• Search
    • Search
    • Βρες ότι χρειάζεσαι γρήγορα και απλά.
6ος Αγώνας - Καταλωνία (Montmelo)
Ο αγώνας βρίσκεται σε εξέλιξη!
Image
Αγωνιστικό… διήμερο;;
Το σκέφτονται για αλλαγή από 3 σε 2 ημέρες!
Νέα 23/12/2019 - 10:24

Την επόμενη χρονιά, για πρώτη φορά στην ιστορία, το MotoGP θα φτάσει τους 20 Αγώνες και μάλιστα ο αριθμός αυτός δεν θα μείνει εκεί.

 

Ήδη γνωρίζουμε το ενδιαφέρον πολλών χωρών για να φιλοξενήσουν GP, όπως η Ινδονησία, η Βραζιλία, η Πορτογαλία, η Ουγγαρία κ.α. με το Ημερολόγιο να φτάνει τους 22 Αγώνες κάποια στιγμή.

 

Για να αντισταθμιστεί η κατάσταση με τα παραπάνω GP, η Παγκόσμια Ομοσπονδία και η Dorna συμφώνησαν να μειωθούν τα τεστ από το 2020 και μετά.

 

Έτσι, μετά το τέλος της επόμενης σεζόν θα έχουμε μόνο δυο τεστ προτού ξεκινήσει το Πρωτάθλημα του 2021: στην Jerez και στο Le Mans.

 

Οι 22 Αγώνες μέσα σε μια χρονιά είναι κάτι που απασχολεί τους ανθρώπους του paddock, όπως και τις ομάδες και τους αναβάτες.

 

Μια άλλη ιδέα που έχει πέσει στο τραπέζι, είναι να συμπιεστεί σε μόλις δυο ημέρες το αγωνιστικό τριήμερο που γνωρίζουμε μέχρι σήμερα.

 

Μια ιδέα που δεν έχει δοκιμαστεί ποτέ, αλλά αρέσει σε αρκετούς. Ένας από αυτούς είναι και ο Davide Brivio, ο ισχυρός άνδρας της Suzuki.

 

«Θα το σκεφτόμουν και θα το αξιολογούσα κάτι τέτοιο. Είναι κάτι που σίγουρα πρέπει να το σκεφτούμε, αν και δεν ξέρω κατά πόσο είναι εφικτό ή όχι».

 

«Το ευτύχημα είναι ότι το MotoGP γίνεται όλο και πιο δημοφιλές κι έχουμε πολλές αιτήσεις από χώρες για να φιλοξενήσουν Αγώνες».

 

«Αυτό είναι πολύ καλό, αλλά θα πρέπει να βρούμε τον καλύτερο δυνατό συμβιβασμό. Ένας τρόπος είναι να γίνουν διήμεροι οι Αγώνες».

 

Αλλά και ο Massimo Rivola, ο CEO του Αγωνιστικού Τμήματος της Aprilia, συμφωνεί με αυτή την ιδέα:

 

«Δεν είναι καθόλου άσχημη ιδέα να κάνουμε σε δυο ημέρες τον κάθε Γύρο. Βασικά το είχα προτείνει πριν δέκα χρόνια στην F1, αλλά την απέρριψαν».

 

Μια δυσκολία σε αυτό το εγχείρημα είναι η νέοι οδηγοί σε κάθε κατηγορία, που θα πρέπει μέσα σε λίγο χρόνο να προσαρμοστούν και να κυνηγήσουν το αποτέλεσμα.

 

«Χρειάζονται περισσότερο χρόνο οι νέοι», συμφωνεί ο Rivola. «Ίσως με ένα διαφορετικό φορμάτ Αγώνων να είναι βιώσιμη λύση».

 

«Το να έχουμε και την Moto2 και την Moto3 στο ίδιο Αγωνιστικό Σ/Κ είναι πολύ όμορφο. Να βλέπεις και το μέλλον του αθλήματος. Δεν πρέπει να το χάσουμε αυτό».

 

«Όμως το να έχουμε δυο ημέρες ανά Γύρο έχει σωστές βάσεις ως επιχείρημα και πρέπει να αρχίσουμε να το συζητούμε».

Επόμενο άρθρο »

Fabio: Θεός, Διάβολος και… Άγγελος!

« Προηγούμενο άρθρο

Jorge: Θα γυρίσω στο paddock!

Χορηγοί
Σχετικά άρθρα