπωνικών μοτοσυκλετών βοήθησε επίσης σημαντικά στο να γίνει πραγματικότητα το εγχείρημα και παραβρέθηκε στην παρουσίαση.

Με 175 ίππους στον τροχό σε στοκ μορφή, η ΖΧ10 είναι από τις πιο δυνατές Superbike παραγωγής και με το τελικό εξάτμισης και τις ρυθμίσεις η ομάδα θα δει στο μέλλον που θα φτάσει το νούμερο αυτό.

Ως αίσθηση στην πίστα η δύναμη είναι εκεί εντυπωσιακή και η ταχύτητα ανεβαίνει με απίστευτο ρυθμό, χάρις και στο εκπληκτικό κιβώτιο με το quickshifter, που δουλεύει και στο ανέβασμα και στο κατέβασμα των ταχυτήτων! Τα φρένα της Brembo είναι το άλλο σημείο που μας άφησε φοβερά καλή αίσθηση και σε συνδυασμό με το απίθανο μπροστινό της Kayaba κάνουν την είσοδο στη στροφή μια ωραία υπόθεση. Σταθερή μέσα στη στροφή, χρειάστηκε μια μικρή ρύθμιση για τα κιλά μας και η έξοδος στις στροφές έγινε επίσης μια ευχάριστη διαδικασία.

Σε γενικές γραμμές η πρώτη εντύπωση από την ΖΧ της ομάδας Kawasaki team65 GREEN-MACNA είναι πολύ καλή και θεωρούμε ότι είναι από τις καλύτερες μοτοσυκλέτες που βλέπουμε αυτή τη στιγμή στις Ελληνικές πίστες.

Περισσότερα και πιο αναλυτικά στο επόμενο τεύχος του περιοδικού MOTOGP WORLD!

 

 

 

Θάνος Σοφούλης, Τάκης Λιναράς, Ανδρέας Παπατριανταφύλλου
Θάνος Σοφούλης, Τάκης Λιναράς, Ανδρέας Παπατριανταφύλλου

Επόμενο άρθρο »

Intermot 2016: Νέα Ζ900!

« Προηγούμενο άρθρο

Intermot 2016: Ninja 650

Χορηγοί
Σχετικά άρθρα