• Search
    • Search
    • Βρες ότι χρειάζεσαι γρήγορα και απλά.
5ος Αγώνας - Γαλλία (Le Mans)
Ο αγώνας βρίσκεται σε εξέλιξη!
Image
Silverstone MotoGP: Αγώνας
ΤΡΟΜΕΡΗ νίκη του Rins επί του Marquez!
Νέα 25/08/2019 - 16:18

Ένα επικό φινάλε στον Αγώνα του Silverstone είχαμε πριν από λίγα λεπτά, με τον Alex Rins να παίρνει μια ΦΟΒΕΡΗ νίκη στο τέλος για 13χιλ!!

 

Ο Αγώνας ξεκίνησε με ένα λάθος του Fabio Quartararo που έπεσε, ενώ κοντά του ήταν και ο Andrea Dovizioso που δεν κατάφερε να αποφύγει την άσχημη πτώση.

 

Ενδεχομένως να έχει τραυματιστεί μάλιστα ο Dovi, καθώς μεταφέρθηκε αμέσως στο Ιατρικό Κέντρο της πίστας.

 

Έτσι, με δυο από τους πιο δυνατούς οδηγούς εκτός, έμειναν μπροστά οι Marquez, Rins και Valentino Rossi.

 

Ο τελευταίος όσο ήταν φρέσκα τα ελαστικά του άντεξε και ήταν στη μάχη για το βάθρο, σύντομα όμως τον έφτασε και τον ξεπέρασε ο Vinales.

 

Ο Maverick για μια ακόμη φορά ήταν από τους πιο γρήγορους οδηγούς στην πίστα στο δεύτερο μισό, αλλά δεν έκανε τόσο καλή εκκίνηση όσο θα ήθελε από την 6η θέση του grid.

 

Έτσι βρέθηκε να έχει μεγάλη διαφορά από τους δυο πρώτους, όταν κατάφερε να περάσει τον Valentino Rossi.

 

Στους τελευταίους 6-7 γύρους οι τρεις πρώτοι, Marquez-Rins-Vinales ήταν στα 2:00, όταν οι άλλοι «γύριζαν» στο 2:01.

 

Το φινάλε ήταν συγκλονιστικό!! Ο Vinales πλησίασε λίγο τους δυο μπροστά, αλλά τελικά δεν μπόρεσε να κυνηγήσει τη νίκη.

 

Μπροστά οι μάχες του Marquez με τον Rins ήταν φανταστικές! Λάθη έγιναν και από τους δυο οδηγούς, σε μια χορταστική και θεαματική μάχη που θα μείνει στην ιστορία!

 

Ο Rins δυο γύρους πριν το τέλος έκανε λάθος και βγήκε στην πράσινη γραμμή. Κράτησε όμως τη ψυχραιμία του και επέστρεψε δριμύτερος στον τελευταίο γύρο!

 

Τα έδωσε όλα, πίεσε ακόμα περισσότερο στο τελευταίο κομμάτι (εκεί που ήταν λίγο καλύτερος από τον Marc) και στην τελευταία στροφή πήρε μια τεράστια νίκη!

 

Ο Marquez έκανε ένα μικρό λαθάκι στην έξοδο της 18, ο Rins κράτησε τη γραμμή του και στην εσωτερική του αντιπάλου του πήρε τη νίκη για 13χιλ!

 

Πραγματικά συγκλονιστικός σήμερα ο Rins και του αξίζουν πολλά συγχαρητήρια, όπως συγχαρητήρια έσπευσε να του δώσει και ο Marquez.

 

Ο τελευταίος είπε ότι σκεφτόταν τον Τίτλο περισσότερο, αλλά σίγουρα δεν του άρεσε που έχασε με αυτόν τον τρόπο ένα δεύτερο συνεχόμενο Αγώνα.

 

Ωστόσο ο Τίτλος είναι σχεδόν δικός του, μιας και μετά την πτώση του Dovi (που παραμένει 2ος στη βαθμολογία) η μεταξύ τους διαφορά είναι στους 78β.

 

Μοναχικό Αγώνα έκανε στην 4η θέση ο Rossi, αλλά και 11’’ σχεδόν μακριά από το βάθρο, ενώ την 5άδα έκλεισε κάνοντας ωραίο Αγώνα ο Franco Morbidelli.

 

Στον Αγώνα όλοι σχεδόν έβαλαν σκληρά ελαστικά μπροστά και πίσω, ενώ οι συνθήκες ήταν υπέροχες με 32ο C στον αέρα και 43ο C κατά μέσο όρο στην άσφαλτο.

 

Τα τελευταία νέα για την κατάσταση της υγείας του Dovi, αναφέρουν ότι ο Ιταλός δεν έχει κάποιο σπάσιμο.

 

Ωστόσο οι γιατροί φοβούνται για το πολύ δυνατό χτύπημα στο κεφάλι του, το οποίο μάλιστα του προκάλεσε προσωρινή απώλεια μνήμης.

 

Ο Dovizioso έχει μεταφερθεί στο πλησιέστερο νοσοκομείο, στην πόλη του Coventry, για περαιτέρω εξετάσεις.

Επόμενο άρθρο »

Silverstone Moto2: Αγώνας

« Προηγούμενο άρθρο

Silverstone Moto3: Αγώνας

Χορηγοί
Σχετικά άρθρα