• Search
    • Search
    • Βρες ότι χρειάζεσαι γρήγορα και απλά.
3ος Αγώνας - HΠΑ
Ο αγώνας βρίσκεται σε εξέλιξη!
Image
Με 3 πρωταθλήματα, 16 νίκες και 33 βάθρα για το 2019
Γιόρτασε η Yamaha τα 50 χρόνια.
Νέα 15/10/2019 - 20:41

Δελτίο Τύπου


 

YAMAHA RACING HELLAS

50 years in Greece - 50 years Racing - 50 years Championships!

 

 

 

Στο Αυτοκινητοδρόμιο των Μεγάρων διαδραματίστηκε η τελευταία πράξη του φετινού Πανελλήνιου Πρωταθλήματος Ταχύτητας για το 2019. Mε 3 πρωταθλήματα, 16 νίκες & 33 συνολικά παρουσίες στο βάθρο, μας δόθηκε η καλύτερη ευκαιρία για να γιορτάσουμε τα 50 χρόνια συνεχούς παρουσίας της Yamaha στην Ελληνική αγορά!

Σε έναν ειδικά διαμορφωμένο χώρο μέσα στα paddock, οι επισκέπτες μας μπορούσαν να παρακολουθήσουν όλη την ένταση του τελικού ενώ στα διαλείμματα είχαν την ευκαιρία να απολαύσουν μουσική, κεράσματα και να δουν από κοντά τα κορυφαία μας YZF-R1, YZF- R6 αλλά και τα ιστορικά μας ΟW-01 και ΤΖ 250, με το τελευταίο να πρωταγωνιστεί ακόμα και σήμερα!

Mε αιχμή του δόρατος τις μοτοσυκλέτες της οικογένειας YZF-R, με τις αποδεδειγμένες απόλυτες επιδόσεις αλλά και την αξιοπιστία, οι αναβάτες της Yamaha κατέβηκαν πανέτοιμοι για τους δυο τελευταίους αγώνες της χρονιάς.

.

 

SBK

Back to Back Champions!!

Στη μεγάλη κατηγορία ο συνδυασμός Υamaha YZF-R1 και Σωτήρης Μπεγνής δεν άφησε σε κανέναν περιθώρια για αμφισβήτηση. Με ρεκόρ πίστας και σταματώντας το χρονόμετρο στο εντυπωσιακό 0:57:7, ο Σωτήρης Μπεγνής πήρε με χαρακτηριστική άνεση τη νίκη και στους δύο αγώνες και στέφθηκε Πρωταθλητής SUPERBIKE για το 2019 μετρώντας 5 νίκες σε έξι αγώνες.

 

Σ. Μπεγνής

.

 

Η πανηγυρική ατμόσφαιρα ολοκληρώθηκε με την καταπληκτική απόδοση του μέχρι χθες πρωταθλητή μας Λευτέρη Πίππου. Στον πρώτο αγώνα ήταν ο μόνος ο οποίος μπόρεσε να ακολουθήσει τον Σωτήρη Μπεγνή τερματίζοντας στη 2η θέση, ενώ στον τελευταίο αγώνα της χρονιάς με εκπληκτικό προσπέρασμα στον τελευταίο γύρο εξασφάλισε τη 2η θέση του Πρωταθλήματος!!!

 

Λ. Πίππος 

.

 

Πίππος #1 – Μπεγνής #83

.

 

 

Supersport 

Lucky number 2!!

Ο Άλεξ Παπαγεωργίου, με Yamaha R6, με εξαιρετικές εμφανίσεις και στους δύο αγώνες πήρε δύο δεύτερες θέσεις και κατέκτησε τη 2η θέση στο πρωτάθλημα!!

 

Alex Παπαγεωργίου #75

.

 

SS300

O Γιώργος Γερακιανάκης με Υamaha R3, ήθελε πριν φύγει για το Red Bull Rookies Cup sτην Ισπανία προκειμένου να κυνηγήσει το όνειρο της διεθνούς καριέρας, να εμπλουτίσει το αγωνιστικό του βιογραφικό με ένα τίτλο …και το κατάφερε!!! Με δύο πολύ δυνατές εμφανίσεις και δύο νίκες έφτασε τις 4 συνολικά σε 6 αγώνες και στέφθηκε κυπελλούχος SS300 2019.

Γ. Γερακιανάκης #35

.

 

Ο Αντώνης Λάσκαρης επίσης με Υamaha YZF-R3 με δύο 4ες θέσεις ολοκλήρωσε την πρώτη του αγωνιστική χρονιά μαζεύοντας πολύτιμες εμπειρίες και βελτιώνοντας αγώνα με τον αγώνα το προσωπικό του ρεκόρ.

Α. Λάσκαρης #18

.

 

Κατηγορία ΝΕΩΝ 

Στην κατηγορία «φυτώριο» των ελληνικών αγώνων, στόχος μας είναι η δημιουργία νέων αναβατών που τόσο ανάγκη έχει το πρωτάθλημα. Με βάση αυτό το κριτήριο η Υamaha αισθάνεται υπερήφανη για τους δυο νεαρούς αναβάτες Γιώργο Γερακιανάκη & Γιάννη Περιστερά, οι οποίοι με τη Yamaha R3 τους κατάφεραν να βελτιώσουν εντυπωσιακά το γυρολόγιό τους. Eίναι πλέον φανερό ότι ήρθαν για να αποτελέσουν ένα δυνατό κεφάλαιο στους ελληνικούς αγώνες, ελπίζουμε και στους διεθνείς, αφού και o Γιάννης μαζί με τον Γιώργο θα συμμετάσχει στην τελική φάση του διαγωνισμού για το Red Bull Rookies cup.

Ο Γιώργος Γερακιανάκης έκανε και εδώ δυο καταπληκτικές εμφανίσεις, με πολύ δυνατές μάχες μέχρι την πτώση της καρό σημαίας. Με τους βαθμούς από τις 2 δεύτερες θέσεις έφτασε στην 4η θέση του πρωταθλήματος.

Ο νεαρότερος αναβάτης των Νέων Γιάννης Περιστεράς πραγματοποίησε 2 ηρωϊκές εμφανίσεις, αψηφώντας τον πόνο από τον πρόσφατο τραυματισμό του στο μηρό, έδωσε δυνατές μάχες και στους δυο αγώνες τερματίζοντας στην 4η και 5η θέση αντίστοιχα. Το τέλος του πρωταθλήματος τον βρήκε στην 3η θέση, με έναν αγώνα λιγότερο λόγω τραυματισμού, αλλά και πολυ-νίκη της κατηγορίας αφού κέρδισε τους 3 από τους 6 αγώνες.

Γ. Γερακιανάκης #35

.

 

Ι. Περιστεράς #41

.

 

 

RACING 250

Ο Λέανδρος Ντότσικας (Yamaha ΤΖ250) ήταν το μεγάλο φαβορί και χρειαζόταν απλά μια καλή εμφάνιση για να σφραγίσει την υπόθεση “τίτλος”!

Πάραυτα οδήγησε σε όλη τη διάρκεια του 1ου αγώνα στο 110%, δίνοντας εκπληκτικές μάχες μέχρι τους τελευταίους γύρους όπου ένας λάθος υπολογισμός του ετέρου διεκδικητή στην Κ9 οδήγησε και τους δύο σε πτώση με αποτέλεσμα την διακοπή του αγώνα. Με την τελική κατάταξη να διαμορφώνεται από τη θέση των αναβατών στον προηγούμενο γύρο του ατυχήματος -όπως ορίζουν οι κανονισμοί- ο Λέανδρος Ντότσικας πήρε την νίκη και ταυτόχρονα τον 3ο τίτλο της καριέρας, πάντα παρέα με την Οικογένεια Τσώκου!!!

Στον αγώνα της Κυριακής και με τον τίτλο πια εξασφαλισμένο, οδήγησε χωρίς περιττά ρίσκα και πήρε την 5η θέση.

Λ. Ντότσικας #111 – Team Tsokos

.

 

Θέλουμε να ευχαριστήσουμε θερμά όσους συμμετείχαν & βοήθησαν σε αυτή την προσπάθεια και ανανεώνουμε το ραντεβού μας για το 2020 ελπίζοντας σε περισσότερες συμμετοχές, μεγαλύτερο θέαμα και νέους αναβάτες στο χώρο!!

 

 

 

Πολλά συγχαρητήρια σε όλες τις ομάδες!

 

Επόμενο άρθρο »

Ένας ο στόχος για τον Dovi

« Προηγούμενο άρθρο

Quartararo: Δεν βιαζόμαστε!

Χορηγοί
Σχετικά άρθρα