• Search
    • Search
    • Βρες ότι χρειάζεσαι γρήγορα και απλά.
3ος Αγώνας - HΠΑ
Ο αγώνας βρίσκεται σε εξέλιξη!
Image
H Supersport κατηγορία αλλάζει
Επιτέλους θα μπουν νέες μοτοσυκλέτες
Νέα 11/11/2020 - 12:34

Συμφωνία μεταξύ MSVR, FIM, Dorna, ώστε να διασφαλιστεί η εξέλιξη και συνέχιση της μεσαίας κατηγορίας στο Πρωτάθλημα WSBK, αλλά και στα τοπικά Πρωταθλήματα.

Η κατηγορία Supersport με τον ισχύοντα κανονισμό περιλαμβάνει 4κύλινδρες μέχρι 600 κ.εκ., 3κύλινδρες μέχρι 675 κ.εκ. Και δικύλινδρες μέχρι 750 κ.εκ., με όλες τις μοτοσυκλέτες να βασίζονται σε μοντέλα παραγωγής και με μικρές επιτρεπόμενες βελτιώσεις. Όμως τώρα έχουν απομείνει ελάχιστες τέτοιες μοτοσυκλέτες παραγωγής, μάλιστα με την Παγκόσμια Πρωταθλήτρια Yamaha R6, να σταματά την παραγωγή του μοντέλου για πώληση και να έχει μόνο μοτοσυκλέτες R6 χωρίς φώτα και φλας, για αγωνιστική χρήση, κάτι που ήδη έχει κάνει εδώ και δύο χρόνια η Honda με την CBR600RR. Επιπλέον η Ducati έχει πια μόνο μοντέλα 959 κ.εκ. V2 και η Triumph

ετοιμάζεται να έχει 3κύλινδρο μοντέλο 765 κ.εκ. 

Έτσι οι οργανωτές του Βρετανικού Πρωταθλήματος ετοιμάζονται να περιλάβουν στην προκήρυξη αυτά τα μοντέλα και μαζί με την FIM να αλλάξουν τους κανονισμούς που θα ισχύουν από το 2021 στη Μ.Βρετανία και από το 2022 και στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Supersport.

Σοφή κίνηση για την κατηγορία και γιατί όχι και το Ελληνικό HSBK να μην υιοθετήσει την κίνηση αυτή από το 2021, ώστε ενδεχομένως να σωθεί η κατηγορία και στη χώρα μας. Ελπίζουμε η IRON Team που είναι ο promoter του Ελληνικού Πρωταθλήματος να διαβάζει τέτοιες ειδήσεις και να ζητήσει έγκαιρα από την ΑΜΟΤΟΕ την αλλαγή του σχετικού κανονισμού.

 

Επόμενο άρθρο »

Επίσημο: Ο Dovi τελείως εκτός MotoGP το 2021!

« Προηγούμενο άρθρο

Rossi: αν η Yamaha δουλέψει καλά και στη σωστή κατεύθυνση...

Χορηγοί
Σχετικά άρθρα