• Search
    • Search
    • Βρες ότι χρειάζεσαι γρήγορα και απλά.
6ος Αγώνας - Καταλωνία (Montmelo)
Ο αγώνας βρίσκεται σε εξέλιξη!
Image
MotoGP: Οριστική λίστα συμμετοχών
24 οι οδηγοί για το 2018
Νέα 26/02/2018 - 12:54

Οριστικοποιήθηκε η λίστα συμμετοχών της μεγάλης κατηγορίας για τη σεζόν του 2018, με 24 αναβάτες να είναι οι κανονικές συμμετοχές.

 

Έξι είναι οι κατασκευαστές που συνεχίζουν στην MotoGP, με την Honda να έχει πάρει το Πρωτάθλημα τα δυο προηγούμενα χρόνια.

 

Τα άλλα πέντε εργοστάσια είναι η Ducati, η Yamaha, η ΚΤΜ, η Suzuki και η Aprilia.

 

Οι αριθμοί είναι μοιρασμένοι ανάμεσα στους 24 αναβάτες της κατηγορίας, με 12 από αυτούς να είναι εργοστασιακοί και 12 δορυφορικοί.

 

Εδώ πάντως να σημειώσουμε ότι οι οδηγοί της Aprilia θεωρούνται στα χαρτιά δορυφορικοί, μιας και το εργοστάσιο αγωνίζεται έχοντας εξαγοράσει τη θέση της (δορυφορικής) ομάδας του Gresini.

 

Για φέτος θα έχουμε οχτώ μοτοσυκλέτες της Ducati, με αιχμή του δόρατος για τους κόκκινους τον Andrea Dovizioso που λίγο έλειψε πέρυσι να πάρει τον 1ο του Τίτλο στην κατηγορία.

 

Έξι είναι οι μοτοσυκλέτες της Honda, με τον Marc Marquez να ξεχωρίζει στο στρατόπεδο του κατασκευαστή και δικαίως, μιας και ο 25χρονος άσος έχει 4 Τίτλους τα τελευταία 5 χρόνια!

 

Η Yamaha θα είναι και πάλι με τέσσερεις μοτοσυκλέτες της, με το μεγάλο όνομα στην ομάδα να μην είναι άλλο από αυτό του Valentino Rossi που συνεχίζει στα 39 του να παλεύει για τις πρώτες θέσεις.

 

Τέλος, από δυο μοτοσυκλέτες - για μια ακόμη χρονιά - θα έχουν οι άλλοι τρεις κατασκευαστές.

Επόμενο άρθρο »

Ανανέωσε και ο Marquez!

« Προηγούμενο άρθρο

Ο Aspar στη θέση της Tech3;

Χορηγοί
Σχετικά άρθρα