• Search
    • Search
    • Βρες ότι χρειάζεσαι γρήγορα και απλά.
4ος Αγώνας - Ισπανία (Jerez)
Ο αγώνας βρίσκεται σε εξέλιξη!
Image
Sahara: H Suzuki θα διοικείται από Επιτροπή
Θυμίζει 15μελές Λυκείου;
Νέα 09/02/2021 - 19:33

Ο Shinichi Sahara ο επικεφαλής της Suzuki MotoGP ξεκίνησε την διαδικτυακή του συνέντευξη με επιλεγμένους δημοσιογράφους από όλον τον κόσμο, λέγοντας ότι η ομάδα - μετά την παραίτηση του Davide Brivio που πήγε στην F1 – θα διοικείται από 7μελή Επιτροπή την οποία απαρτίζουν οι: 

 

Επιτροπή Management: 

Shinichi Sahara - Project Leader 

Ken Kawauchi - Technical Manager 

Frankie Carchedi - Joan Mir’s Crew Chief 

José Manuel Cazeaux - Alex Rins’ Crew Chief 

Alberto Gomez - Marketing & Communication Manager 

Mitia Dotta - Team Coordinator 

Roberto Brivio - Team Coordinator

 

Ο ίδιος ήταν έτσι κι αλλιώς επικεφαλής του πρότζεκτ και όπως χαρακτηριστικά είπε: “Ξέρω πως γινόταν η διοίκηση επί Μπρίβιο και δεν ανησυχώ καθόλου ότι θα τα καταφέρουμε”.

 

“Δεν θέλουμε να είμαστε οι Πρωταθλητές που υπερασπίζονται τον Τίτλο τους, θέλουμε να είμαστε διεκδικητές του Τίτλου! Στόχος μας είναι να πάρουμε το 1-2 στους οδηγούς, το Πρωτάθλημα Κατασκευαστών και το Πρωτάθλημα Ομάδων! Είναι πολύ δύσκολο, αλλά είναι η πρόκλησή μας.”

Συζήτηση διαδικτυακά με τον Σαχάρα σαν
Συζήτηση διαδικτυακά με τον Σαχάρα σαν

“Στην ομάδα ποτέ δεν είχαμε Ν.1 και Ν.2, οι οδηγοί είναι ακριβώς το ίδιο για μας.”

 

“Δεν ξέρω αν οι άλλοι κατασκευαστές έχουν περισσότερους πόρους από μας, μπορώ να μαντέψω, αλλά είμαι τυχερός που έχω στην ομάδα ικανότατους μηχανικούς, πολύ υψηλού επιπέδου. Αν είχαμε μεγαλύτερο μπάτζετ ίσως να μπορούσαμε να δοκιμάσουμε και άλλα πράγματα, αλλά το μπάτζετ πάντα έχει ένα όριο. Έτσι δίνουμε προτεραιότητα σε αυτά που χρειάζονται και αποφεύγουμε πράγματα που δεν είναι απολύτως χρήσιμα, έτσι ειλικρινά πάντα ζητάω αύξηση του μπάτζετ, αλλά συγχρόνως προσπαθώ να κάνω τη δουλειά με τα χρήματα που έχω”.

 

Τι θα προσπαθήσουν να βελτιώσουν: “Πάντα η προτεραιότητά μας ήταν να κρατούμε σε υψηλό επίπεδο την ισορροπία όλης της μοτοσυκλέτας και όχι να επικεντρωνόμαστε σε ένα μέρος, όπως το πλαίσιο ή ο κινητήρας. Θα συνεχίσουμε με την ίδια φιλοσοφία. Ένα πράγμα που πρέπει να βελτιώσουμε είναι ο χρόνος στις Κατατακτήριες, αλλά πάντα μας ενδιέφερε περισσότερο ο συνολικός χρόνος του Αγώνα. Βέβαια τώρα για να έχουμε καλό αποτέλεσμα πρέπει να ξεκινάμε από τις δύο πρώτες σειρές της εκκίνησης και έτσι το κύριος στόχος μας θα είναι η βελτίωση του χρόνου σε ένα γύρο. Αυτό θα γίνει με την ακαμψία του πλαισίου,ώστε να δίνει καλύτερη αίσθηση στο μπροστινό, αλλά και από άλλες ενέργειες”.

 

H Suzuki σύντομα θα υπογράψει με την Dorna για τα επόμενα χρόνια, ενώ συγχρόνως ο Σαχάρα θα συνεχίσει τις συζητήσεις που είχε αρχίσει ο Μπρίβιο για τη δορυφορική ομάδα, που από ότι φαίνεται θα έχει η εταιρία. Θα ξέρουμε περισσότερα μέσα στη χρονιά.

 

 

Ένας από τους λίγους δημοσιογράφους που κλήθηκαν στη συνέντευξη αυτή είναι ο Δημήτρης Διατσίδης – ο μόνος από την Ελλάδα – που ρώτησε τον Σαχάρα για το πως παίρνει πίσω την επένδυση που κάνει η Σουζούκι αυτοκίνητα στην ομάδα του MotoGP!

“Είναι μια πολύ δύσκολη ερώτηση”, είπε ο Σαχάρα, “δεν μπορούμε να αξιολογήσουμε ακριβώς το πόσο μας προσφέρει αυτό το πρότζεκτ στην τεχνολογική πρόοδο, στο μάρκετινγκ, ακόμη και στις πωλήσεις. Είναι πολύ δύσκολο να πεις το πως η αγωνιστική δραστηριότητα επηρεάζει τα αποτελέσματα. Αλλά μπορώ να πω, ειδικά πέρυσι μετά την κατάκτηση του Πρωταθλήματος, 

όλοι οι άνθρωποι της Σουζούκι είδαν τον Αγώνα και έγιναν λίγο τρελοί και από το τμήμα αυτοκινήτου και από το τμήμα θάλασσας, όλοι γιόρταζαν – ακόμη και σε αυτή τη δύσκολη κατάσταση με τον κόβιντ. Έτσι πιστεύω ότι επηρέασε με καλό τρόπο η επιτυχία στο MotoGP την όλη παραγωγή της Σουζούκι”. 

Για όλους στη Σουζούκι η συμμετοχή στο MotoGP είναι πολύ σημαντική, ειδικά μετά την κατάκτηση του Τίτλου”. 

 

 

Στον επόμενο χρόνο θα αξιολογηθεί ο τρόπος λειτουργίας της Επιτροπής και είτε θα πάρει κάποιος προαγωγή στη θέση που άφησε ο Nτάβιντε Μπρίβιο ή θα αναζητηθεί κάποιος μάνατζερ από την “αγορά” του MotoGP! Αλλά αυτός δεν θα είναι ο Σαχάρα!!!

Επόμενο άρθρο »

Τα νέα χρώματα της Ducati για το 2021!

« Προηγούμενο άρθρο

Παρακολουθήστε την παρουσίαση της Ducati!

Χορηγοί
Σχετικά άρθρα