• Search
    • Search
    • Βρες ότι χρειάζεσαι γρήγορα και απλά.
4ος Αγώνας - Ισπανία (Jerez)
Ο αγώνας βρίσκεται σε εξέλιξη!
Image
MotoGP: Ανανέωσε το Silverstone
Για έναν ακόμη χρόνο
Νέα 08/05/2019 - 12:36

Μετά την επισημοποίηση της αναγγελίας ήδη από τον περασμένο Μάρτιο, ότι η πίστα του Silverstone θα ασφαλτοστρωθεί εκ νέου, έγινε γνωστό ότι η πίστα ανανέωσε για ένα ακόμα χρόνο το συμβόλαιό της με το MotoGP.

 

Έτσι, η Βρετανική πίστα θα είναι στη Ημερολόγιο μέχρι, τουλάχιστον, το 2021.

 

Πέρυσι ο Αγώνας στο Silverstone δεν έγινε ποτέ, καθώς η καινούργια άσφαλτος της πίστας κρατούσε νερό και δεν το έδιωχνε όπως θα έπρεπε.

 

Έτσι, οι άνθρωποι της πίστας – για να κρατήσουν το GP – συμφώνησαν και θα περάσουν και πάλι καινούργια άσφαλτο.

 

Αυτή τη φορά τις εργασίες θα τις αναλάβει άλλη εταιρεία και όχι η Aggregate Industries, ενώ συμβουλευτικό ρόλο έχει αναλάβει και ο γνωστός  σχεδιαστής, Jarno Zaffelli.

 

«Η επέκταση του συμβολαίου είναι καταπληκτικά νέα για όλους εμάς εδώ, στο Silverstone», σχολίασε ο Managing Director της πίστας, Stuart  Pringle.

 

«Αυτό μας επιτρέπει να σχεδιάζουμε μακροπρόθεσμα για το μέλλον του MotoGP, αλλά και των άλλων Πρωταθλημάτων στους δυο τροχούς, στην πίστα μας».

 

Θυμίζουμε ότι το Silverstone είναι το Βρετανικό GP από το 2010 στο Ημερολόγιο Αγώνων του MotoGP.

 

Τα τελευταία χρόνια, η θέση του είχε απειληθεί από τη Circuit of Wales η κατασκευή της οποίας καθυστερούσε συνεχώς, μέχρι που εν τέλει ακυρώθηκε οριστικά.

 

«Η επέκταση του συμβολαίου με την πίστα του Silverstone, αποτελεί δείγμα εμπιστοσύνης ότι η πίστα μπορεί να φιλοξενήσει με επιτυχία Αγώνα MotoGP».

 

«Θα βοηθήσουμε σε ό,τι αλλαγές πρέπει να γίνουν στην άσφαλτο, μετά τα όσα έγιναν το 2018», σχολίασε από την πλευρά του ο CEO της Dorna, Carmelo Ezpeleta.

 

Το Silverstone φιλοξενεί και Αγώνα της F1, όμως το συμβόλαιο της πίστας λήγει φέτος και ακόμα δεν έχει ανανεωθεί.

Επόμενο άρθρο »

Video: MotoGP Jerez 2019

« Προηγούμενο άρθρο

Ντεμπούτο Dovi στο DTM

Χορηγοί
Σχετικά άρθρα