• Search
    • Search
    • Βρες ότι χρειάζεσαι γρήγορα και απλά.
6ος Αγώνας - Καταλωνία (Montmelo)
Ο αγώνας βρίσκεται σε εξέλιξη!
Image
Εκτός Ημερολογίου και η Ταϊλάνδη!
Τουλάχιστον για το 2021
Νέα 03/02/2021 - 11:37

Επισήμως η Ταϊλάνδη γίνεται το πρώτο GP που ήταν στο Ημερολόγιο Αγώνων για φέτος, αλλά τελικά δεν θα φιλοξενήσει Grand Prix.

 

Νωρίτερα, είχε γίνει γνωστό ότι και το Brno – που πάντως δεν ήταν στο αρχικό Ημερολόγιο – δεν θα διεξάγει Αγώνα στη γνωστή πίστα.

 

Μάλιστα η κυβέρνηση της Ταϊλάνδης αποφάσισε να αλλάξει και το πενταετές συμβόλαιο που έχει με την Dorna και το οποίο ξεκινά από το 2021.

 

Έτσι, αντί για την πενταετία 2021-2025, το συμβόλαιο θα έχει ισχύ από το 2022 έως το 2026, με το κόστος να παραμένει το ίδιο (25 εκατομμύρια ευρώ για 5 χρόνια).

 

Η Ταϊλάνδη μπήκε για πρώτη φορά στο Ημερολόγιο Αγώνων του MotoGP το 2018 και την επόμενη χρονιά κατάφερε να έχει τους περισσότερους φιλάθλους από όλες τις πίστες!

 

Εκείνη τη χρονιά μάλιστα είχε έσοδα από το τριήμερο των Αγώνων που έφτασαν τα 95 εκατομμύρια ευρώ, υπερκαλύπτοντας το κόστος προς την Dorna.

 

Πέρυσι, όπως όλοι οι Αγώνες εκτός Ευρώπης, δεν έγινε το Grand Prix στην Buriram.

 

Πέρα από την Ταϊλάνδη, φαίνεται πολύ πιθανό πλέον να μην έχουμε Grand Prix φέτος ούτε στην Termas de Rio Hondo (Αργεντινή) ή στην COTA (Τέξας).

 

Όπως συνέβη και πέρυσι, σε μεγάλο ποσοστό η «βιωσιμότητα» των εκτός Ευρώπης Αγώνων θα κριθεί από το αν θα μπορούν να έχουν θεατές ή όχι.

Επόμενο άρθρο »

Video: Τα «ζόρια» του Petrux!

« Προηγούμενο άρθρο

Αλλαγές στα τεστ της Moto2-Moto3

Χορηγοί
Σχετικά άρθρα