• Search
    • Search
    • Βρες ότι χρειάζεσαι γρήγορα και απλά.
6ος Αγώνας - Καταλωνία (Montmelo)
Ο αγώνας βρίσκεται σε εξέλιξη!
Image
Qatar Test Ημ. 2: Τελικοί χρόνοι
4 κατασκευαστές στην 4άδα, 1ος ο Iannone!
Νέα 02/03/2018 - 20:41

Με τον 45ο και τελευταίο του γύρο, ο Andrea Iannone - ο αναβάτης της Suzuki - κατάφερε να πάρει την πρώτη θέση σήμερα, στις δοκιμές του Qatar.

 

Μάλιστα στο τέλος έκανε και μια προσομοίωση Αγώνα διάρκειας 14 γύρων και παρά το ότι στα μισά περίπου έκανε ένα λάθος, ήταν σταθερός στο 1:55.

 

Ο Ιταλός σταμάτησε το χρονόμετρο στο 1:54.586 και ήταν περίπου τέσσερα δέκατα κάτω από το ρεκόρ πίστας (1:54.927) που έχει από το ’16 ο Jorge Lorenzo.

 

Με το χρόνο αυτό άφησε στη δεύτερη θέση τον πρώην του ομόσταυλο στην Ducati, τον Andrea Dovizioso, ο οποίος δεν είχε περιθώρια αντίδρασης.

 

Ο λόγος ήταν ότι είχε ολοκληρώσει το πρόγραμμά του για σήμερα και ήταν στο γκαράζ της ομάδας του όταν ο Iannone του έπαιρνε την πρωτιά.

 

Και ο Dovi έκανε προσομοίωση στο τέλος, διάρκειας 12 γύρων και ήταν πολύ καλός με σταθερούς χρόνους στο 1:55 και δυο γύρους στο 1:54, συμπεριλαμβανομένου και του καλύτερού του.

 

Οι δυο Ιταλοί κράτησαν πίσω τους τον Marc Marquez και την Honda που ήταν ανεβασμένος σήμερα, με τη διαφορά του από την κορυφή στα 0.167’’.

 

Ο 25χρονος Παγκόσμιος Πρωταθλητής δεν απέφυγε μια πτώση προς το τέλος της δεύτερης ημέρας δοκιμών.

 

Μετά τις Suzuki, Ducati και Honda, ήταν η σειρά της Yamaha να έχει μια δική της μοτοσυκλέτα στις πρώτες θέσεις.

 

Αυτή ήταν και πάλι του Johann Zarco, που πλέον δεν αποτελεί είδηση όταν είναι γρηγορότερος από τους εργοστασιακούς της Movistar Yamaha.

 

Ο Γάλλος έχει μια μοτοσυκλέτα σχεδόν ίδια με των Rossi-Vinales, χωρίς όμως τον νέο κινητήρα που δίνει καλύτερη επιτάχυνση και βελτιωμένη τελική.

 

Και πάλι όμως κατάφερε να είναι περίπου δυο δέκατα πιο γρήγορος από τον Vinales και σχεδόν μισό δευτερόλεπτο από τον Valentino Rossi.

 

Ο Zarco δοκίμασε νωρίς να κάνει μια προσομοίωση, σε υψηλές θερμοκρασίες, αλλά κατάφερε να έχει σταθερότητα στο 1:56.

 

Στην πέμπτη θέση είναι ο Alex Rins που συνεχίζει σταθερά την πρόοδό του κι έχει βάλει γερή υποψηφιότητα για την έκπληξη της χρονιάς φέτος.

 

Ο Rins έκανε σύντομες εξόδους στην πίστα κι έβγαζε καλούς χρόνους, ενώ στο τέλος ήρθε και το 1:54.967 που ήταν μόλις 40χιλ πάνω από το ρεκόρ πίστας.

 

Ο Ισπανός ήταν περίπου τέσσερα δέκατα πιο αργός από τον ομόσταυλό του στην 1η θέση και 25χιλ ταχύτερος από τον Cal Crutchlow.

 

Ο Βρετανός οδηγός της LCR Honda ήταν και ο τελευταίος με χρόνο κάτω από το 1:55, ενώ λίγο πιο πίσω του ήταν ο Maverick Vinales.

 

Ο Vinales είχε τον 7ο καλύτερο χρόνο, με τη διαφορά του από την κορυφή να είναι κάτω από μισό δευτερόλεπτο!

 

Ο Danilo Petrucci ανέβασε την GP18 του στην 8η θέση, με τον Jack Miller να είναι ένατος και μόλις ο δεύτερος δορυφορικός στη δεκάδα.

 

Ο Dani Pedrosa είχε τον 10ο καλύτερο χρόνο μπροστά από τον Valentino Rossi και τον Aleix Espargaro (Aprilia) που ακολουθούν.

 

Εντυπωσιακός και πάλι ο Takaaki Nakagami, ήταν ο καλύτερος από τους νεοφερμένους στην πίστα και μάλιστα κατάφερε να είναι μπροστά από τον Jorge Lorenzo.

 

Ο Ισπανός με την Ducati του (και κάτοχος του απόλυτου χρόνου και του ρεκόρ πίστας για το Qatar) ήταν μόλις 14ος και ο τελευταίος με διαφορά στο δευτερόλεπτο από τον πρώτο.

 

Τέλος, να σημειώσουμε ότι έχουμε είδηση στον τομέα των τελικών, καθώς ο νέος κινητήρας της Honda έδειξε σήμερα τα «δόντια» του.

 

Σε μια πίστα που η Ducati μας έχει συνηθίσει να ξεπερνά εύκολα τα 340χλμ/ώρα - όπως έκαναν σήμερα οι Dovi/Lorenzo/Petrux - η Honda είχε απάντηση!

 

O Marquez έγραψε 341.7χλμ/ώρα με τον νέο κινητήρα της RC213V, μόλις ένα χιλιόμετρο την ώρα πιο αργός από την GP18 του Dovizioso.

 

Μάλιστα ο Cal Crutchlow ισοφάρισε σε τελική τις Ducati των Dovizioso και Petrucci που έκαναν 342.8χλμ/ώρα και ήταν οι τρεις πιο γρήγορες μοτοσυκλέτες στην πίστα σήμερα!

Επόμενο άρθρο »

Rossi: Είμαστε ακόμα στο ‘17

« Προηγούμενο άρθρο

Έφυγε ο Luigi Taveri στα 88

Χορηγοί
Σχετικά άρθρα