• Search
    • Search
    • Βρες ότι χρειάζεσαι γρήγορα και απλά.
6ος Αγώνας - Καταλωνία (Montmelo)
Ο αγώνας βρίσκεται σε εξέλιξη!
Image
Qatar: Η συνέντευξη τύπου
Όλα ξεκινούν από την έρημο!
Νέα 15/03/2018 - 20:00

Λίγες ώρες έμειναν για τα πρώτα ελεύθερα δοκιμαστικά του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος Ταχύτητας Μοτοσυκλετών και επίσημα ο 1ος Γύρος ξεκίνησε με την καθιερωμένη συνέντευξη τύπου.

 

Εκεί βρέθηκαν έξι οδηγοί, ο Παγκόσμιος Πρωταθλητής Marc Marquez, ο δευτεραθλητής Andrea Dovizioso, το δίδυμο της Yamaha Rossi-Vinales και οι Zarco/Iannone.

 

Όλοι τους δυνατά ονόματα για το φετινό Πρωτάθλημα και ο Valentino Rossi έδωσε τη δική του εκτίμηση για τη φετινή σεζόν:

 

«Αυτή είναι η πιο ισορροπημένη σεζόν ποτέ», σχολίασε ο Ιταλός θρύλος που μόλις πριν λίγες ώρες ανακοίνωνε την ανανέωση του συμβολαίου του με την Movistar Yamaha.

 

«Κοιτάζω τους χρόνους στο τεστ εδώ και το λιγότερο  όλοι εμείς εδώ, συν τους Pedrosa, Rins, Crutchlow, Petrucci μπορούν να παλέψουν στην αρχή. Φυσικά με τον καιρό θα μένουν λιγότεροι, αλλά είναι πολλοί αυτοί με πιθανότητα νίκης στον πρώτο Αγώνα».

 

Ο Marquez από την άλλη δεν θέλησε να κάνει προβλέψεις, όταν οι αναβάτες ρωτήθηκαν για το ποιοί πιστεύουν ότι θα διεκδικήσουν τον Τίτλο. Ο λόγος;

 

«Πέρυσι είχα πει τέσσερα ονόματα και μέσα σ’ αυτά δεν ήταν ο Dovi! Έτσι είναι αδύνατον να κάνεις προβλέψεις. Σίγουρα όλοι όσοι είναι εδώ... αλλά πιστεύω στον εαυτό μου».

 

Από την άλλη ο Dovi θα κάνει ό,τι μπορεί για να ολοκληρώσει αυτό που δεν πέτυχε πέρυσι, να πάρει δηλαδή τον Τίτλο.

 

«Είμαστε όλοι πολύ κοντά», τονίζει ο Ιταλός. «Το λιγότερο 5-6 είναι αυτοί που μπορούν να παλέψουν για τον Τίτλο. Τα πάντα μπορούν να συμβούν».

 

Και σίγουρα τα τελευταία χρόνια είναι ο Marc Marquez αυτός που παίρνει συνήθως τους Τίτλους, όμως «...αλλά νομίζω ότι το Πρωτάθλημα είναι τελείως ανοιχτό».

 

Για τον Zarco όμως, τα πράγματα είναι περισσότερο ξεκάθαρα, καθώς ένας είναι ο οδηγός που αποτελεί το σημείο αναφοράς.

 

«Είναι ο Marc... αυτόν πρέπει να κερδίσουμε για τον Τίτλο κι αυτό επειδή - για την ώρα - είναι ο πιο σταθερός».

 

Τη δική του μάχη, στη δεύτερή του σεζόν με την Yamaha, θα δώσει και ο Maverick Vinales, ο οποίος παρά τις δυσκολίες θέλησε να περάσει μια νότα αισιοδοξίας και στη συνέντευξη τύπου.

 

«Είναι δύσκολο να πω ποιοί θα είναι οι διεκδικητές... όλοι εδώ που είμαστε σίγουρα, συν 2-3 ακόμα. Φέτος όλοι είμαστε ακόμα πιο κοντά και πρέπει να είσαι έτοιμος».

 

Ποιά ήταν η γνώμη του Andrea Iannone για το ποιός μπορεί να διεκδικήσει τον Τίτλο φέτος;

 

«Όλοι οι εργοστασιακοί και κάποιοι από τις δορυφορικές ομάδες, όπως ο Petrucci ή ο Zarco. Σίγουρα θα είναι εκεί και θα παλεύουν για τις πρώτες θέσεις».

 

Αυτές ήταν μερικές από τις τοποθετήσεις των οδηγών στη συνέντευξη τύπου, με το ενδιαφέρον να στρέφεται στις αυριανές ΕΔ. Δείτε εδώ όλο το πρόγραμμα του τριημέρου.

Επόμενο άρθρο »

Έτοιμη η Michelin για την νέα σεζόν των MotoGP

« Προηγούμενο άρθρο

Πρεμιέρα για το MotoGP

Χορηγοί
Σχετικά άρθρα