• Search
    • Search
    • Βρες ότι χρειάζεσαι γρήγορα και απλά.
4ος Αγώνας - Ισπανία (Jerez)
Ο αγώνας βρίσκεται σε εξέλιξη!
Image
CIV Junior: 10ος ο Βασίλης Παντελεάκης
Στο δεύτερο Αγώνα της σεζόν
Νέα 16/05/2019 - 16:14

Η πίστα της Modena φιλοξένησε το δεύτερο αγώνα του Ιταλικού Πρωταθλήματος CIV Junior, την Κυριακή 12 Μαΐου, με τον Βασίλη Παντελεάκη να αγωνίζεται στην κορυφαία κατηγορία MiniGP50. Οι καιρικές συνθήκες δεν ήταν οι καλύτερες δυνατές, με τη βροχή να πέφτει σχεδόν ασταμάτητα για όλο το διάστημα της ημέρας.

Το επίπεδο του ανταγωνισμού στην κορυφαία αυτή κατηγορία είναι πολύ υψηλό και ανά διαστήματα θύμιζε τις μάχες με το χρονόμετρο της κατηγορίας Moto3 του παγκοσμίου πρωταθλήματος.

Στις κατατακτήριες ο Βασίλης είχε από την αρχή καλή αίσθηση πάνω στη μοτοσυκλέτα του και κατάφερε να κάνει χρόνο στο 1:24,736 που ήταν ο 10ος καλύτερος της ημέρας, ανάμεσα σε 19 οδηγούς. Χαρακτηριστικό του επιπέδου της συγκεκριμένης κατηγορίας, είναι το γεγονός ότι η διαφορά του 2ου από τον 10ο ήταν λίγο πάνω από μισό δευτερόλεπτο!

Έχοντας μια άρτια στημένη μοτοσυκλέτα από την καινούργια του ομάδα, ο Βασίλης Παντελεάκης πήρε θέση στην εκκίνηση του πρώτου αγώνα, έτοιμος να δώσει τον καλύτερό του εαυτό. Ωστόσο η ατυχία «χτύπησε» την πόρτα του Έλληνα αναβάτη, καθώς ένα βραχυκύκλωμα στη μοτοσυκλέτα του δεν του επέτρεψε καν να ξεκινήσει.

Αυτό αποδείχθηκε κομβικό σημείο, καθώς η ψυχολογία του Βασίλη έπεσε αρκετά. Στον δεύτερο αγώνα δεν αντιμετώπισε κάποιο πρόβλημα, αλλά η άσχημη ψυχολογία του δεν τον άφησε να δείξει το πραγματικό του πρόσωπο. Παρ’ όλα αυτά πάλεψε και κράτησε την 10η θέση, παίρνοντας σημαντικούς βαθμούς για τη συνέχεια του πρωταθλήματος.

Βασίλης Παντελεάκης #3

 

«Από την πρώτη στιγμή μου άρεσε η πίστα της Modena, στην οποία και αγωνιζόμουν για πρώτη φορά στην καριέρα μου. Ένοιωθα καλά πάνω στη μοτοσυκλέτα και στις κατατακτήριες πραγματικά το χάρηκα πολύ με τις δυνατές μάχες που δώσαμε με τους συναθλητές μου. Οι διαφορές ήταν πολύ μικρές κι έχασα τη δεύτερη σειρά της εκκίνησης για μερικά δέκατα. Στον αγώνα όμως όλα άλλαξαν. Η βροχή μας δημιούργησε πρόβλημα κι ένα μπουζί βραχυκύκλωσε, κάτι που οδήγησε σε μια αναγκαστική εγκατάλειψη. Από εκεί και πέρα δεν είχα τη σωστή ψυχολογία και σίγουρα η 10η θέση δεν είναι αυτή που αντικατοπτρίζει τις πραγματικές μας δυνατότητες. Θα προσπαθήσω να δουλέψω για να βελτιώσω και αυτό το κομμάτι της αγωνιστικής μου καριέρας. Θέλω να ευχαριστήσω την οικογένειά μου, τους χορηγούς μας, τους φίλους και όλους εσάς που με στηρίζετε. Θα παλέψω για ένα καλύτερο αποτέλεσμα στον επόμενο αγώνα, που θα γίνει στις 16 Ιουνίου».

 

Επόμενο άρθρο »

Le Mans Moto3: ΕΔ1

« Προηγούμενο άρθρο

Rossi: Μια πίστα που μ’ αρέσει!

Χορηγοί
Σχετικά άρθρα