• Search
    • Search
    • Βρες ότι χρειάζεσαι γρήγορα και απλά.
3ος Αγώνας - HΠΑ
Ο αγώνας βρίσκεται σε εξέλιξη!
Image
Ciabatti: Δεν βιαζόμαστε με τον Dovizioso
Η Ducati είναι η πιο ανταγωνιστική μοτοσυκλέτα
Νέα 28/05/2020 - 12:43

Τα σημαντικά νέα της εβδομάδας που ολοκληρώνεται σιγά-σιγά, είναι αναμφίβολα η έλευση του Jack Miller στην εργοστασιακή ομάδα της Ducati, πιθανότατα στη θέση του Danilo Petrucci.

 

Ο Paolo Ciabatti μίλησε και εξήγησε τους λόγους για τη συμφωνία αυτή, ενώ αναφέρθηκε και σε άλλα ζητήματα της επικαιρότητας, σε συνέντευξή του στο gpone.com.

 

«Λόγω του Covid-19 βρεθήκαμε μπροστά σε μια πρωτόγνωρη κατάσταση και έπρεπε να αποφασίσουμε με βάσει τα αποτελέσματα της περασμένης σεζόν».

 

«Η απόφασή μας πάρθηκε με βάση τις δυνατότητες του κάθε αναβάτη. Ο Jack είναι μόλις 25χρ. και ίσως για κάποιους να θεωρείται ήδη βετεράνος στο MotoGP, όμως πιστεύουμε ότι τώρα είναι η κατάλληλη στιγμή. Μια εργοστασιακή μοτοσυκλέτα θα του δώσει το παραπάνω κίνητρο».

 

«Είμαστε ικανοποιημένοι με την απόφασή μας, παρά το ότι ήταν πολύ δύσκολη μιας και δεν είχαμε Αγώνες στο Πρωτάθλημα στο πρώτο μισό του».

 

Τι γίνεται όμως με τον Danilo Petrucci;

 

«Δεν σημαίνει ότι είναι εκτός Ducati», απαντά ο Ciabatti. «Κι αυτό επειδή δεν έχουμε συμφωνήσει με τον Dovizioso. Θέλουμε τον Danilo στη σφαίρα επιρροής της Ducati και σκεφτόμαστε την πιθανότητα των SBK».

 

«Κι αυτό αν δεν υπάρξει κάποια εναλλακτική γι’ αυτόν στο MotoGP. Τον συμπαθούμε τόσο ως αναβάτη, όσο και ως άνθρωπο».

 

Όταν τον ρώτησαν γιατί δεν κράτησαν τον Petrux στην εργοστασιακή τους ομάδα, ο Ciabatti απάντησε:

 

«Το δεύτερο μισό που έκανε πέρυσι ήταν κάτω τόσο των δικών του, όσο και των δικών μας προσδοκιών. Έχασε το δρόμο του και δυσκολευόταν να είναι ανταγωνιστικός, όπως και ο ίδιος παραδέχτηκε».

 

«Φυσικά αυτό δεν ήταν υπέρ του, όπως και το ξέσπασμα αυτής της πανδημίας που δεν μας επέτρεψε να κάνουμε τους πρώτους Αγώνες της χρονιάς».

 

Τον ρώτησαν και για τον Dovizioso, χωρίς όμως να μας αποκαλύψει κάτι καινούργιο από αυτά που ήδη ξέρουμε.

 

«Στόχος μας είναι να συνεχίσουμε με τον Andrea και θεωρώ ότι και ο ίδιος θέλει κάτι τέτοιο. Όμως οι καιροί, οικονομικά μιλώντας, είναι δύσκολοι».

 

«Δεν θέλω να φέρω την καταστροφή, ωστόσο έχουμε μπροστά μας μερικούς πολύ δύσκολους και περίπλοκους μήνες σε ό,τι αφορά το οικονομικό σκέλος».

 

«Νομίζω ότι αυτό είναι κατανοητό και από τις δυο πλευρές και προφανώς θα προσπαθήσουμε να βρούμε την καλύτερη και πιο λογική συμφωνία».

 

Υπάρχει, όμως, κάποιο χρονικό όριο για την Ducati, το οποίο αν ξεπεραστεί θα αρχίσει να αναζητά αλλού τον δεύτερο οδηγό της;

 

«Για την ώρα δεν υπάρχει κάποιο χρονοδιάγραμμα… δεν βιαζόμαστε και για έναν επιπλέον λόγο, μιας και έχουμε την πιο ανταγωνιστική μοτοσυκλέτα στο paddock».

 

Τέλος, μίλησε και για την περίπτωση να μην υπάρξει συμφωνία και να φύγει ο Dovi από την Ducati!

 

«Είμαστε σίγουροι ότι θα συνεχίσει μαζί μας. Σε διαφορετική περίπτωση θα δούμε τι θα γίνει», απάντησε ο Paolo Ciabatti.

Επόμενο άρθρο »

Ο Miller μιλάει για το «όνειρο»!

« Προηγούμενο άρθρο

Hernandez: Για τον Marc υπάρχει μόνο η νίκη!

Χορηγοί
Σχετικά άρθρα