• Search
    • Search
    • Βρες ότι χρειάζεσαι γρήγορα και απλά.
3ος Αγώνας - HΠΑ
Ο αγώνας βρίσκεται σε εξέλιξη!
Image
Σχεδόν σε κάθε Αγώνα
Θα πρέπει ο Vinales να κερδίζει τον Rossi!
Νέα 16/01/2019 - 13:23

Ο στόχος του Maverick Vinales για το 2019 – τουλάχιστον σύμφωνα με τον Wayne Rainey – είναι να κερδίζει σχεδόν σε κάθε Αγώνα τον Valentino Rossi!

 

O Vinales έχει 4 νίκες και 6 pole positions στα δυο χρόνια που αγωνίζεται με την Yamaha κι ενώ το ’17 πέρασε τον Rossi στη βαθμολογία, δεν έκανε το ίδιο και πέρυσι.

 

Ο ίδιος ο Rainey παραδέχεται ότι μέχρι στιγμής ο Vinales δεν έχει ανταποκριθεί στις προσδοκίες του, ωστόσο θεωρεί ότι με μια ανταγωνιστική Μ1 μπορεί να παλέψει για τον Τίτλο φέτος.

 

«Για να είμαι ειλικρινής, περίμενα περισσότερα από τον Maverick», σχολίασε ο Αμερικανός Πρωταθλητής το 1990, 1991 και 1992 (όλα με Yamaha).

 

«Πίστευα ότι θα ήταν πιο σταθερός, αλλά είναι νέος ακόμα και μαθαίνει. Τα δύσκολα χρόνια που πέρασε τον έκαναν πιο δυνατό κι αν η Yamaha φέρει μια ανταγωνιστική μοτοσυκλέτα, θα είναι έτοιμος».

 

«Είναι ταχύς και έχει εμπιστοσύνη στον εαυτό του όταν όλα πάνε καλά. Δυσκολεύεται όταν οι ρυθμίσεις δεν είναι σωστές και πιέζει τη μοτοσυκλέτα του να κάνει κάτι που δεν του βγαίνει φυσικά».

 

«Εκεί ακριβώς είναι που ο Rossi είναι καλός: ακόμα κι αν η μοτοσυκλέτα του δεν είναι καλή, μπορεί να κάνει τη διαφορά».

 

«Αυτή είναι μια από τις αδυναμίες του Vinales, αλλά τώρα πρέπει ν’ αρχίζει να παίρνει αποτελέσματα, πρέπει ν’ αρχίζει να κερδίζει τον Rossi σχεδόν σε κάθε Αγώνα».

 

Πέρυσι, σε αρκετούς Αγώνες είχε γίνει φανερό ότι ο Vinales δυσκολεύεται στο πρώτο μισό, ενώ ανεβάζει πολύ στροφές στο δεύτερο.

 

«Ο Maverick δεν είναι καλός στο πρώτο μέρος του Αγώνα, στους πρώτους 5 γύρους που είναι και οι πιο σημαντικοί. Πρέπει να βελτιωθεί εκεί κι αυτό θα γίνει με εμπειρία».

 

«Θα δούμε αν θα είναι βελτιωμένος σ’ αυτό το κομμάτι κι αν τα καταφέρει, τότε θα είναι ακόμα μεγαλύτερη απειλή για τον Τίτλο».

Επόμενο άρθρο »

O Rossi στο Dakar;

« Προηγούμενο άρθρο

Redding: Το μόνο που εύχομαι...

Χορηγοί
Σχετικά άρθρα