• Search
    • Search
    • Βρες ότι χρειάζεσαι γρήγορα και απλά.
5ος Αγώνας - Γαλλία (Le Mans)
Ο αγώνας βρίσκεται σε εξέλιξη!
Image
Yamaha: Ο Lorenzo στην Ducati;
Ένας αχρείαστος περισπασμός
Νέα 16/12/2016 - 17:29

Σύμφωνα με τον Lin Jarvis της Yamaha, η απόφαση του Lorenzo να πάει στην Ducati, οπωσδήποτε επηρέασε τη σεζόν του Ισπανού στους μπλε φέτος.

 

Η Yamaha υποχώρησε στις απαιτήσεις του Lorenzo ήδη πριν ξεκινήσει η σεζόν και του προσέφερε ένα συμβόλαιο για να ανανεώσει με την ομάδα για άλλα δυο χρόνια.

 

Ο Ισπανός άσος όμως αποφάσισε να δεχτεί την προσφορά της Ducati και - για πρώτη φορά στην καριέρα του στη μεγάλη κατηγορία - να αλλάξει μοτοσυκλέτα.

 

Η μετακίνηση του Lorenzo έγινε γνωστή στα μέσα Απριλίου και αυτή σήμαινε ότι είχε μπροστά του 15 Γύρους για το τέλος της σεζόν.

 

«Η σταθερότητα συχνά είναι αυτή που φέρνει αποτελέσματα. Φυσικά αυτό δεν συμβαίνει πάντα και αυτό διότι μπορεί να είσαι σταθερά κακός!»

 

«Αν όμως δεν χάνεις την αυτοσυγκέντρωσή σου και δεν έχεις κανέναν άλλον αντιπερισπασμό είναι σε γενικές γραμμές καλό, διότι για να κερδίζεις σε αυτό το επίπεδο, χρειάζεται όλα να βαίνουν καλώς».

 

«Επομένως το γεγονός ότι ο Jorge αποφάσισε τόσο νωρίς - μέσα στη σεζόν - να φύγει, είναι δύσκολο να εκτιμήσει κανείς τι επιρροή είχε. Είναι όμως περισπασμός. Δεν υπάρχει αμφιβολία επ’ αυτού».

 

Οι καιρικές συνθήκες, ή καλύτερα οι μεικτές καιρικές συνθήκες, ήταν ο μεγαλύτερος εχθρός του Lorenzo και φέτος.

 

Ωστόσο ο Lin Jarvis παραμένει ακάθεκτος στην άποψή του, ότι η συμφωνία του Ισπανού με την Ducati ήταν ένας αχρείαστος περισπασμός τόσο για τον ίδιο, όσο και για την ομάδα του.

 

«Ενδεχομένως το 95% του μυαλού σου είναι στη δουλειά που πρέπει να κάνεις, όμως υπάρχει ένα 5% που σκέφτεται το μέλλον, κοιτάζοντας την Ducati, βλέποντας πράγματα...».

 

«Έτσι δεν μπορώ να πω ποια ήταν η άμεση επιρροή, αλλά σίγουρα είναι πιο εύκολο για την ομάδα να δουλέψει ξέροντας ότι και του χρόνου ο αναβάτης θα είναι εκεί. Και το ίδιο ισχύει για τον οδηγό».

 

«Πάντως οι οδηγοί μας ήταν στη δεύτερη και τρίτη θέση κι επομένως μπορώ να πω ότι είχαμε μια καλή σεζόν, παρά την αλλαγή αυτή».

Επόμενο άρθρο »

Απόλαυση στο... Χώμα!

« Προηγούμενο άρθρο

Lorenzo: Τα φτεράκια επικίνδυνα;

Χορηγοί
Σχετικά άρθρα