• Search
    • Search
    • Βρες ότι χρειάζεσαι γρήγορα και απλά.
3ος Αγώνας - HΠΑ
Ο αγώνας βρίσκεται σε εξέλιξη!
Image
Παλληκαρήσια 4η και 5η θέση για τον Σπύρο-Μάριο Φουρθιώτη
Στον 2ο Γύρο του Ιταλικού Πρωταθλήματος CIV Junior
Νέα 15/05/2019 - 15:54
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
 

Στην πίστα της Modena βρέθηκε ο Σπύρος-Μάριος Φουρθιώτης στις 11 και 12 Μαΐου, για τον δεύτερο Αγώνα του CIN Junior. Ο νεαρός Έλληνας αθλητής από την Κω, έλαβε  μέρος στην κατηγορία Ohvale 160. Έχοντας ξεπεράσει το ισχυρό σοκ από τη σφοδρή του πτώση στον προηγούμενα γύρο, ο Fourquez28 – όπως είναι γνωστός στην Ελλάδα – μπήκε δυνατά στα πρώτα ελεύθερα και στις κατατακτήριες δοκιμές, παρά τις άσχημες καιρικές συνθήκες και τη δυνατή βροχή.

Αν και ο ίδιος έδειχνε διάθεση, εν τούτοις το στήσιμο της μοτοσυκλέτας του δεν ήταν το ιδανικό. Ως εκ τούτου, οι χρόνοι δεν ήταν καλοί και ο Σπύρος-Μάριος θα ξεκινούσε τους δυο αγώνες από την 12η θέση. Λίγο πριν τους αγώνες, η ομάδα κατάφερε να βρει λύσεις με το set-up της μοτοσυκλέτας και αμέσως η εικόνα του Σπύρου-Μάριου Φουρθιώτη βελτιώθηκε σε σημαντικό βαθμό.

Μεταμορφωμένος προς το καλύτερο, έκανε εκπληκτική εκκίνηση στον πρώτο αγώνα κερδίζοντας αρκετές θέσεις μέχρι την πρώτη στροφή της πίστας. Ούτε οι αντίπαλοι μπροστά του, αλλά ούτε και η βροχή έκαμψαν την αποφασιστικότητα του Έλληνα αναβάτη.

Με δυνατό ρυθμό και εντυπωσιακές προσπεράσεις, κατάφερε να κερδίζει συνεχώς έδαφος και έφτασε στο γκρουπ των οδηγών που πάλευαν για την 4η θέση. Εκεί καθυστέρησε να περάσει έναν από τους αντιπάλους του, χάνοντας χρόνο και μαζί την ευκαιρία να πάρει το πρώτο του βάθρο για φέτος.

Ένα βάθρο που το άξιζε με βάση τη συνολική του εικόνα, μιας και ο ρυθμός του μέσα στην πίστα ήταν πολύ δυνατός και σε χρόνους ήταν πιο γρήγορος από τον οδηγό που ανέβηκε στην τρίτη θέση του βάθρου, στον οποίο «έριχνε» ως και ένα δευτερόλεπτο στο γύρο!

Εξίσου δυνατή ήταν η εκκίνησή του και στο δεύτερο αγώνα. Ήταν φανερό ότι ο Fourquez28 ένοιωθε άνετα πάνω στη μοτοσυκλέτα του με τις αλλαγές που έκανε η ομάδα και σύντομα βρέθηκε και πάλι να δίνει τη μάχη για την 4η θέση, απέναντι σε έναν Ιταλό που είχε ξεκινήσει από τη δεύτερη σειρά της εκκίνησης.

Οι δυο τους έδωσαν σκληρές μάχες και πρόσφεραν ωραίο θέαμα, με τον Σπύρο-Μάριο να κάνει τους δυο καλύτερους γύρους του στο τέλος, ωστόσο δεν κατάφερε – για 39 χιλιοστά – να επικρατήσει του αντιπάλου του.

 

Σπύρος-Μάριος Φουρθιώτης #28 (4ος και 5ος)

«Δυστυχώς δεν είχα καλή αίσθηση στις κατατακτήριες και αυτό υπονόμευσε την προσπάθειά μου να ξεκινήσω από όσο πιο μπροστά γινόταν τους αγώνες. Πάντως η ομάδα μου αντέδρασε γρήγορα και μου έδωσε μια εξαιρετική μοτοσυκλέτα, με την οποία κατάφερα να παλέψω και στον πρώτο αγώνα ειδικά, να φτάσω μια ανάσα από το βάθρο. Με την ευκαιρία αυτή, θέλω να ευχαριστήσω όλους τους χορηγούς μας, αλλά και όλους τους Έλληνες, για τη συνεχιζόμενη υποστήριξή τους».

Επόμενο άρθρο »

Dovi: Στη θεωρία;

« Προηγούμενο άρθρο

Video με τον Quartararo

Χορηγοί
Σχετικά άρθρα